Nyårsafton

Nyår firar jag och Emil uppe hos mamma och pappa i dala-Husby då Simon jobbar. Började dagen med nästan 10km löpning, har även hunnit med att sova middag 1,5 timme :) känns som en bra uppladdning för nyårsafton :)

Tänkte skriva ihop ett inlägg om 2013 men det får bli när jag kommer hem igen och kan skriva på datorn :) 

Tills dess önskar jag er en mycket trevlig nyårsafton och ett gott nytt år! :)

Lördag

Ännu en dag till ända, har varit en riktigt lugn härlig dag. 

Dagen började med att jag fick (en välförtjänt) sovmorgon ända till kl 9. Så kände mig riktigt pigg när klockan ringde, och ännu gladare och piggare blev jag när våran lilla skatt kom inspringande i sovrummet och gav mig en kram. <3

Under förmiddagen gjorde vi inte så mycket, lekte med Emils julklappar :)

På eftermiddagen så åkte Simon till jobbet och jag och Emil åkte hem till Simone och Agnes en stund för att leka.  Kom sedan hem lagom till att laga middag och efter den så blev det ett bad för Emil.
Efter att han fått på sig pyjamasen så blev det lite mys i soffan med frukt och russin framför Nicke nyfiken.

Nu sover han gott sedan snart en timme och jag hänger i soffan... Imorgon blir det en date med Linda och barnen :)






Hemma igen

Efter lunch idag så åkte vi hemåt, och då Emil inte somnade om något mer imorse så var det en väldigt trött kille som slocknade så fort bilen började rulla. :)

Väl hemma så lekte vi lite tillsammans med Simon innan vi beslutade att åka ner till stan en sväng för att kika lite på mellandagsrean :) tills Emils stora lycka så valde vi att ta bussen ner till stan, mycket roligare än att åka bil :)
Hittade tre tröjor och en pyjamas till Emil för 300kr, helt godkänt :)




Nu sover Emil och vi ligger i soffan. Känner mig rätt seg trots att klockan inte ens är 20, men har ju varit uppe några timmar...  Fick dock sova 45 minuter när mamma och pappa kom upp, det var värt mycket. 

Hoppas att ni har en trevlig kväll :) 

04.30

Ja det tyckte Emil var en bra tid att vakna och vilja gå upp på, det tycker inte hans mamma vilket betyder att vi fortfarande ligger i sängarna med hopp om att somna om. Det har gallskrikts i en halvtimme ungefär så min farmor som också sover inne i huset är också vaken... 
Nu är klockan snart 5.30 vilket är en mer ok tid att gå upp, men inte när man varit vaken en timme redan, så jag hoppas verkligen att han kan somna om. Han är ju egentligen sååå trött!! 

Men innerst inne så tror jag inte så mycket på det, tror att vi kommer ligga här ett tag till och glo och sedan gå upp och göra morgon! 
Shit, han är ju 19 månader, ska man inte kunna sova lite längre då?? Tur att det inte är allt för ofta det blir så här tidigt... :)

Hoppas att ni sover gott :)

Julhelgen

Då var julhelgen snart till ända, och jag kan bara säga att den har varit helt fantastisk, vi hade inte kunnat ha en bättre jul. 

På julafton firade vi hemma hos oss med hela Simons familj, barnen blev överrösta med julklappar och vi åt en massa god mat och umgicks hela dagen. Vid 19 hade de flesta åkt hem och Emil somnade en stund senare, totalt utmattad. 
Sandra, Magnus och Minna sov kvar hos oss så blev lite vin, en massa julgodis och skitsnack några timmar innan även vi däckade. 

Igår tog jag och Emil tåget hem till mamma och pappa för att fortsätta fira jul här. Även här blev det en massa god mat och Emil fick en massa mer julklappar. :)

Igår kväll var jag helt slut efter juldagarna så somnade redan vid 21.30, så imorse var det inte så jobbigt att gå upp strax före 6 när Emil vaknade. Nu tittar vi på tv och väntar på att resten av familjen vaknar så att vi kan äta frukost :)

Hoppas att ni har en superhärlig julhelg! 

Dan före dopparedagen

Visserligen är det julafton när inlägget skrivs, men tänkte skriva om gårdagen :)

Var en sådär lagom stressad, lite förvirrad dag igår, precis som det ska vara dagen före julafton. Trots att kag sedan minst en vecka varit klar med alla julklappar blev det ändå så att jag var tvungen att besöka stan igår för att göra ett byte. Och fy f*n säger jag bara, jag var ju inte direkt ensam :p

Blev en joggingtur i blåsten igår, 7 riktigt tunga kilometer, på en rätt bra tid. Så summa sumarum så var jag riktigt nöjd, även om jag fick slita hårt :)

Igår kväll så griljerade Simon skinkan och jag bakade polkagristryffel. Sen slog vi in sista julklapparna och myste framför tvn. 






Minijul

Jaha, 2 dagar kvar tills julafton och vintern lyser med sin frånvaro. 7 plus känns ju inte riktigt som jul, men det blir vad man gör det till! Och jag tänker ha den bästa jul man kan, för jag ska få fira den med en massa underbara människor. 

Vi börjar idag med att fira minijul i malmköping ihop med min faster och hennes man, mina kusiner, mitt lilla kusinbarn, mina föräldrar, min bror och min farmor. 
Sitter nu i soffan och slappar lite, ska läsa lite i vi föräldrar som kom häromdagen. Emil sover middag och Simon är och hämtar Fredrik vid tåget. När Emil vaknar sen så ska vi åka :)

Igår klädde vi granen :) Emil kollade storögt på den imorse när han kom upp,kände lite på kulorna,  men sen lät han den vara :)


Hoppas att ni har en härlig fjärde advent och inte är allt för stressade :)


Kram


Havrekex

Igår kväll när Emil somnat och Simon jobbade så passade jag på att baka havrekex. För mig är det en viktig del av julen, de måste liksom finnas på julbordet :) 


Ikväll har jag städat bland mina pysselsaker... Har inte pysslat så mycket sista månaden, men nu när jag fick ordning på mina saker så blev jag sugen att pyssla igen. Men nu är klockan lite för mycket så ska ta och sova, och hoppas att pysselinspirationen finns kvar imorgon :)

God natt :)


3:e advent

Den här dagen har varit lika bra som resten av helgen. 

Började dagen med att sovmorgon, sov till klockan 9 då Emil kom in och väckte mig, finns inget bättre sätt att vakna. Blev sen lite mysig adventsfrukost :) 




När Emil sov middag så passade vi på
att storstäda hela lägenheten, så nu blir det lite enklare att städa nästa helg, speciellt om vi lyckas hålla efter under veckan. :)

På em var jag till gymmet med Simone, och en sak är säker, jag kommer ha träningsvärk imorgon. 
Och veckans summering är 25km löpning uppdelat på 3 pass, och 2 stycken gympass. :)




Nu ikväll så har Simon bakat bröd och sen har vi gjort pepparkakshus :) 


Nu ska jag bara hänga en tvätt och sen blir det sängen.

Hoppas att ni haft en härlig helg! 

Kram! 

Ledig helg

Njuter till hundra procent av min lediga helg tillsammans med båda mina pojkar :)

Igår kväll bakade vi pepparkakor och drack julöl. Och just julölen är viktig vid pepparkaksbaket :) 




Idag fick Simon sovmorgon. Jag och Emil hade en mysig morgon med risgrynsgrötsfrukost och en massa gos.
När Simon vaknat och ätit frukost så åkte vi till Tuna park en sväng, Emil behövde vinterkängor.

På eftermiddagen var det sen äntligen dags för "egentid" för mamman i familjen och den skulle spenderas med min fina Linda. Hade inte några planer alls för vad Vi skulle göra när hon kom och hämtade mig, men bestämde oss efter en stund för att åka till Ikea i Västerås :)
Blev lite shopping på Ikea och sen en sväng inne i köpcentret. Efter det åkte vi tillbaka till Eskilstuna och åt middag på papas tapas. Underbart god mat och så skönt att kunna sitta ner och äta i lugn och ro ( alla småbarnsföräldrar vet vad jag menar ;)). Personalen stressade oss dock en del, men försökte ignorera dem så gott jag kunde :)

Väl hemma har det blivit häng i soffan med min älskling. Imorgon är det min tur  att få sovmorgon, och senare på dagen blir det gymmet med Simone! :)

Hoppas att ni har en trevlig helg! :)

Luciafirande på förskolan

12 december idag, innan vi vet ordet av så är julen här. Bara snön som saknas nu!!
 
Idag var det luciafirande på förskolan, Emil var väl inte superengagerad, men var väldigt mysigt ändå. De små barnen fick sitta i vagn två och två, och Emil satt där nöjd men fundersam. Han undrade nog vad det var som hände ;)
 
Patrik har varit här hela dagen idag då Simon har varit ledig, så även han var med och tittade på luciafirandet.
Hemma igen så blev det en del lek, jag slängde ihop pepparkaksdegen inför morgondagens pepparkaksbak.
 
Nu ikväll har jag och Simone varit ute och joggat, 10 km blev det tillslut även om vinden var jobbig ibland. Känner nu att mina ben behöver ett par dagars bila från jogging, så får blir en joggingsväng på söndag. Däremot funderar jag på att ta en sväng till gymmet imorgon när jag slutar. Har ju ändå en dryg timme innan jag får hämta Emil, och är ju knappt så jag hinner hem, så då kan man ju lika gärna fördriva tiden på gymmet på sjukhuset... Men benen får isåfall vila, får se hur jag känner imorgon =)
 
Nu blir det sängen, imorgon veckans sista arbetsdag.
 
God Natt

1 mil på en tisdag

Helgen som gick var jag och Emil uppe hos mamma och pappa. Gick rätt bra att köra upp trots vädret, fick köra sakta bara :)
Blev en lugn helg fylld av kvalitetstid.

Ikväll har jag och Simone sprungit milen, kändes mycket bättre än sist, även om jag hade väldigt tunga ben efter att jag sprang igår med. Men rent fysiskt kändes det bra idag, men tiden blev samma som sist, men det berodde på att det var så in i helsicke halt och ingen av oss hade broddar. 
Så nu har vi haft två riktigt tunga milpass, så nästa kan ju bara bli bättre :)

Nu ligger jag i soffan och ser på morden i Sandhamn, första avsnittet, och äter choklad :) snart blir det sovdags! 


God natt! 

Fullspäckad onsdag

Den här dagen har gått i full fart! Började med jobb 7.30-15. Var julpyssel med fika på Emils förskola idag så passade på att flexa lite så att man hann vara med en stund :) Emil tyckte inte det var så superspännande att pyssla, iallafall inte när han inte fick kladda målarfärg överallt. Så vi fikade och lekte sen med bilar en stund innan vi gick. Dock blev det tydligt att han trivs väldigt bra på förskolan för han blev jätteledsen när vi skulle gå.

Åkte sen direkt till min mormor för att äta middag. Väl hemma så blev det nästan direkt dags att sova för Emil. Efter att han somnat så slumrade jag i soffan i 10 minuter innan jag tog mig i kragen och gav mig ut och sprang. Var tungt från start till mål, men känns skönt att kunna bocka av 7km löpning :) 

Medan jag tränade så bakade min älskling chokladmuffins som jag nu mumsat på i soffan.  
 Nu blir det snart sängen! Två dagar kvar innan helgen, eller ja 1,5 om man ska vara petig :)




God natt! 


1:a december och 1:a advent

Har varit en riktigt härlig helg bestående av besök i Örebro hos Emelie och Andreas i fredags. Supergod mat, god dricka och härligt sällskap, måste ses snart igen! =)
 
Igår var Simon  och såg Magnus Betner och Soran Ismael på lokomotivet med några kompisar, efteråt blev det utgång. Jag passade på att ha en lugn kväll och la mig tidigt, vilket jag var väldigt glad över när Emil imorse vaknade 4.45 första gången och vi sen gick upp 5.20...
Eftersom Simon var ute igår så tyckte jag att han förtjänade sovmorgon så jag och Emil åkte hemifrån vid 8. Åkte först till Ica Maxi och handlade och sen hem till Amelie och Zack där även Carro, Dennis och Ludde var. De bakade pepparkakor och gjorde pepparkakshus, men jag och Emil var bara där som sällskap, vi blandade oss inte i bakandet =)
 
På eftermiddagen har jag och Simone sprungit milen, men fy vilket väder det var, blåste ju halvstorm vilket resulterade i en väldigt tung mil. Men runt kom vi och det ska vi vara nöjda och glada över =)
 
Har även fått upp julgardiner och adventsljustakar idag, och nu ikväll har jag bakat lussekatter, nu är december här!
 
Nu blir det sängen så att man är pigg och utvilad inför en ny arbetsvecka.
 
 

Hoppas att ni haft en härlig helg och en mysig första advent! Drygt 3 veckor kvar till jul nu =)

RSS 2.0