Praktikplatser! =)

Idag fick vi äntligen reda på vart vi ska vara på våran praktik.. för min del blev det 5 veckor på medicin avdelnig 95 på usö, och sen 2 veckor på Olaus Petri vårdcentral.. Jag är riktigt nöjd med platserna, sen finns det såklart många fler platser man skulle vilja vara på, men man kan ju inte vara överallt, så man får vara nöjd! Jag ser sjukt mycket fram emot praktiken, samtidigt som det självklart känns skrämmande.. Då ska vi ju göra allting som vi tränar på KTC nu, på riktigt, på riktiga människor... inte bara på dockor.. Kommer vara läskigt när man ska ta sitt första venprov eller sätta sin första PVK eller kateter.. Men det är första gången för alla nångång, så det är bara att ta det lugnt och försiktigt så kommer det att gå bra, tror jag iallafall!

Imorgon bär det äntligen av till Mora... med första stoppet i Falun,.. Kommer dit redan vid halv ett, så blir lunch med Fredrik i stan först.. Ska bli trevligt! =)
Nej, sova kanske är en bra ide.. är helt slut, men går nog på överskottsenergi.. =P

Sov gott! Och ha en trevlig helg!
Uppdaterar igen efter helgen!
kramkram

Lång dag

Puh... var i skolan vid 10, satt och gjorde seminarieuppgiften med Claire fram till halv 4... och vi hade varit klara om inte internet krånglade typ hela tiden... Grrr! Men det vi gjorde blev bra iallafall! =)
Sen åkte jag ner till stan där jag mötte Simon, sen gick vi och kollade på snowboardjacka åt mig, behövde verkligen ha en... Den jag har är jätteful, plus att den inte alls passar till mina bruna byxor... så nu hittade jag en klarblå, som jag köpte. 800 kronor, men skitsnygg var den! =) så helt klart värt det... sen hade jag fått 600 av mamma o pappa i julklapp som jag skulle köpa en jacka för, så behövde ju bara pröja två hundra själv! Sånt gillar jag! =)

Sen åkte vi hem till Patrik (Simons klasskompis) och flickvän Therese, och deras son Emaunuel, 10 månader. Han är helt otroligt söt, och grymt charmig! =) Spelade spel och åt mat.. En jättetrevlig kväll.. Får ta och bjuda hit dom nån dag, så dom får se hur vi bor! =)

Nej, borde ta och sova.. har en hel del att göra imorgon.. Först skola mellan 10.30-15.00.. sen träna och skriva på hemtentan... och sen sa jag till Matilda att jag skulle titta förbi en sväng... jag skulle vilja att dygnet hade dubbelt så många timmar! =)

Natti natti <3

Less

Varför finns det såna dagar då man inte har lust med nånting? då man bara vill ligga i sängen med täcket över huvudet och inte engagera sig i nåt.. Såna dagar har jag nu... vet inte riktigt varför, jag har bara noll lust med allting. Försöker göra den här J**** hemtentan, men kommer ingenstans, och det beror på att jag inte vill.. jag har ingen lust. Och det känns så tråkigt, för uppgiften är egentligen rolig, det är ju sånt här jag ska syssla med... fast på riktigt, inte bara i skrift..
Längtar till helgen, till Mora! Ska bli så skönt att bara komma iväg... =)
Nu ska jag äta... tacogratäng. mums =) sen blir det semla till efterrätt! =)


Fettisdagen =)

Ja, då var det årets "semmeldag". Det är gott med semlor, så Simon ska få köpa med 2 semlor hem idag efter skolan. Hade mina planer på att baka egna egentligen, men planerna förändrades och jag insåg att jag inte hade nån lust att göra det. Jag och Moa hade pratat om att göra det tillsammans, men även det glömdes bort... kom på det nu.. =)
Har precis varit ute och sprungit, fy vad tungt det var.. tror inte jag mår riktigt bra... kroppen var iallafall inte på topp.. borde hoppa in i duschen och ta tag i hemtentan, igår blev det ju inget alls gjort. Förrutom ett bokinköp, lunch med Claire och middag hos Matilda.. men ingen nytta alltså! Men idag tänkte jag ändra på det! =)

Sitter och följer min pappas framfart i vasaloppsspåren. Han åker halv-vasan just nu och det verkar gå riktigt bra för honom! Beräknad målgång är 12.05, så då kan jag snart få en lajvrapport! =) Tycker det är skoj att man kan följa tävlingen på internet! =)

Jag lovade en liten rapport från sittningen! Den var den absolut bästa sittningen hittils, Markus och Malin som var toastmasters var toppenduktiga, deras danser var oslagbara! Det märktes att dom verkligen hade övat massor! Sen blev ju min Claire general! :D Så glad för hennes skull, finns ingen som skulle kunna passa bättre än henne, kommer bli kanonbra! =) Lägger in en bild på oss tjejer, från förfesten. =)


Mina fina tjejer! <3

Nej, plugg var det ju som gällde!


Ha en trevlig tisdag!


Omtenta =/

Usch... man ska inte vara uppe den här tiden på en lördag morgon.... iallafall inte om man inte ska jobba! Men nu är det tentadags, det är nu det gäller! Visst, det känns väl ganska bra, förrutom att man är så trött!
Sittning igår, det var jättetrevligt! Men berättar mer om den sen! =)
Nu ska jag äta klart min frukost..

Plugg, te och bebismys

Var i skolan klockan 9 imorse och pluggade med Claire...och sen vid halv elva kom Markus.. Känns faktiskt som att vi börjar få rätt bra koll på det här nu =) Känns jätteskönt! Men ska plugga nån timme till snart.När jag kom hem vid 1 så stack jag ut och tränade och gick sen till matilda för att dricka te.. Hade inte tänkt vara där så länge, men tiden gick fort och vid fem gick vi över till hennes syster en stund. Där hittade jag en bebis att gosa med (Molly, Matildas syster barn) så  då kunde jag ju inte gå hem =P tyckte också att jag kunde unna mig en em utan plugg, känns faktiskt ganska behövligt.. Man börjar bli rätt trött av allt plugg och av allt man har att göra hela tiden... Men snart är det över, psykologin iallafall, och då är det bara att börja med hemtentan...
Så stannade där ett tag och myste, sen var det dags att gå hem och äta lite.. så sitter jag här nu, och måste ta tag i plugget en stund. Simon är och spelar badminton med Niklas, så jag har verkligen ingen anledning att inte plugga =P

Imorgon är det dags för sittningen! Ska blir skoj, även om det känns lite drygt att vi har tenta morgonen efter.. =/ men men... det blir fest på lördag istället! =)

Nej, plugg var det!

Ha det så bra!
Puss o kram


Bilder från eypten!

Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder från Egypten.

Vårat hotell! =)

Här är vårat hotell =)



Madde, John och Simon vid den första  stranden
Madde, John och Simon



Min fina pizza =)


John fick rida kamel, mer eller mindre frivilligt! =P


Våran paradisstand! =)


Han som städade gjorde fina figurer av våra handdukar varje dag! =)


Nu ska jag fortsätta plugga!
Kramkram


Jobb...

Ja, imorn var det måndag igen då... Idag har jag varit lite nyttigare än igår, gjort lite mer vettigt! =) Var ute och sprang en sväng på fm, perfekt väder att springa i, kallt men sol och klarblå himmel. =) Jag älskar det! 
Sen åkte vi till Simons mamma och Hans-Inge och åt lunch, Hans-Inge fyllde år. Till efterrätt fick vi tårta, mums! Sen bar det iväg till jobbet, som alla vet min favoritsysselsättning på söndagkvällar.. ;) och alla på jobbet vet typ att jag alltid vill jobba då, så då brukar jag få det! =) Har varit en lugn kväll på jobbet, fick jobba med Stina, så det var trevligt! =)

Imorgon är det dags för KTC igen, wiiiie! "Sond" på fm och "injektioner" på em. På lektionen med injektionerna så ska vi få sticka varandra, det blir spännande =) Visserligen bara precis under huden, men ändå, vi får ju ändå sticka på riktigt! =) 
Jag längtar verkligen till praktiken, då vi ska få göra allt det här vi tränar nu. Men samtidigt känns det jätteläskigt, för då ska vi sticka på riktiga människor, tänk om man gör jättefel.. =/ Även om vi får öva innan på låtsasarmar, så kommer det ju vara nåt helt annat när man ska ta venprov för första gången på en riktig människa... Snacka om sympaticus påslag! Får hoppas att jag får en bra handledare, som gör att man känner sig lugn och trygg.. =)

Nej, nu ska jag hjälpa min älskling med matten lite, sen sova.. börjar 9 imorgon!

Ha det så bra! 
Kramkram

14 Februari <3

Alla hjärtans dag idag! Men för mig är denna dag ännu mera speciell, för den 14 februari 2007 blev jag tillsammans med min älskling, och nu har det gått hela 2år! Tiden har gått fruktansvärt fort, och livet tillsammans blir bara bättre och bättre! För mig är han den ende, och jag hoppas att det alltid kommer att vara vi! <3.



Jag Älskar Dig Simon! <3


En spontan kväll! =)

Ja, vad ska man säga.. kvällen igår slutade inte riktigt som planerat. När jag kom ner till Ica Tybble och skulle möta upp Claire och Moa hade planerna för en Cola- chips kväll byts ut mot en Vin-chips kväll.. Inte mig emot =P Vi började med att åka ut till Moas hus i skogen och packade ihop hennes saker..
Efter att vi var klara och vi hade stuvat in alla lådor och påsar i hennes nya lägenhet, som för övrigt är jättefin =), så åkte jag och Claire och hämtade vin hemma hos mig.  Det är bra att ha ett riktigt alkoholförråd hemma, för såna här spontankvällar! =) Men nu är det inte så mkt vin kvar... dags att Simon gör en ny resa till Tyskland snart =)
Väl tillbaka i Moas lägenhet, så packade Moa upp och jag och Claire satt i soffan och pimplade vin.. inte konstigt att vi blev fullast =P
Framåt halv 3 tittade även Malla förbi.. hon hade varit på kåren!
Vid fyra följde jag Claire hem och mötte upp Simon som spenderat kvällen hemma hos Millan. Sen tog vi en taxi från unibersitet, för vi insåg att det var på tok för kallt att gå hem!

Tack för en toppenkväll tjejer! Jag älskar er! <3

Omtentaplugg...

Hej hopp!
Då var det fredag då, dagarnagår så himla fort... har redan varit hemma 3 dagar.... Ikväll blir det lugnt, jag och Claire ska hjälpa Moa att flytta. Hon har äntligen fått nyckeln till sin lägenhet, är så glad för hennes skull, måste vara skönt att ha nåt eget igen...  =)

Tog sovmorgon idag, skulle inte träffa Claire och Tora i skolan fören 12, så låg i sängen ända till 11.. det var skönt att få sova ut =) Börjar kännas lite bättre med Psykologin nu, känns väldig skillnad mot förut, känns att man pluggat på det en gång förut. Så den här gången klarar vi det utan problem!
Sen åkte jag och Tora ner till stan en sväng... och nu har jag och Simon ätit tacos... mums! =)

Nu ska jag strax åka till Moa... hon, jag och Claire ska dricka cola och äta chips. En lugn, mysig fredagkväll.. precis vad jag behöver!

Ha en trevlig fredagskväll!

Egypten 2009 <3

Hej hej!
Ja, då var man hemma i vardagen igen, efter en vecka i paradiset! =) Kan ju säga att det var en chock att komma hem till en massa snö, när man har spenderat en vecka i solen! Vi har verkligen haft en kanonvecka med riktigt fint väder, över 30 grader varje dag förrutom sista, vilket resulterat i att jag blivit rätt brun, iallafall om man jämnför med vad jag brukar bli. Jag har till och med fått höra flera kommentera "vad brun du är!", annars brukar jag få höra: "jaha, har du varit utomlands? det syns inte!" =P Så det är jag glad över, att jag denna gång fått lite färg, men den brunaste kroppsdelen är dock magen, och hur ofta visar man magen i februari i Sverige? Haha, får börja gå med magtröja eller nåt...
Tänkte jag skulle dra en lite resume av veckan, och berätta lite om vad vi haft för oss!

Måndag 2/3: Efter att ha tillbringat hela dagen i skolan så skyndade jag mig hem för att plocka ihop det sista, och sen kom John och Madde och hämtade oss. Vi skulle sova hos dom i Näshulta, för att det var lättare om vi befann oss på samma ställe alla 4 nästa morgon. Vi hade bestämt att vi skulle köpa med oss pizza från pizzerian i Julita, då ingen av oss hade hunnit äta så mkt under dagen, dock blev besvikelsen stor då vi kom dit och upptäckte att pizzerian var stängd. Suck! Och med tanke på att vi befann oss ute på landet skulle omvägen bli stor om vi skulle äka till en annan pizzeria, så vi inhandlade istället Pyttipanna på ica. =) Det var gott det med, men hade ju sett fram emot pizza ju! =P

Tisdag: Efter att ha pallrat oss upp kvart över 5 och packat in oss och våra stoora väskor i bilen så bar det av mot Arlanda. Väl framme så upptäckte vi att vi var ganska tidiga, men det gjorde inte så mycket, för det finns ju mycket att titta på, och vi tillbringade en lång stund i taxfreebutiken.
11.50 lyfte vi och vi var Äntligen påväg, som vi hade längtat. Efter en 5 timmar lång och långtråkig flygresa (speciellt för mig som satt på andra sidan gången jämfört med dom andra tre), så landade vi i ett 20 gradigt Egypten, trots att klockan var över 18. Glädjen var stor när man klev ur planet och kände att vindarna var riktigt varma. =D
Bussresan till hotellet gick fort och väl på plats duschade vi av oss allt resdamm, tog varsin drink, och gav oss sen ut på en promenad. Både för att se oss omkring, men även för att hitta nånstans att äta, vilket blev lättare sagt än gjort! Tillslut hittade vi dock en restaurang, där jag åt en av dom godaste pizzorna jag någonsin ätit! Och han som Och jag hade trots allt varit sugen på pizza sen dagen innan! Sen somnade man rätt gott, för konstigt nog så blir man ju himla trött av att resa, trots att man inte gör så mycket!

Onsdag: Skulle äta frukost vid 9, men jag och Simon vaknar redan strax efter 8, och bestämmer oss för att gå en liten sväng och utforska hotellet nu när det var ljust. (var becksvart kvällen innan) När jag öppnade dörren blev jag glad i hela kroppen, för det var klarblåhimmel och redan riktigt varmt ute! Vi upptäckte rätt snabbt att vårat hotell var byggt i gammal stil och hur mysigt som helst. Frukostbuffen ska man inte heller klaga på, fanns till och med en kock som stod och stekte omelett och pannkaka om man ville ha, så nu har jag ätit omelett hela veckan, måste säga att jag saknade det imorse! =)
Dagen tillbringades vid poolen, och på em tog vi en taxi in till stan och gick där och strosade lite. Åt lunch/middag på Hard Rock Café, deras nachotallrik var det inge fel på! =) Jag och Madde köpte varsin väska, medans John och Simon var och köpte ett armband åt Madde, för dom hade sin 3 månaders dag dan efter! Dom lyckades riktigt bra, armbandet var jättefint ♥

Torsdag: Denna dag tillbringades på stranden, och en hel del tid låg vi på mage i vattnet och tittade på alla enormt fina fiskar som fanns. Både Simon, John och Madde hade dagen innan inhandlat snorkel och cyklop, medans jag hade med mig ett som jag lånat av Simons mamma. Dock var det lite småknepigt att snorkla här då det blåste lite grann vilket leder till att man då och då får en kallsup när det kommer vatten i snorkeln. =P
Påkvällen var det egyptisk afton på hotellet, med buffe. Riktigt god mat var det, även om inte underhållning inte riktigt höll samma klass. =P En trevlig kväll var det iallafall!

Även Fredagen tillbringades på stranden, men idag blåste det ännu mera och snorklandet gjorde mig sjösjuk, så mycket vågor var det. Så det blev mest solande denna dag. =)
På kvällen åkte vi in till stan och åt middag på en jättefin restaurant som Simon och John hittat när dom gick runt på stan i onsdags... Den låg högst upp i en galleria, och man hade utsikt över hela stan, jättemysigt! Tyvärr var priserna därefter, det var en 4 stjärnig restaurant, men det var helt klart värt pengar. Notan gick på nästan 700 egyptiska pund, vilket är ca1050! Men god mat var det! =)
Kvällen avslutades med en öl på Hard Rock innan vi styrde kosan mot hotellet med den galnaste taxichaffören på hela veckan. Ibland låg vi tre bilar i bredd, trots att det bara var plats för två, det är ju bara att köra upp lite på trottoaren, eller ut på väggrenen, så går det lysande. =P Trots detta gick det i över 100km /h, inte konstigt att man var lite småskraj.. men dum som jag är tyckte jag ändå att det var lite spännande, kändes som att man var med i en biljakt eller nåt! Hehe..

Lördagen tillbringades vid poolen, och på em var John och Madde på en delfinshow, men jag och Simon avstod, kände att jag tyvärr inte hade pengar till det... =/ Sen på kvällen gick vi in till gamla stan och gick runt där en stund, letade dock efter en gammal marknad som vi hört skulle finnas där, men hittade den inte och gav upp och gick och åt middag på den restauranten som vi var första kvällen. God mat även idag, jag åt friterad bläckfick! Mums!

Söndag: Vi börjar inse att dagarna går alldeles för fort och bestämmer oss för att börja göra dom sakerna vi hela veckan sagt att vi gör det senare, vi hinner! Så vi tog reda på att det fanns en jättefin stran med underbar snorkling inte så himla långt bort och tog en taxi dit. Och det ångrar vi inte en sekund, man fick gå en lång trappa ner till stranden, för det var en stor klippa, och längst där nere låg en smal strandremsa, helt underbart vackert! Och snorklingen ska vi inte tala om, förrutom att man här slapp kallsupar och sjösjuka då det här var alldeles lugnt, så var fiskarna helt underbara. Kändes precis som att simma i ett aqvarium, jättehäftigt! Så när vi satt i taxin påvägen tillbaka så bestämde vi oss för att åka tillbaka hit även nästa dag, plus att köpa en undervattenskamera, för att försöka fånga alla vackra fiskar på bild!
På kvällen tar vi en sista tur in till stan, och tittar lite i affären, handlar lite soveinirer, och äter middag såklart!

Måndag: Mer snorkling och försök att fånga alla fiskar på bild, men dom är snabba, så vi får väl se hur resultatet blir! Hehe, blir spännannde! =D
Nu hade sista kvällen kommit och vi bestämde oss för att äta på det som blivit vår favorit restaurant, den som vi åt på första kvällen och sen en gång till. Men tyvärr blev det denna gången inte lyckad alls, och när vi går därifrån är det goda humöret som vi hade inför våran sista kväll som bortblåst. Orkar inte beskriva allt in i detalj, eftersom inlägget redan blivit alldeles för långt. men summa sumarum så fick John ingen mat, för bläckfisken var slut. Men det kunde dom inte kläcka ur sig fören dom serverat mat till oss andra, så jävla dålig stil! Men lyckades iallafall slippa betala maten, så vi andra åt gratis, trots att vi ätit upp maten, betalade bara för drickan! Så blev ju inte bara dåligt, även om det sabbade stämningen rätt rejält... men efter några öl för grabbarnas del och några glas rödvin för min del, och vitt för Madde, så var vi på lite bättre humör! =)

Tisdag: Suck och dubbelsuck, inte nog med att det idag var dags för hemresa, till råga på allt var det mulet och blåsigt idag. Vi skulle inte bli hämtade fören vid 16.15, så vi hade tänkt ligga och steka vid poolen sista dagen, men det var i lite kallaste laget. Men jag och Simon låg och plågade oss ett par timmar, med tanken att solen tar nog ändå! =)
Efter en lång hemresa så landade vi på Arlanda 23.30 och kom till Örebro strax efter 3. Rätt skönt att vara hemma, trots att vi i Örebro hade ca 1dm snö... Det var då bara bums i säng då min väckarklocka skulle köra upp mig kvart i 7 eftersom jag hade skola 8-15 på onsdagen. Suck. Men det var bara att bita ihop! Hade ju haft semester en vecka, så jag skulle väl inte klaga.. =)

Oj, det blev ett långt inlägg! Men vill iallafall tacka John, Madde och min Älskling för en underbar vecka! ♥

Nu blir det popcorn och lite plugg!

Ha det så bra!
Kramkram

Tillbaka till nutiden

Efter en resa bakåt i tiden igår, då vi hade mellanstadie disco som var en nostalgitripp utan dess like, så sitter jag nu vid min dator och har lite ångest över allt jag ska göra idag, allt som ska hinnas med. Så borde ju verkligen inte sitta här, utan borde packa och fixa istället. För nu är det bara 2 dagar kvar =D. Shit vad den här veckan har gått fort, har haft fullt upp även om vi nästan inte haft några lektioner alls i skolan.. Men man har ju alltid en massa saker att fixa med ändå. =)
Håller på att tvätta nu, och funderar också på att sticka ut och träna, vore skönt faktiskt..  Sen ikväll är det jobb som gäller.. 15.30-21.30.. Jag älskar att jobba söndagkvällar, är så perfekt, det stör inte helgens planer, men man får fortfarande en massa pengar =)
Nej, nu blir det lite frukost, och sen måste jag ta tag i dagen!

Ha en trevlig söndag!

RSS 2.0