Hittat rätt =D

Har varit rätt mycket nu sista dagarna, med praktik hela helgen, plus seminarie uppgift att göra till seminariet vi hade igår. Sen är man rätt trött när man kommer hem från praktiken, på ett helt annat sätt än när jag jobbat på mitt vanliga jobb. För man är så uppe i varv hela tiden, och vill hinna vara med överallt och se allting. Men måste säga att det verkligen är super kul, och att jag verkligen känner att jag valt rätt utbildning, det är det här jag vill göra i framtiden. Är så kul att vara på ett sjukhus, att jobba i ett team med en massa personal. =)
Jag går med en toppenhandledare som låter mig öva på allt så fort tillfälle ges, och har fått sätta flera PVK (infarter), fått ge injektioner, ge sondmat, ge mediciner och en massa annat. Är verkligen spännande! Shit, skulle kunna vara där dygnet runt! =)

Idag har jag varit och hälsat på hos Verra.. Ska ju ta hand om hennes 8månaders dotter när dom ska åka på kryssning om några veckor, det ska bli jättemysigt! =) och gick jättebra idag när jag var där, så är inte så orolig... =)

Nej, nu ska jag ta o sova, ska vara på USÖ imorgon klockan 7, så om jag ska hinna sova ordentligt så att jag är pigg och glad imorgon så är det nog dags att styra kosan mot sängen snart!

På lördag så kommer mamma och pappa och hälsar på, det längtar jag efter! =) Och på fredag så ska jag och Simon gå på "dejt" ;) ska äta middag på stan och sen gå på bio. Ska se "män som hatar kvinnor", böckerna är ju kanonbra, så har höga förväntningar på filmen! Ska bli mysigt att göra nåt speciellt bara vi, är så lätt att man fastnar i vardagen.. tiden går ju så himla fort..



Här har vi satt PVK i skolan, fast på plastarmar! Är mycket roligare på riktigt! =) och man är riktigt stolt när man lyckats! =)


Nej, sova var det!
Sov gott! <3


Andra praktikdagen

Ja, nu har ännu en dag gått, och jag trivs ännu bättre på min avdelning, dom här veckorna kommer bli kanonbra! Idag gick jag med den sjuksköterska jag ska gå med under tiden jag är där.. Therese heter hon, och hon verkar vara jättetrevlig! Kommer bli roliga veckor!
Idag har jag fått dela medicin i medicinkoppar, gett insulin, gjort i ordning sprutor, gått på rond, dokumenterat och en massa annat! Längtar som sjutton efter lördag, så att jag får ha praktik igen! =D

Fabian är här nu, han ska sova här inatt! Han sitter och kollar på teletubbies nu och ska snart sova... Hoppas bara att han inte vaknar typ 4 imorgon.. som han gjort nån morgon den här veckan.. =P

Nej, nu ska jag lägga honom, sen plugga lite! =)

Ha det så bra!
kram


Första dagen på praktiken! =)

Nu var första dagen gjord, kommer bli toppenbra! Orkar inte skriva så mycket nu, dags att sova, eftersom jag börjar 7 imorgon... Tänkte bara att jag skulle skriva att jag haft en bra dag och att jag tror att jag kommer trivas kanonbra! =D
Skriver mer imorgon!
Nattinatti!
puss

Sista dagen i skolan på länge! =)

Ja, nu är sista dagen i skolan gjord på rätt länge! För imorgon börjar äntligen praktiken, det ska bli riktigt skoj! Men lite nervös är jag faktiskt, för det är ju nu vi ska göra allt på riktigt ju.. det är nu det gäller.. Kan jag verkligen allt man ska kunna m.m.
Ska vara på USÖ klockan 9 imorgon för lite information och så, sen rundvisning på avdelningen m.m. Men tror inte vi får göra så mycket imorgon.. utan mest bara gå o observera.. =)
Nej, nu ska jag fortsätta renskriva mina anteckningar från LM-beräkningen igår... sen läsa lite i boken jag fick idag.. Sen när Simon kommer hem ska vi sätta ihop skrivbordet+hyllan jag köpt idag =) ( eller det var simon och måna som handlade det.. men jag betalade =P )
Ha en trevlig kväll! <3

Jag är så stolt! =D

För första gången på länge så är jag riktigt stolt över mig själv! Jag klarade KTC eximinationen förra veckan, trots otur med momenten! Jag vet att jag missade rätt mycket, och gjorde världens sämsta såromläggning, men lyckades iallafall få godkänt, och det är jag väldigt nöjd över! Hade inte den minsta lusten att göra om det, nu är det praktik som gäller! =D Bara en dag kvar i skolan.... har gått 8.15-17 idag och imorgon går vi 8.15-16... Sen har vi inga förläsningar på länge! Däremot en massa seminarieuppgifter m.m. att göra samtidigt som vi har praktik...
Idag har vi haft föreläsningar om läkemedelshantering och läkemedelsberäkning... som vi har tenta på direkt efter praktiken... På LM-beräkningen måste man ha alla rätt, så det gäller att plugga ordentligt!
Nej, nu ska jag duscha (har varit ute och sprungit i snön) och sen fixa lite mat... Simon jobbar till 21 eller 21.30..

byebye


Mysig helg!

Åh, vilken härlig helg! Precis vad jag behövde! Fredagen tillbringades med min underbara vän Anna! Det blev god mat, julmust och en massa, massa prat! Är så skönt med vänner som det inte gör nåt att mann inte träffat på ett tag, och det känns ändå precis som vanligt när man ses! =) Vi kan verkligen prata om allt, det är bra! Satt hemma hos henne och pratade fram till tolv, fick sen till bishop och tog en öl, det var trevligt, och alldels lagom... Sen när vi kom hem blev det sängen, vilket också var rätt trevligt då det började vara svårt att hålla ögonen uppe =P Måste säga att jag är rätt avndsjuk på hennes lägenhet, så himla fin! Framförallt är jag väldigt avundsjuk på hennes möbler o sånt... Allting gick i svart, vill också ha!! Men vi håller ju på att byta ut allting till svart, blir bara så att vi måste ta en grej åt gången, då det inte finns så mkt pengar =/

Sen på lördag var det dags att fira Kristina som fyller 65 på tisdag! Bitte och Patrick hämtade upp mig i stan på morgonen, sen åkte vi o samlade ihop oss hos Anders, så att vi allihopa skulle komma samtidigt till Kristina... Hon visste inte att vi skulle komma så tidigt, så hon blev rätt chockad när hon såg oss komma allihopa! =P Det var roligt! Hon fick en resa till London av sina barn och morfar, Mamma och Bitte ska åka med henne! Hon blev superglad, så himla roligt at se, för hon förtjänar det verkligen! =) Sen på em kom det en massa annat folk för att fira henne, hon hade lite "öppet hus" med smörgåstårta och vanlig tårta... vet inte hur många gånger man åt smörgåstårta igår =P Sen fick vi med oss en hel smörgåstårta som blivit över, hem till John på kvällen också, där vi skulle ha lite fest! Det var prima fyllekäk det! =)

Nu sitter vi i Johns soffa, Simon spelar tv-spel. John sover på en stor luftmadrass framför tvn ( vi fick låna hans dubbelsäng,  vilken lyx =D ) och jag sitter brevid simon med datorn i knät.. Är inte bakis, vilket är underbart.. fast eror väl på att jag typ inte drack nåt igår, var inte sugen på alkohol liksom.. =P Snart är det dags för lite smörgåstårrtefrukost =P

Sen på em blir det middag hos mormor... det blir trevligt.. var jättelänge sen jag träffade henne! =) Sen blir det tillbaka till öret!

Ha en trevlig söndag! =)
Kramkram

Snart avklarat!

Nu är snart denna hemska vecka över... om en timme och 10 minuter sitter jag i bunkern med tentan framför mig.. det är då det gäller, det är då man hoppas att man haft turen med sig och pluggat på rätt saker.. =) Men vi får väl se.. en omtenta är väl inte hela världen.. även om det vore skönt att få slippa.. Men om man får göra om den så blir det mkt lättare, för då har vi haft praktik ett tag och är lättare när man kan sätta in saker i sitt sammanhang... Nej, ska läsa igenom ett par saker, sen ska jag ge mig iväg till skolan.. Mina vänner är redan där och pluggar, men eftersom jag ska åka till eskilstuna direkt efter tentan, så jkände jag att jag ville äta lunch o så hemma =)

Ha en trevlig helg!
Puss

Den bästa! <3

Har iallafall världens bästa pojkvän! Idag har han bakat kladdkaka åt mig, plus att han åkte och köpte cola åt mig tio minuter innan affären stängde... bara för att han tyckte att jag behövde det! Det är tungt just nu, men vad skulle jag göra utan dig?! <3

Jag vill inte mer!

                                                                       
                                                                       "Jag orkar inte mer,
                                                                         vill inte vara kvar,
                                                                        jag längtar efter er,
                                                                        min kära mor och far!"




Middagstips =)

Lagade jättegod mat idag! =) Skulle göra köttfärssås och spagetti, men ville göra nåt nytt av det, så hade i krossad annanas. Det blev supergott, blev en söt smak på köttfärssåsen! Visserligen är jag galen i annanas, så tycker väl att gott när det är annanas i, men även Simon tyckte det var gott...kul med lite variation! =)

                                      

Nej, sovdags nu så att jag orkar upp o träna imorgon bitti innan det blir heldagsplugg!
Sov gott! <3 


En fundering...

Tänkte på en sak idag när jag åkte hem från skolan.. Hur saker kan kännas så himla främmande, och skrämmande. Man har svårt att sätta sig in i hur det kommer vara då, och har svårt att tro att man kommer vara i den situationen nångång, men sen när man väl är där så är det så naturligt... Ta till exempel att plugga på universitet, det hade jag jättesvårt att tro att jag skulle klara av, för det känns så så himla stort och vuxet, men nu har jag snart läst 1.5 år, och det går strålande. Visst är det tufft ibland, men inte värre än att man klarar av det!
Och nu funderar jag rätt mycket på det här med barn och så... jag längtar massor efter att skaffa barn, är min högsta önskan liksom! Men ändå har jag svårt att tänka mig in i situationen, att tänka mig att jag har ett barn på riktigt, som är mitt, skapat av mig. Men det är väl kanske det som är meningen, att man inte ska veta riktigt... Men är rätt säker på att det kommer kännas bra och naturligt när jag väl står där! (vilket blir om några år, när jag pluggat klart, så ni kan vara lugna =P ) samma sak med giftemål... jag älskar min Simon massor, massor, massor, men har väldigt svårt att tänka mig som gift, som fru... Men det är väl normalt... tiden ska väl ha sin gång, och man kommer väl känna sig redo när tiden är inne.. Men tror ändå att man aldrig kan känna sig 100% redo och trygg innan man testar nåt, det gäller allting! För man har ju ingen erfarenhet av det, men när man väl är där, då kommer allt kännas perfekt!
Hmm, blev lite egna tankar där... man tänker alldeles för mycket ibland..

Annars så pluggas det för fullt inför tentan på fredag, bara den kvar nu..Längtar tills stunden då man går ut ur bunkern på fredag em och är klar med tentan och hela den här skitveckan... Ska bli så skönt...
Efter tentan tar jag och Simon tåget till Eskilstuna... Jag ska träffa Anna på kvällen, och Simon ska tillbringa den med John..Sen på lördan ska vi fira Kristina som fyller 65.. och sen på kvällen blir det lite öl hos John. Blir trevligt! =)


Nej, nu ska jag plugga lite till.. Sen ska jag baka scones till Greys =)


Ha en trevlig kväll!

Puss o kram


Äntligen över!

Nu är det jag haft ångest för så länge, äntligen över! Men jag kan ju inte säga att det gick lätt och helt smärtfritt.. Oturen när det gäller lottdragning för vad man ska "redovisa" om förföljer mig. När vi hade eximination så drog jag "temp och feber", vilket var ett av de krånligaste momenten... Och när vi satt och väntade på att få börja idag, så konstaterade vi (jag, moa, claire o malla) att det ända vi inte ville ha var sårvård, för då skulle vi börja gråta och gå hem =P ) Sen var det dags att dra första lappen, på min står det diabetes... det hade vi ingen aning om att det skulle komma, så efter att första paniken lagt sig så var det bara att börja tokläsa i boken, och försöka få in så mycket det bara gick...Det gick ändå skapligt, trots min nervositet så tog jag mig igenom framförandet med några felsägningar och glömda författningar =p men ändå rätt nöjd eftersom jag inte var förberedd.. Hoppas bara att jag inte blir kuggad pga av att jag glömde författningarna!!
Sen var det fika, och så var det dags för lapp nummer 2.. tänkte att nu ska jag väl inte ha oturen att dra sårvård också, har gjort mitt svåra för idag.. men nejdå.. självklart får jag sårodling! bara börja tokplugga igen...inte min dag riktigt!
Men finns ju en positiv sak, mina vänner slapp ju dom svåraste =D och den här kändes iallafall bättre, tror inte jag glömde nåt jätteviktigt, men det blev väldigt oorganiserat, eftersom det inte blev nån tid över att lägga upp det på.. då all tid gick åt korvstoppning! =P

Ikväll så har jag jobbat, det gick bra.. Jobbade med en ny vikarie, hon var jättetrevlig! =D Sen när jag rapporterade till natten så upptäckte jag att en som skulle gå bredvid på natten, hon går i våran klass.. Så hon ska jobba natt med mig o Claire i sommar, så det blir trevligt! Såg hennes namn på en lapp när jag jobbade i helgen, och tänkte att det kunde vara hon, och det var det! =)


Idag kom äntligen vårat sing star, så nu blir det synd om grannarna, för både jag och simon sjunger mycket hellre än bra! Men är ju så roligt! =) Så nu har jag nåt att göra när jag inte pluggar.. =P så den här veckan borde jag inte hinna spela så mycket, eftersom vi har tenta på fredag.. men får väl se vad som är roligast, sjunga eller plugga?!?!?!  =P

Nej, nu borde jag sova.. är övertrött så det skriker om det...=P Visst ja, måste berätta, var lite roligt inatt.. Somnade typ vid 22.30 eller nåt, men Simon satt uppe och tittade på Beck. Sen när jag gick upp imorse så berättade han att han somnat i soffan och suttit där och sovit fram till klockan 6 imorse =P... och han hade inte ens lagt sig ner... utan suttit rakt upp och sovit med huvudet lite lutat mot kanten... Såå söt =P och trött måste han ha varit som sovit så obekvämt hela natten.... och jag sov nog också hårt som inte märkte att han saknades i sängen... haha.. tyckte att det var lite roligt!

Nej, nu blir det sängen, seminare imorgon, på em...
Nattinatti!
puss o kram


Ångest!

Ja, det är nu det gäller! Om några timmar är den här J**** eximinationen över och jag kan koncentrera mig på tentan... Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös! Jag gillar verkligen inte det här!
Önska mig lycka till, det kommer att behövas! ;)
<3


Millan, får jag inte använda mig av den bakgrundsbilden alltså?

Ny Design! =D

Tusen tack till min vän Claire som gjort min blogg så fin! =D Det behövdes verkligen, och eftersom jag ingenting kan om detta, så är jag väldigt tacksam att hon ville hjälpa! =)

Helgen har varit fullt upp, eller har väl egentligen inte gjort så mkt, förrutom att plugga.. Lite sova och mycket plugga har det blivit, då jag har jobbat natt både till lördag o till idag! Men mycket pengar blir det iaf, och det tycker jag om! Trivs väldigt bra på natten, och nu börjar jag äntligen lära mig de olika turerna... är lite svårt eftersom jag inte jobbar så ofta, så hinner ju glömma mellan varven. Och sen har jag varit blå rätt mkt också, vilket är lite onödigt eftersom det är den turen där jag går när jag jobbar dag, så den kan jag ju redan.. Men nu har jag och Helena bestämt att jag ska försöka byta så fort jag får den, så att jag blir helt van med dom andra turerna inför sommaren. Det ska bli skönt att jobba natt i sommar, då hinner man vara ute lite mer på dagarna, plus att man behöver ju inte sova lika mycket på sommaren när det är ljust. Sen jobbar man ju inte lika många dagar i veckan som man gör när man jobbar dag, så det blir skönt! Och en till sak som är bra med att jobba natt i sommar, är att Claire också ska jobba natt där! =) det bli roligt!

Nej, nu måste jag göra sista pluggrycket innan det är dags för sängen. Är galet trött, men måste kolla igenom ett par saker.. är ju KTC-eximinationen imorgon.. FY! Jag gillar verkligen inte det... tycker det är skitjobbigt att stå så där och prata inför en masa folk :S Men man har väl inget val, är väl bara att göra, sen så får det gå som det går.. Men känns ändå som att vi är betydligt bättre förberedda än vad vi var vid förra ktc-eximination.. visserligen så är detta mycket, mycket svårare saker, så skälvklart att man pluggar mer.. men ändå.. Är ändå det där med att stå inför folk, även om det bara är Claire, Malla och Moa. Men det är nästan värre, skulle vara lättare med folk man inte känner..

Nej, göra sista rycket var det ju!
Ha det så bra och sov gott! <3
Puss o kram

KTC =)

Idag är det ktc som gäller.. måste ta tag i det där och öva ordentligt nu! Har bokat tid både för idag och för imorgon, så nu gäller det att ta vara på tiden! Har ju eximination på måndag morgon! Sen seminarie på tisdag och tenta på fredan.. Kul vecka va? haha
Nej, plugg en stund till innan det är dags för skolan!

Ha en bra dag! <3

Fan, hatar att träna!

Eller, det gör jag väl egentligen inte, men passet idag var inte kul nånstans.. Men är iallafall stolt att jag tog mig iväg! 2h och 10min blev det.. det ska man kanske vara nöjd med.. men kroppen kändes inge vidare och jag hade noll motivation till det jag höll på med... Men men, är väl bara att bita ihop och ta nya tag... Nu är iaf första långpasset det här året gjort, och fler måste det tyvärr bli, för Stockholm maraton närmar sig med stormsteg. =P
Nu ska vi strax gå till Matilda, middag (tacos =)) och monopolspel står på kvällens schema! Blir nog supertrevligt!
Ha det så bra!
kramkram


Gjorde min dag! =)

Har varit en rätt trist dag med mkt plugg.. men den avslutades kanonbra! Fick tag i en gammal kompis via facebook, och har nu pratat med honom rätt länge på msn ikväll! Var riktigt roligt att höra vad han hade för sig m.m. Har nog inte träffats på typ 2  år.. =) Men kom överens om att vi måste se till att ses nåt framöver!
Det gjorde iaf min dag!
Nu är det sängen som gäller!
Hahahahaha.. Simon hade tappat bort sin mobil.. hittade den nu i kylskåpet.. tankspridd? eller bara trött? tror på det sistnämda =)
Natti!

Singstar och X-box! =)

Nu börjar jag bli lite trött på att plugga... har faktiskt varit riktigt duktig idag, har nog blivit 5-6h plugg idag, så det känns bra! Imorgon blir det skola på fm, långpass löpning på em och monopol hemma hos Matilda på kvällen tillsammans med Lotta och Simon. =) Blir nog trevligt!
Vi beställde äntligen ett singstar igår, så länge som vi har pratat om det.. Ja, egentligen ända sen vi flyttade in, och äntligen är det beställt. Hittade ett som var 50%rabatt på, så var nog anledningen till att vi slog till.. Jag har ju egentligen inte så mkt pengar, speciellt inte att lägga på sånt. Men men.. lite ska man väl unna sig också kanske =)
Sen som att det inte räckte med det så hittade jag ett begagnat X-box på torget på studentforum, åt Simon.. Det har han också pratat läänge om, så tipsade honom om det, och nu är det köpt! Han är jätteglad, och det tycker jag om! Gillar när min älskling är glad! =)
När jag ändå skriver om bra saker, så ska vi gå på bal på slottet den 25 april! =D Wiiii! Ska köpa biljetter nu i veckan, det ska bli riktigt häftigt! =) Provade min klänning från studentbalen nu när jag var hemma i helgen, och jag kunde faktiskt fortfarande ha den, trodde jag hade gått upp för mycket i vikt, men icke! Så nu letar vi bara en frack åt Simon... eller om vi inte hittar det, så en svart kostym.. men vore coolt med frack! Så är det någon som har en eller vet nån som har, så hör gärna av er! =)
Nej, liter mer plugg, sen tv och sova.. är grymt trött.. Skulle kunna sova dygnet runt just nu känns det som, men det finns det ju såklart inte tid till =/ haha.. nej, men man börjar känna sig lite sliten, är lite väl stressigt just nu.. och har en down-period också tillråga på allt... har kanske dock med stressen att göra.. Men gäller väl att hitta ljuspunkterna i det mörka.. Så helgen som var var en riktig höjdare, var så underbart att bara komma iväg, och umgås med dom jag trivs bäst med! =)

Trevlig kväll!
Puss o kram

Armar som en apa!

Nu har jag iaf gjort nåt vettigt idag, har varit och storhandlat... Men nästa gång jag ska handla så här mycket, då får simon följa med... för trodde mina armar skulle gå av, bara av att gå från bussen hem.. Kändes som att armarna räckte ner till marken innan jag var hemma.. Men hem kom jag.. =)
På vägen från bussen träffade jag Matilda och Fabian, Och Fabian ville att jag skulle vara med och leka, så gick bara in med maten, sen var jag ute en stund.. Skönt med frisk luft och att tänka på nåt annat än plugg!
Är lite mycket just nu, med KTC och prov nästa vecka.. Sen ska jag jobba hela helgen också, så gäller att ha pluggat så mycket som möjligt nu i veckan.
Så är väl bäst att jag ägnar en stund åt studierna nu... medans man fortfarande har nån ork...=)

Förresten så var det strömavbrott inatt, vilket tydligen drabbade skolan ganska hårt.. Först så kom inte läraren in i salen där vi skulle ha lektion, så vi sket i det och pluggade istället.. Sen var det många datorer som inte fungerade, och alla skrivare hade blivit helt nollställda.. Så det kan bli bara av ett strömavbrott =P

Nej, plugg var det!
Bye!!

Helgen...

Hemma igen efter en helg i Falun.. en riktigt härlig helg med bra snowboardåkning och mycket trevligt sällskap! =) Ditresan gick bra, om man bortser från miljoner långtradare och en kisspaus i djup snö =P
2 dagars åkning blev det iallafall, och på fredan så kom simon och joinade, så på lördan var vi 4 som åkte... nice nice!

Lördag kväll var det förfest och sen Harrys som gällde. Trevlig förfest och mycket folk på Harrys.. träffade några gamla vänner som jag inte träffat på evigheter! Riktigt skoj var det!  =)
Sen åkte Moa och Claire hem på söndag fm, medans jag och Simon stannade tills kvällen.. Simon och pappa var ute och pimplade en sväng..

Idag har det varit skola 10-15... känns lite skumt, för vi har föreläsningar även imorgon hela dagen.. men fick reda på idag att varken dagens eller morgondagens föreläsningar kommer på tentan nästa vecka.. men men..

Nej, nu ska jag plugga lite..

Ha en trevlig kväll!
Kramkram

Snowboard i helgen! =D

Hej hej!
Har varit lite mycket i veckan, därför har det inte blivit nått skrivet här... Har skrivit på hemtentan hela veckan, plus att jag jobbade natten tisdag till onsdag. =)
Helgen i Mora var toppen, trots lite strul på fredagen... simon blev matförgiftad på torsdan, så han spydde och mådde inge vidare under fredagen, så vi kom inte iväg fören vid 16... Så tog tåget direkt till Mora istället för att åka via Falun.. Men på lördagen mådde han bra igen. Så då blev det skidåkning för hela slanten.. Jag åkte hela 29 km... snacka om att jag var trött efteråt.. och träningsverken satt i flera dar sen. =)
På söndagen var det ju vasaloppet som gällde... följde några kompisar till pappa som åkte, plus en kille som går i min klass. Det var roligt. Han åkte riktigt bra.. kom 491:a =D

Nu i helgen är det snowboardåkning som gäller.. sitter och väntar nu på att Moa ska komma och hämta mig.. sen åker vi o hämtar Claire.. sen bär det av mot Falun. =) sen blir det åkning i bjurs fredag o lördag.. wiiiii! =) Imorgon kväll kommer simon också, och åker med oss på lördag =)

Nej, nu ska jag packa ihop det sista så att jag är klar när Moa kommer =)

Ha en trevlig helg!

Kramkram


RSS 2.0