Kyla

Ja, nu verkar det ju som att vintern är på intågande, var riktigt kyligt ute i morse och min tjocka vinterjacka åkte på =)
 
Efter en dag med fullt upp på jobbet så hämtade jag Emil och vi gick hem för att äta middag och sen var det tyvärr snart nog sovdags för Emil. Han är så trött efter en dag på förskolan, så vid 18.30 vill han bara sitta i knät och gosa... och eftersom han imorgon ska vara på förskolan vid 7 så gjorde det inget att han somnade lite tidigare =)
 
Efter att Emil somnat har jag gjort plankan, betalat räkningar och lagt in nytt schema till förskolan. Är nu uppe på 3,5 minut på plankan, men ska imorgon gå tillbaka till 2,5 minut och börja om därifrån. Får så sjukt ont i ryggen efteråt, är nog en nerv som kommer i kläm så jag kan inte röra mig på typ 10 minuter. Idag var det värre än någonsin, så ska därför backa lite och se om det blir bättre när ryggmusklerna blir lite starkare =)
 
Nu ska jag ta tag i disken, sen blir det sova.
 
Hoppas att ni haft en bra dag! Kram

Födelsedagsfirande

Ja, då var det söndag kväll igen då, går så jäkla fort. Fast jag tycker att veckorna går rätt fort också, så är väl hela livet som går fort.
 
Har ju blivit ett år äldre i helgen, så detta har firats på bästa sätt: Lugnt och skönt tillsammans med min fina familj. Farmor dök upp vid 12, sen kom mamma och pappa en stund efteråt. Vid 14 kom mormor också så då blev det lite fika. Senare kom även Fredrik och både han och mamma och pappa stannade över natten, så blev god mat, god dricka och kortspel. En supermysig kväll som får mig att må bra. Emil har varit på superbra humör och verkligen njutit av besöket av mormor, morfar och morbror.
 
Idag blev det en träningsrunda tillsammans med pappa på förmiddagen, han jagade upp mig för vilstabacken ett antalgånger. Visserligen gåendes med stavar men jag kommer ha väldigt ont i armarna imorgon.. Men nu är det träning inför Tjejvasan som gäller. =)

Simon jobbar kväll idag så efter att Emil sovit middag så åkte vi till Stenby för att tillbringa eftermiddagen tillsammans med Simone och Agnes, som också var själva då Micke också jobbade kväll. Var en jättetrevlig eftermiddag och tiden går så mycket fortare när barnen har nån att leka med. =)
 
Nu ska jag ta och diska och sen blir det sängen! Ny vecka imorgon!

Våran "lilla" älskling!

För 1,5 år sedan förändrades vårat liv för alltid! På alla sätt till det bättre, men det kommer aldrig någonsin bli som förut igen, vilket vi såklart aldrig skulle vilja. För 1,5 år sedan så belönades vi med den största kärleken och lyckan en människa kan få, vi fick ett barn!
 
Nu är Emil inte längre någon bebis, utan ett barn som utvecklas för varje sekund. Varje dag blir jag häpen och överraskad över hur mycket han faktiskt kan, varje dag visar han oss saker vi inte visste att han kan. Han kommunicerar med oss på ett mer och mer avancerat sätt, även om det fortfarande inte är med allt för många "vuxna" ord.
 
Tänkte jag ska berätta en händelse från dagen, som Simon berättade för mig förut.  När vattnet är slut i hans mugg och han vill att vi ska fylla på den kommer han och säger "tom". Idag när han ätit banan tog han skalet och gick till Simon och sa "tom", då sa Simon att han skulle gå och slänga det i papperskorgen i köket, och det gjorde han. När han säger tom, då är nåt slut. Och bananskalet är ju tomt =)
 
Tycker det är så fantastiskt när han börjar kommunicera med oss. Visst han kan kanske inte jättemånga ord, och säger fortfarande bara ett ord i taget, men tror att det kommer komma mer och mer ord nu väldigt fort, för han har börjat vara så mycket mer medveten. Mammas stora kille =)
 
Ska bli spännande att få komma på 1,5års kontroll på BVC, framförallt så är jag nyfiken på hur lång han är, tycker att han har växt väldigt på slutet. Vikten har jag ju rätt bra koll på eftersom vi varit så mycket på sjukhuset.. Men har ännu inte fått någon kallelse, så får väl se när det blir dags.  
 
Imorgon kommer mamma, pappa och Fredrik på middag, de blir även kvar till på söndag, så det ska bli trevligt! Vissa perioder kan jag tycka att det är lite extra jobbigt att bo långt bort från mina föräldrar och min bror, och det har varit en sån period nu, så känns väldigt bra att få lite kvalitetstid nu i helgen!
 
Igår sprang jag 5km på egen hand, och sprang på bästa km-tiden på väldigt länge, sen långt innan jag blev gravid, så det kändes skönt! Träningen flyter på väldigt bra just nu, och det är väldigt skönt, det hjälper mig på många sätt! :)
 
Nu ska jag ta och titta lite mer på idol, sen blir det nog sängen. Simon kommer snart hem från jobbet, men han ska jobba imorgon bitti igen, så han ska nog sova rätt snart. Mamma och pappa skulle komma vid lunch så får se vad jag och Emil hittar på... Funderar på en sväng på stan, men får se. =)
 
Hoppas att ni har en trevlig kväll!

Vardagslyx

Ny vecka igår och började den på bästa sätt med vardagslyx tillsammans med Katta igår kväll. Åt middag på Grappa, drack ett glas vin och snackade en massa. Så härlig kvalitetstid som gör att man har en massa energi till resten av veckan.  =)
 
Hämtade Emil idag när jag slutade, och då vi nu bestämt att det är vinter och därför inte tänker cykla mer så tog det lite längre tid innan vi var hemma. Speciellt då vi träffade på Amelie och Zack och blev stående där och pratade en stund. Så var väl hemma vid 18, och då var det bara att äta och sen lägga Emil.. Han är så otroligt trött när han kommer hem efter förskolan så är ingen mening att försöka hålla honom uppe nå länge, speciellt inte när vi imorgon ska vara på förskolan klockan 7...
 
Har inte gjort så mycket sen Emil somnade, diskat och plockat undan i köket samt kört dagens planka. Fy fasiken, nu är vi uppe på 2,5 minut. Förstår inte hur det är möjligt att köra 5 minuter sen.. Men nångång ska det väl gå :) Sen har jag softat en stund i soffan... Nu ska jag pyssla lite en stund innan det blir dags för sängen =)
 
Kram
 
 

Dop i Uppsala

Igår var det dags för Minnas dop och det ägde rum utanför Enköping. Dopet var jättefint och Emil var jätteduktig i kyrkan, även om det bitvis var lite svårt att sitta still. Men det kan det väl få vara när man är 1.5 år =)
Efter dopet åkte vi iväg till ett församlingshem där det var dopfika. Var en jättetrevlig eftermiddag med supergott fika, men vi hade ju inte väntat oss nåt annat när Sandra är inblandad. Tårtan var så fin!
 
 

Emil var i början lite blyg bland allt folk men kände sig snart som hemma och hittade en jämnårig liten kompis som heter Lukas. =)
 
Vid 16.30 när vi bestämmer oss för att åka hemåt inser vi att Emils snutte är borta, vi har glömt den i kyrkan. Vi åker förbi kyrkan men det är såklart ingen där så får åka hem utan. Som tur var så gick det rätt bra att somna ändå, han var rätt trött efter en dag med lite sömn och mycket folk och händelser. =) Han har en speldosa i samma serie som snutten är, så den gick bra att krama på också... =) Och idag har jag köpt en ny snutte så ordningen är återställd.
 
Idag har varit en lugn och skön slappardag. Emil vaknade strax efter 7 så då gick vi upp medan Simon fick sova till 9. Då bytte vi plats och jag sov mellan 9.30-10.30. Resultat => båda föräldrarna blev utvilade =)
Sen åkte jag iväg till babyproffsen och köpte en ny snuttis och sen ut till Folkesta för att köpa en ny damsugare på elgiganten och sen lite mat och blöjor på willys.... Var inne på Mega en sväng också, men orkade inte titta så noga.
Väl hemma så åt jag lite lunch sen var det dags för en joggingtur i vilstaspåret, gillar inte riktigt att springa där när det är mörkt, så var bäst att passa på när det var dagsljus. =)
 
Nu är det dags att sova, för efter en fantastisk helg så är det imorgon dags för en ny arbetsvecka!
 
Förresten så pratade jag i fredags med en barnläkare som berättade att EEG-undersökningen som Emil gjorde visade att han inte hade epilepsi, vilket såklart är skönt att höra. Trodde egentligen aldrig att det var det, men man kan ju aldrig helt säkert veta... så nu gäller det bara att ge honom febernedsättande när han får feber och vänta på att det växer bort. =) Är ju trots allt ofarligt!
 
Hoppas att ni haft en härlig helg!
 
God Natt

EEG-undersökning

Ja, nu var undersökningen gjord och det gick mycket bättre än förväntat. Vi lyckades hålla honom vaken ända tills vi kom till sjukhuset, och han somnade efter 10-15 minuter på britsen. Helt klart godkänt! Nu väntar vi bara på resultatet.
 
Träningen känns riktigt bra just nu. Igår blev det 7km tillsammans med Simone, och idag var tanken att jag skulle vila, men då Simone skickade sms vid 18.30 så var jag inte så svårövertalad. Tanken var att vi bara skulle springa 4km, men slutade med 5km och på bästa tiden på väldigt länge. 30min och 46 sekunder, snart är vi under 30 =)
Känns så härligt att löpningen börjar flyta på nu... och på sidan av detta kör vi en plankan-utmaning. Idag är vi uppe på 1.5 minut. Började med 20 sekunder första dagen och tyckte då att det var tufft, så man blir väl bättre i alla fall. Är dag 12 idag, och dag 30 är det 5 minuter som gäller.
Tanken var ju att jag skulle vilat idag och sprungit imorgon, för sen jobbar Simon kväll onsdag och torsdag så då blir det ingen träning. Men vågar inte springa 3 dagar i rad, är lite rädd om knän och benhinnor så får nog bli en sväng till gymmet imorgon kväll! =)
 
Imorgon är det återigen jobb som gäller, så nu blir det sängen.
 
 
Har idag ätit en av mina favoriträtter. Hemmagjorda köttbullar med potatis, brunsås och lingosylt. =)
 
God natt!
 

Energi

Idag har varit en sån där dag som jag har samlat en massa energi. Har tillbringat dagen ute i Ärla hos Linda. Har inte gjort så mycket egentligen, utan mest hängt. Barnen har lekt och vi har snackat skit. Sen var vi med och byggde duplo nån timme också =) Är så kul att se hur bra Emil leker tillsammans med Maja och Max, sen att han i de flesta fallen kanske leker bredvid dem, så leker dom med honom i alla fall, om ni förstår vad jag menar. =)
Var kvar där hela dagen, var inte hemma fören efter halv 7, så var bara att byta om till pyjamas på Emil, läsa god natt-saga och sen hopp i säng för honom. Själv har jag legat i soffan sen han somnade, och måste erkänna att jag redan är väldigt sömnig, så blir nog en dusch och sen sängen, trots att klockan inte ens är 21. 7
Men gäller att passa på att sova inatt då vi imorgon natt inte kommer att sova så mycket.
 
Emil ska göra epilepsiutredning på måndag morgon kl 7.30 och under den undersökningen så ska han sova. Så vi ska väcka honom kl 03 och sen hålla honom vaken, så kommer nog bli en tuff natt. =P Så gäller nog att sova så många timmar man bara kan i natt. =)
 
Hoppas att ni har en härlig helg! :)
 
KRAM
 

7km i regn

Vilken kalasbra dag jag har haft idag. Började ju med mysfrukost med hela familjen, och efter frukosten så åkte vi till Leos lekland. Vi hade inte varit där med Emil tidigare men han älskade det. Och även jag och Simon tyckte att det var superkul så vi lekte oss alldeles svettiga alla 3. Vi avslutade med att äta lunch där innan vi åkte hem för att sova middag. Både jag och Emil sov middag, medan Simon åkte till min mormor för att hjälpa henne byta till vinterdäck.
 
På eftermiddagen blev det en snabb sväng ner till stan för min del innan middagen. Efter maten så kom Simone hit och vi stack ut på en joggingrunda. När vi bestämde att vi skulle springa så var det uppehåll, men när jag kom hit hade himlen öppnat sig och nästan hela rundan regnade det. Men det var inte kallt medan vi sprang, så var ändå ok. Var först när man kom in som man kände hur kall och blöt man var, frös till och med efter en mycket varm dusch.
 
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen för är riktigt trött, så att jag vaknar utvilad inför veckans sista arbetsdag. =)
 
God natt!

Frukostbröd

Har semester idag, så tänkte att jag skulle lyxa till frukosten lite med nybakat bröd. Hittade ett recept som skulle kalljäsa över natten, perfekt!! Och jag tyckte de blev riktigt goda!! :)

0,25g jäst
4dl vatten
1dl mjölk
1,5 tsk salt (gärna flingsalt)
1 msk honung 
9,5dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl (hade inte det så körde bara på vetemjöl)

På kvällen innan
Rör ut jästen med lite av vattnet, ha sen i resten av vattnet och mjölken. 
Tillsätt saltet och honungen.
Ha i mjölet och rör om tills det blir en deg (ej med maskin). Degen ska vara lite kladdig.
Strö över lite mjöl.
Låt stå framme i ca 30 min, ställ sedan in i kylskåpet övertäckt med bakduk eller plastfolie.




På morgonen
Häll upp degen på mjölat bakbord, knåda inte!
Tryck ut degen till en rektangel, ca 2cm tjock.
Dela degen i ca 10 bitar (jag delade av enkelhet i 9 bitar)
Strö lite mjöl över för snyggare resultat.
Lyft över bitarna till en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.

Färdiga att servera! 

Innan gräddning

Färdiga att ätas :)



En riktig mysfrukost blev det <3


Tisdag

Två dagar gjorda den här veckan, och än så länge är vi friska allihopa. Jag hoppas att det håller i sig!
 
Igår kväll efter att Emil jade somnat så åkte jag till Stenby och sprang 5 km med Simone. Är så jäkla härligt att ha någon som drar med en ut när man inte har den minsta lust att träna, och sen är det så mycket trevligare att springa med sällskap.
 
Ikväll har det inte blivit mer träning än 40 rygglyft, och tyvärr blir det ingen träning imorgon kväll heller då Simon jobbar kväll, men på torsdag är tanken att det blir löpning igen =)
 
Något som är väldigt härligt med den här veckan är att jag har semester på torsdag, och inte av någon speciell anledning egentligen, utan bara för att jag vill. För att jag känner att de senaste veckorna varit lite tuffa, och att jag behöver få umgås med min fina familj, och eftersom Simon är ledig så passade det himla bra.
 
Tycker att tiden går väldigt fort just nu, hänger inte riktigt med. Är redan november, bara 1,5 månad kvar till jul, jag har jobbat 2 månader på nya jobbet... vart tog tiden vägen?
Sen att Emil blir 1,5 nu i slutet av november, är också galet. Han har blivit så stor, det händer verkligen saker hela tiden. Han försöker verkligen prata mer och mer, även om det mesta fortfarande är rätt oförståerligt  för oss vuxna ;) Och förskolan går så bra, han älskar verkligen att vara där. När jag lämnade igår morse så hade han inte varit där på 1,5 vecka, och ändå var det bara glada miner, han tyckte jag skulle gå omedelbart, helst innan jag hade klätt av honom ytterkläderna. Han ville bara leka. Är så underbart att se! Mammas stora underbara kille! <3
 
Nej, nu blir det snart sängen.. börjar vänja mig vid det här med att bara jobba dagtid, gäller att komma i säng skapligt på kvällen bara, men det ger sig ofta själv då man är rätt trött när klockan passerar 21 ;)
 
Trevlig kväll
 
 
 

November

Äntligen fredag, känns lite extra bra med fredag denna vecka. Både för att man är rätt slut efter att Emil varit sjuk, men också för att Simon är ledig den här helgen så att vi får ha en mysig helg tillsammans alla 3, och vara bara vi. Kan inte komma ihåg när vi inte gjorde nåt Annat än umgicks bara vi en helg... Blir ju rätt mycket besök hos andra de helgerna Simon är ledig vilket ju såklart också är trevligt, men just nu känns det väldigt värdefullt att få umgås bara vi! <3

Imorgon blir det en sväng till Ikea, har lite saker vi behöver plus att det är roligt att komma iväg och shoppa lite. Har ikväll möblerat om lite i vardagsrummet, så får se om det blir något nytt imorgon... Tänkte göra en större omflyttning först, men det blev inge bra, så blev en lite mindre ommöblering. :)

Jaha, då var vi inne i november månad, har lite svårt att förstå hur fort tiden går, snart jul :)

Idag på eftermiddagen efter jobbet tog jag mig ut på en liten joggingrunda, men till skillnad mot i söndags så gick det idag supertungt, så blev endast 4km, men bättre än inget :)

Ikväll är det häng i soffan som gäller, vi har ätit hemmagjord pizza, druckit en öl och nu äter vi godis... Sen har vi tittat lite på idol också, men tror att jag snart ska sova, är lite småtrött... Men imorgon  blir det sovmorgon för mig :)

Hoppas att ni har en trevlig kväll! 




RSS 2.0