Kvalitetstid

Fredag kväll nu då, sitter här ensam i soffan, Emil sover och Simon jobbar. 
Men vi har haft en riktigt härlig eftermiddag så jag ska inte klaga. Känns som jag knappt har träffat Emil mer än korta stunder på ett par veckor nu så jag har sett mycket fram emot denna helgen då jag får umgås med honom non stop hela helgen. Synd bara att Simon jobbar så vi får inte så mycket tid ihop alla 3... 

Idag på eftermiddagen så har vi varit på Leos lekland tillsammans med Katta och tjejerna. Så himla roligt, och härligt att bara ägna flera timmar åt att bara leka och ha roligt tillsammans :)
Väl hemma så lagade vi mat och åt middag innan det blev mys i soffan medan vi tittade på bamse i trollskogen :) 

Nu blir det häng i soffan ett tag innan det är dags att sova, gäller ju att sova tidigt eftersom dagen imorgon lär ju börja tidigt :)

Hoppas att ni får en trevlig helg! :)

Förkylning?

Vaknade inatt/imorse med jätteont i halsen, så där så jag knappt kunde svälja. Mådde i övrigt bra så stjälpte i mig en kopp te och gick till jobbet. Tänkte att antingen så blir jag bättre eller så blir jag sämre, och blir jag sämre får jag väl gå hem. Och jag har mått rätt bra under dagen, det halsonda försvann nästan helt under dagen och inga andra symtom dök upp. Nu har smärtan kommit tillbaka lite och känner mig lite seg. Men har ingen lust att bli sjuk så nu sitter jag i soffan med en kopp te, ett stort glas juice och en skål med avokado och keso. Ska läsa en bok en stund och bara ta det lugnt, och sen blir det att sova tidigt och sova bort förkylningen. :) 







Tjejvasan

Ligger som vanligt en söndag i soffan och slötittar på så ska det låta. Känner mig lite mör efter helgen som varit.

Körde ju tjejvasan för första gången igår och tog mig i mål på en tid jag är helt nöjd med. Sen är jag inte nöjd med känslan i kroppen då jag kände att jag inte alls kunde åka som jag ville, så fort jag ökade det minsta och åkte på lite så gick pulsen upp och jag blev lätt illamående tills jag drog ner en aning på tempot. Riktigt störande. Så nästa år ska jag vara bättre tränad och bättre uppladdad. Och sen får jag ju starta i ett mycket bättre startled, vilket gör stor skillnad, eftersom jag nu fick starta väldigt långt bak. 

Idag på förmiddagen så åkte jag och Simon hem, och eftermiddag har vi spenderat med Emil. Tänk vad mycket man kan sakna någon efter bara ett par dagar, men han har haft det såå bra med farmor.  :)

Nu ikväll så var planen att ta en snabb promenad, för att få ur stelheten ur kroppen men när Simone frågade om jag ville följa med på en liten joggingrunda så var jag inte sen att ändra mina planer. Så 4 km blev det och  kroppen kändes faktiskt riktigt pigg, om än lite stel ;) 

Nu ska jag strax ta och lägga mig. Ny vecka imorgon :) 









Uppladdning och väntan

Ja, idag är det dags för tjejvasan, jag startar 11.45. Mamma och Katta startar tidigare så de har redan åkt upp till starten medans jag och Simon hänger i husvagnen i väntan på att det ska bli dags för oss att bege oss. Känner mig rätt deppig då det just nu regnar.. Blä!! 

Har förberett lite energi att ta med mig om den  jag har tar slut under vägen mot mål :)

Hörs ikväll :)

Träning och belöning

Har haft en ganska lugn söndag. Vi började dagen rätt tidigt, så vid 8.30 hade vi tröttnat på att leka inne så då klädde vi på oss och gick ut. Började en promenad tillsammans med Amelie och Zack innan det var dags för dem att gå till Zacks dans. 
Då gick jag och Emil till eskilsparken och lekte där en stund. Fick efter en stund oväntat sällskap av Bitte, Patrik, Agnes och Gustav. :)

Väl hemma igen så var vi trötta och lite kalla efter att ha varit ute i 1.40h. Lekte en stund innan jag vid 11 började med maten. Efter en stund tittade jag ut i vardagsrummet och hittade Emil sovandes i soffan, så han fick sova före lunchen idag istället.. Men blev en väldigt lång kväll då han sov så tidigt. :)

Vid 12 kom Agnes hit då jag skulle vara barnvakt ett par timmar då Simone och Micke jobbade omlott några timmar.. Gick hur bra som helst, hon är så go! 

Under eftermiddagen har Emil haft lite feber så Simon och han blir hemma imorgon... 

Nu ikväll så har jag varit ute och sprungit en sväng, sprang 5km och höll ett rätt bra tempo, känns bra att jag börjar få till lite fart i kroppen :) 
Har sedan belönat mig med att trycka i mig en hel pizza :) brukar inte äta en hel men idag var jag så jäkla hungrig.. Nu är jag mätt och väldigt törstig ;) 


Nu är det snart dags att sova. Hoppas att ni haft en trevlig helg!! :) 


OS-guld

Ja det lär väl inte ha varit någon som har missat Kallas bragd i stafetten. Nerverna utanpå och glädjetårar! Hon gjorde det som man trodde var omöjligt!! 

Emil sover just nu middag och Simon gick nyss till jobbet. När Emil vaknar så ska vi åka hem till Simone och Agnes för att tillbringa eftermiddagen och kvällen med dem. Micke jobbar också,  så de är också själva.. Ska äta middag ihop och barnen får leka tillsammans.. :) 

Nu ska jag läsa en bok och njuta av lite egentid :)



Alla hjärtans dag och 7 år!!

Ja, för oss är det inte bara alla hjärtans dag utan även den dag vi blev tillsammans <3

Dagen har varit supermysig!! 

Hade lite tid över innan jag kunde hämta Emil, så gick en sväng till favoritbutiken nära och kära.. :) som vanligt kom jag inte ut tomhänt, även om det blev ovanligt lite :)

När jag hämtat Emil gick vi till Sveaplan för att handla lite inför kvällen, sen tog vi bussen hem till Emils stora förtjusning. Han älskar verkligen bussen :)

Kvällen bjöd först på god mat följt av mys i soffan framför Nicke nyfiken-filmen.  


Sen när Emil somnat så blev det mys med min underbara man i soffan framför en film. 


Känns dock att det är fredag, så nu har jag krupit i säng.. Simon jobbar i helgen, så blir ingen sovmorgon för min del så då gäller det att sova tidigt på kvällarna för att orka med :)

Hoppas att ni haft en fin dag tillsammans med nära och kära! <3

Härliga helg

Har haft en otroligt härlig helg där jag samlat en massa energi. 

Idag hade vi mysfrukost med nybakat bröd. Sen plockade vi inne i Emils rum ett tag, sorterade in alla Emils leksaker i den nya förvaringen. Blev rätt bra, nu måste jag bara hitta lite tavlor till väggarna :) kanske kan hitta lite tavlor när vi ska till Ullared i mars :)


Sen hann jag även med en joggingrunda på förmiddagen, 6km blev det idag, på den bästa snittiden hittills, 5.31 min/km.. Riktigt nöjd :)

Emil sov middag i nya sängen idag för första gången, och det gick jättebra. Han somnade direkt :)

På eftermiddagen så åkte jag och Emil hem till Jonas och Adrian för att leka, var jättetrevligt. Adrian har blivit så stor sen jag såg honom sist, våra barn är inga bebisar längre ;)

Nu hänger vi i soffan och kollar "så ska det låta", sen blir det nog sängen, så man är pigg inför nya veckan :) nu håller vi tummarna för en vecka utan sjukdomar! 

Hoppas att ni haft en trevlig helg! :)

Västerås

Idag har vi tillbringat dagen i Västerås, behövde ju köpa en ny förvaringsmöbel till Emils rum. 

När vi kom dit så fick Emil härja runt på lekplatsen som ligger längst ner i köpcentret Erikslund. Var bara några stycken andra barn där så Emil hade gott om plats att härja runt :)
Efter det så blev det lunch på Ikea och sen somnade Emil gott i vagnen och sov i nästan 3 timmar. Medan han sov så passade vi på att shoppa loss på Ikea och vi hann även med att stå länge och väl och vela vilken förvaringsmöbel vi skulle välja. Stod mellan en som var praktisk och prisvärd men inte så snygg. Och sen fanns det en serie som var jättesnygg, men som inte var så praktisk då vi skulle behövt köpa flera delar, och det skulle blivit lite trångt. Så blev det första alternativet istället, och den andra serien får vi köpa när vi har hus istället :)
Bra förvaring har vi nu iallafall, kan lägga in bilder imorgon hur det blev :)

Emils första natt i nya sängen gick kanon! Han sov till 6 imorse, och då låg han kvar i sängen och ropade på mamma, och när jag kom in så klättrade han ner och började leka :) får hoppas att det fortsätter gå så bra :)

Nu ikväll gör vi inte så mycket, tittar på melodifestivalen.. Ska nog sova skapligt då vi är rätt trötta efter att ha varit iväg hela dagen... Imorgon blir det löpning på förmiddagen (förhoppningsvis med Simone), och sen på eftermiddagen så ska vi träffa Jonas och Adrian för playdate :)

Hoppas att ni har en trevlig lördagskväll! 



























Fredag!

Äntligen fredag och denna fredag inleder ledig helg för hela familjen. Vi avslutade veckan med en vanlig dag då Emil äntligen är frisk och kunde gå till förskolan :)

Efter jobbet idag gick jag och tränade i väntan på att kunna hämta Emil. Var ett tag sen jag var på gymmet, så var skönt att jag äntligen tog mig dit.. Tycker ju inte gym är så roligt, men skönt när det är gjort! 




När Simon kom hem från jobbet så skruvade vi isär Emils spjälsäng, och skruvade ihop hans växasäng. Och jag tror att han gillade den, klättrade upp och ner en massa gånger :) får se hur natten går... :)

Till middag blev det tacos

Nu har Emil precis somnat, helt utan problem trots ny säng, mammas duktiga kille! Jag har hällt upp ett glas vin och ska läsa lite i den nya "vi föräldrar" som kom idag, samtidigt som os går i bakgrunden 

Trevlig fredag på er! 

Rensar

Håller på att möblera om lite hemma. Eftersom Emil ska få en ny säng imorgon så var vi tvungen att flytta hyllan som var i hans rum in till vårat sovrum... Och då passade vi på att rensa en massa gamla papper när vi flyttade över dem hyllan. Skönt att bli av med en massa skit :)

Nu ska jag ta och sova, är astrött.. Natten som var bjöd inte på så bra sömn, sov på madrass inne i Emils rum då han inte kom till ro i våran säng för han bara hostade... Men madrassen är inte så tjock så vaknade rätt många gånger.. Men idag har han varit helt feberfri så inatt tänker jag sova i våran säng, och imorgon är planen att han ska gå till förskolan... Han har varit så full av energi idag, tror han saknar förskolan :)

God natt :)




Vabruari

Tanken var att Emil skulle gå till förskolan imorgon då han varit feberfri ett par dagar och idag varit pigg. Men vid 16-tiden slog febern till igen, stackars vår plutt. Håller tummarna att febern mirakulöst är bortblåst imorgon och att han är pigg och glad :) 

Har ikväll tillryggalagt ytterligare 7km löpning, börjar känna att jag kommer tillbaka lite efter uppehållet på dryga 3 veckor :)


Nu har jag ätit lite kvällsmat och ska snart sova.. Emil får sova med mig i våran säng inatt nu när han har feber igen. Tanken på kramper finns ju där, även om det verkar vara lugnt denna gång... Jag hoppas innerligt att han har haft sin sista kramp, att han nu växt ifrån det.. 

Simon kommer vabba imorgon med, och sen är jag hemma på fredag, om han inte mirukalöst skulle må helt bra imorgon :)

Trevlig kväll!  :)

Feber

På förmiddagen så var vi till Katta och hennes flickor och lekte. Började med att leka ute en stund innan vi gick och fikade lite och fortsatte lekandet ute. Emil gillade inte uteleken alls, grät mest och tyckte inget var roligt. Gick lite bättre inne, men även där hade han lätt till gråt... 
Åkte hem vid 11 och gjorde plättar till lunch som Emil åt med god aptit. Sen somnade han som en stock och sov i 2 timmar. 



När han vaknade så fick jag förklaringen till varför han varit så grinig på förmiddagen, han hade 38,5 i temp... Så eftermiddagen och kvällen har varit väldigt lugnt. Mamma och mormor var här på middag och nu sover Emil och Simon och jag hänger i soffan.. Vi tittade på melodifestivalen en liten stund, men påmindes snabbt varför vi inte brukar titta. Så nu ser vi en serie istället och sen blir det att sova tidigt, vet ju inte alls hur natten blir... Emil ligger i sin säng nu men lyfter in han till mig sen när jag lägger mig, måste hålla koll på om han krampar... 

Hoppas att ni har en härlig helg! Kram 










RSS 2.0