Midsommar

Är hemma igen efter en riktigt härlig midsommarhelg. Vädret var de första dagarna riktigt bra, men har de senaste dagarna varit lite sämre, men inte ihållande regn i alla fall =)
 
Började i onsdags morse med att åka till frisören med Emil för första gången, och det gick superbra. Han satt alldeles stilla i mitt knä medans hon klippte, han tycker att det är mysigt när man pillar i hans hår, så det var inga problem. Mycket stolt mamma!
Efter frisörbesöket så packade vi in oss i bilen och åkte till Nora för att tillbringa dagen tillsammans med Leif och Siv. Blev en massa lek ute på gräsmattan och en traditionsenlig Nora glass. När klockan började närma sig 19 och Emil var trött så packade vi in oss i bilen igen och åkte vidare mot Dalarna och mina föräldrar där vi skulle fira midsommar. Emil sov hela vägen, men planen hade varit att försöka lyfta in honom medan han sov, men det gick inte så bra, han vaknade och var superledsen och det tog runt en timme innan han somnade om igen. Men, men är ju så det kan bli.. Jag hoppas att vi kan få honom att vänja sig att bli förflyttad när han sover, skulle göra mycket lite lättare, speciellt så här på sommaren. =)
 
På midsommarafton var jag, Emil, mamma, mormor och farmor på en liten utflykt där vi kollade på smågrisar och fikade på en hembygdsgård. Jättemysigt! Middagen blev först vid 19-tiden då Fredrik hade jobbat på dagen och anlände först framåt kvällen.
Måste också skriva att jag natten till midsommarafton passade på att sova ute i mammas och pappas husvagn istället för i gäststugan med Simon och Emil. Detta resulterade i nästan 8 timmars sömn helt utan uppvak, kan bara säga underbart!
 
Igår (lördag) tog vi det mest lugnt, men jag, Simon och Fredrik hann även med en joggingrunda på nästan 7km. Måste säga att jag är grymt imponerad av min insats, var den starkaste stora delar av vägen, kände mig oförskämt pigg, och ändå har jag knappt tränat alls. Men kanske dags att ta tag i löpningen igen, då det var ruskigt skoj när kroppen kändes stark =)
 
Idag på förmiddagen var jag, mamma och mormor över till deras granne och tittade på lammungar, så söta! Efter att ha ätit lunch bestående av våfflor åkte vi hemåt. Väl hemma har vi inte gjort så mycket mer än packat upp, ätit middag och slappat. Sen Emil somnade har jag lagt in lite bilder i datorn från helgen, tittat på solsidan, och Simon tittar nu på wallander. För min del blir det nog en stund vid pysselbordet innan det är dags att sova.
 
Jag och mamma bokade en kryssning idag till Helsingfors i augusti tillsammans med Emil. Blir 2 nätter på båten och en övernattning på hotell i Helsingfors. Ska bli supermysigt att hitta på nåt, och just denna vecka så jobbar Simon jättemycket, så gör inget att jag och Emil är borta. =)
 
De söta smågrisarna =)
 
 
Dags för middsommarmiddag
 
Hoppas att ni haft en trevlig midsommarhelg!

Tisdag!

Har idag mest packat och städat, var på förmiddagen nere på stan då Simon skulle klippa sig. På em blev det en liten promenad till affären, som tog ganska lång tid då Emil tyckte att det var tråkigt att sitta i vagnen och istället gick stora delar av vägen istället. =)
Han går dock helst och håller mig i handen igen nu, då han i slutet på förra veckan ramlade och slog i huvudet i köksskåpet och efter detta blivit rädd och feg igen. Men är väl bara att låta honom hållas, det kommer väl när han är redo =)
Han har dock blivit väldigt mycket smidigare nu när det gäller att röra sig, klättrar gärna upp på saker och vänder och vrider sig hur som helst. Han har blivit så stor min lilla älskling. <3
 
Nej, nu ska jag ta och byta om och åka ner till stan för en mini-AW tillsammans med några kollegor. Tyvärr många som backat ur, men vi blir några stycken i alla fall. Ska ta det rätt lugnt då vi ska upp rätt tidigt imorgon eftersom Emil ska vara hos frisören kl 8.30 =) Ska bli spännande att se hur det går, om han sitter still =)
 
Ha en trevlig kväll! =)

Vilsta marknad

Underbart med solen som skinit idag, man blir så mycket gladare när det är fint väder, och om man ska tro väderprognosen så ska de bli fint hela veckan, inklusive midsommar. Underbart!
 
På förmiddagen idag så var vi ner på vilsta marknad en stund, då jag helt glömde bort att det var igår på förmiddagen, och sen på eftermiddagen så jobbade jag. Var kanske inte så mycket att ha i stånden, men roligt att komma ut och Emil älskade att titta på alla människor. Köpte lite fin korv, ost och munkar, samt spelade på chokladhjulet innan vi gick hem för att äta lunch och sova middag. =)
 
På eftermiddagen var jag och Emil ner till Eskilsparken en stund och lekte med Amelie och Zack, var riktigt varmt och skönt på eftermiddagen, blåste inte lika mycket som det gjorde på förmiddagen.
Efter middagen blev det lite lek och gos innan han somnade sött.
 
Efter Emil somnat så har vi hängt i soffan och tittat på bland annat solsidan. Nu spelar Simon tv-spel och jag sitter här, ska snart ta mig in till mitt pysselrum och sitta där en stund innan det är dags för sängen. Emil sover mycket bättre nu, har 3 eller 4 nätter i rad sovit till efter kl 6, två gånger till 7. Jag hoppas att det håller i sig =)
 
Hoppas att ni haft en bra helg! =)
 

Gäller att passa på

Idag på förmiddagen tog vid det mest lugnt, Emil sov middag vid 9.30 och då passade även vi vuxna på att vila lite framför en film i soffan. =)
Efter lunch så var vi iväg på lite lekparkshäng med mammagruppen, men blev inte så länge då många skulle iväg på annat. Jag och Elin tog dock följe med dem som skulle ner på stan och sen satte vi oss och tog en fika, mycket trevligt!
Lite senare mötte jag upp Amelie och Zack och följde med dem hem för att äta middag tillsammans med dem, mycket trevligare att äta tillsammans ju. Och så fick Emil och Zack leka lite.
 
Väl hemma igen så var det dags att lägga Emil. Tog lite längre tid än vanligt, han hade lite svårt att komma till ro, trots att han var supertrött. Är väl för att det händer så mycket just nu. Han har fortsatt att gå rätt mycket idag, och det märks att han blir säkrare och säkrare. Idag har han gått runt i våran lägenhet, stannat upp och valt att gå åt ett annat håll, och inte bara gått rakt fram som han gjorde i början. Det gick till och med bra att gå ute i gräset! Min duktiga lilla prins! <3
 
Efter att han somnat så har jag mest legat i soffan, men även bakat två sockerkakor. Nu väntar jag på att min älskling ska komma hem från jobbet, sen blir det sängen! Imorgon är hans sista pass innan 4 veckors semester =)
 
KRAM

Underbara sommar

Vet att det har varit glest med uppdatering nu sista veckorna, men det är för att jag njuter för fullt av att vara ledig och av att umgås med min underbara Emil. Fyller dagarna med så mycket roligt bus det bara går för innan vi vet ordet av så är det höst och jobb/förskola väntar. Det händer så mycket hela tiden, och mitt hjärta värker av stolthet över hur mycket han lärt sig de senaste veckorna.
Förra lördagen (mitt sista arbetspass) så tog han sina första steg, och det var inte bara ett par utan när Simon släppte honom så gick han genom hela lägenheten. Stolta föräldrar!! Fasen att jag skulle missa det! och efter det så gick han bara enstaka steg men blev mest ledsen när man släppte honom.
MEN, igår så började han ta fler och fler steg, och idag har han gått väldigt mycket, och rätt så stadigt också. Fortfarande så är det inte så frivilligt han går, utan det är när vi släpper honom, han vågar inte släppa själv, i alla fall inte när han håller i möbler. Han har idag släppt min hand några gånger och gått vidare själv, så är nog på gång. Men han är en liten fegis min älskling!
 
Idag har varit en riktigt bra dag, och egentligen har vi inte gjort nåt speciellt. Men på förmiddagen var vi i lekparken tillsammans med Bitte, Agnes och Gustav, riktigt mysigt!. På em hade jag ett ärende, och sen var vi hem till mormor på en fika. Hon hade bakat rabarberpaj =)
 
Nu håller jag på att skickar iväg lite kort för framkallning, sen så är det snart dags att sova. =)
 
Fortsatt trevlig kväll!

Mammaledighet del 2

I lördags så jobbade jag mitt sista pass för denna gång, och nu är det mammaledigt som gäller i 3 månader. Sen kommer jag säkert göra några jobbpass under sommaren, men då är det på mina villkor. =)
 
Har varit en bra start på veckan, även om morgonen började kl 0500. är nåt nytt påhitt från Emils sida som han hållt på med ett tag nu. Nätterna går mycket bättre, men han fortsätter vakna vid 5... men det går väl över det med.
Vid halv 8 gick vi ner till Sveaplan och handlade lite, påvägen hem gick vi förbi hos Amelie och Zack och lekte lite. =)
 
Sen vid 12 fick jag lunchbesök av Simone, mycket trevligt! =) På em blev det en tur på stan, var ju tvungen att hitta nåt att ha på mig imorgon när det är dags för Linneas student.
 
När Simon sen slutade så åkte vi till babyproffsen för att köpa en ny vagn till Emil, var där igår och kollade, funderade på det igår och bestämde oss sedan för att köpa den =) Tror det blir bra!
 
Nu ska jag pyssla lite och sen måste jag sova tidigt, är helt slut! Blir en lång, men rolig dag imorgon =)
 
Kram

RSS 2.0