Uppgiften blev klar till slut...

Ja, efter många timmars slit så blev den äntligen klar. Självklart så var det inte så svårt, när man väl kom igång så tog det inte så lång tid. Men jag var fruktansvärt trögstartad igår, och hade inte den minsta lust att hålla på med den där uppgiften. Idag har jag tagit paus från allt vad plugg heter och har ägnat några timmar åt scrap booking istället, tyckte att det lät mycket roligare, och tyckte att jag var värd det =)
Får ta tag i skoarbetet igen imorgon, men man kan faktiskt behöva en paus ibland.

Simon lagade supergod mat åt mig idag, rotmos och fläskkorv. Mums! =)

Nej, nu ska jag återgå till Idol och scrapingen. Imorgon är det praktik igen, plus seminarie.

Ha en fortsatt trevlig kväll! =)

Kramkram

...


Moa och Per! =)


Jag och älsklingen! <3


Linus och hans flickvän!



Johan och Simon

"Jag är trött i fötterna"

Ja, då var det söndag igen, och jag sitter här vid mitt skrivbord, borde skriva på min seminarieuppgift som ska vara klar imorgon klockan 8, och som jag inte ens börjat på. Men motivationen vill inte riktigt infinna sig. Har varit ute o tränat, och varit och köpt godis, men nu kan jag inte skjuta på det mera, nu måste jag sätta igång. Nu har jag iallafall bestämt mig för ett etiskt dilemma att skriva om, så har ju iallafall kommit en liten bit på väg, längre än tidigare idag iallafall. Får se vad jag kan åstadkomma med detta... =)

Gårdagen ägnade jag åt 2 saker, först till att sova, gick upp typ kvart över 4 på em, men hade jobbat natt, så det var ju rätt förlåtligt =P Sen var det bara att rycka upp sig, stoppa i sig lite mat (pizza, jag var lat ;) ), sätta på sig en klänning, och sen bar det av på fest! Första stoppet var hos Moa och Per, andra stoppet studentgatan 28 där vi träffade Linus och hans flickvän. Tredje och sista stoppet var Conventum, och här anslöt även min älskling, som kom med tåget från stockholm. Kvällen på Conventum var mycket trevlig, hade inte jättehöga förväntningar, men kvällen var väldigt lyckad! =) Blev ett besök på Burger King innan vi tog en taxi hem.

Vill även säga Grattis till Simon som igår genomförde sitt andra Lidingölopp. Du är så duktig älskling! <3
Helt nöjd är han dock inte, då han sprang 3 sekunder långsammare än förra året. Ungefär som jag vid Tjejmilen, då mitt mål var att komma under en timme. Min sluttid blev 1.00.00. Hade jag sprungit 1 sekund snabbare så hade jag klarat det! =)

Nej, nu blir det lite plugg, innan det blir mat. Ska försöka sova tidigt idag, är skittrött, och troligtvis så blir det 4 dagar i rad sen som jag börjar 7. suck. Men vore skönt att vara ledig på fredag, så då kan det vara värt det. =) För på fredagkväll så är det nollesittning! =) Det ska bli roligt! =D

Ha en fortsatt trevlig söndag! Lägger in några bilder från igår =)


Snart dags för praktik

Ja, då var det snart dags att återvända till USÖ, ska bli roligt. Är lite nervös eftersom det är första riktiga dagen, men det kommer säkert gå bra. =)
Sitter nu och äter lasagne, ska snart åka ner till Malla för att cykla tillsammans till USÖ, hon börjar också klockan 14. Alltid trevligt med sällskap.

Hade tänkt o gå över och fika lite med Claire, men hon tog en rejäl sovmorgon, vilket hon verkligen behövde, så det får bli fika en annan dag istället!

Nej, byta om och åka snart kanske! =)


Ledig dag!

Men den som tror att jag bara slappat och haft det bra på min lediga dag tror fel! Nej, när man har praktik så finns inga lediga dagar, för när man väl är ledig från praktiken så har man en massa plugg som måste göras, plus andra saker som man måste göra för att få vardagen att fungera.
Men idag har jag ägnat åt att plugga, mina vardagssysslor får jag ta tag i en annan dag. Jag har ju faktiskt en arbetslös pojkvän som mest bara går hemma och slöar ;) så lite krav får man väl ställa på honom! =)

Passade även på att ta en efterlängtad springtur idag, eller det var rätt segt innan jag kom iväg, men har ju gått och varit småkrasslig i över en vecka nu, så var rätt skönt att komma igång igen. Blev ett milpass, hade dock tokig motvind, vilket inte var så vidare kul, men skönt efteråt är det ju alltid! =)

Nu ikväll gick jag över till Matilda för att dricka te och spela spel, men hann bara vara där drygt en halvtimme innan Claire ringde. Hon var tvungen att åka iväg till jourvårdcentralen, så fick rycka in och vara hundvakt. Men det gör jag ju så gärna, både så är ju Molly fantastiskt söt, sen är det klart att man vill ställa upp!  <3

Nej, nu är det dags för sängen, för imorgon är det dags för praktik igen!

God natt allihopa!
kramkram

Första dagen på HPÖ

Fick sluta tidigt idag, då det var sjukt lugnt på avdelningen. Har idag börjat praktikperiod två, ska vara på vårdavdelning plastik i 5 veckor framöver. Idag var det mest introduktion, en massa information. För sen när jag väl kom upp på avdelningen så var det lunch, och sen när vi kom tillbaka så bäddade vi en säng, och sen konstaterade vi att den ända patienten vi hade hade gått och fikat, så då tyckte Maud (som är min handledare) att jag likagärna kunde gå hem. Vilket jag inte tackade nej till då jag måste skriva klart den där j**** uppgiften som skulle ha varit inne igår. Har skrivit rätt mycket, men vet inte riktigt hur jag ska få ihop det, vet inte riktigt hur dom vill ha det, vad det är dom är ute efter. =P
Nej, ska väl ta tag i det där på allvar, vore så skönt att få det klart och inskickat innan jag ska gå på ordförandemötet klockan 17.  Så bäst att sätta fart!

Imorgon är jag iallfall ledig, så då blir det att ta tag i plugget, tentan m.m. Samt att ta en rejäl sovmorgon, känner att jag verkligen behöver det :)

ciao ciao!

Vakna tidigt med barn

Ja, var rätt länge sen man var uppe så här tidigt utan att man ska iväg. Jag har dock bara varit vaken en halvtimme, Simon och Molly har varit uppe en och halv timme. =) Simon erbjöd sig frivilligt att gå upp när hon vaknade, tror han tycker att det är lite mysigt att gå upp och vara själv med henne en stund, medans jag fortfarande sover. Han gjorde även välling för första gången, det var lite roligt att se, han är inte så van med det här med barn. Men övning ger färdighet, så han kommer hinna vara fullärd innan vi får egna =)

Kvällen igår var myys, tillbringade först em i stadsparken, det var jag, Molly, Simon och Fredrik. Var ju toppenväder, så satt på en gräsmatta o myste ett tag, Molly stapplade omkring oss och tyckte det var underbart i gräset. Sen blev det glass på järntorget innan vi tog bussen hem igen. Väl hemma blev det lite köttbullar och makaroner för Mollys del, men hon var nästan för trött för att äta, så blev välling och sen sängen.

Då började matlagningen för våran del, potatisgratäng och inbakad fläskfile stod på menyn. =) Gott, gottigott gott! Efter maten så blev det lite film, kollade på Mamma Mia. Den är så himla bra!

Idag blir det en del plugg, lite träning, sen eventuellt bio. Är så sugen på att se Harry Potter, så får se hur det blir.

Nej, ska sätta igång med arbetet som jag måste göra. Ha en trevlig söndag!

Imorgon är det dags för en ny praktik, wiiiii!


Jag vill inte bli sjuk, så hoppas att det bara är trötthet...

Känns verkligen som att jag håller på att bli sjuk, men har kännts så sen i söndags typ, känner mig helt sänkt. Har lite ont i halsen då och då, men är oftast bara väldigt trött, plus huvudvärk. Och det är rätt drygt, för är alltid jobbigt att vara sådär mitt i mellan. Antingen kan man lika gärna bli sjuk, vara det några dagar och sen bli frisk, eller så vill jag vara frisk. Och just nu har jag faktiskt inte tid att vara sjuk, så då är det att vara frisk som gäller. Och jag försöker vila och sova ordentligt, men är så mycket annat jag vill hinna med, så blir inte så mycket tid över att sova :P

Jobbade ju inatt, så sov sen fram till klockan 1 typ. Sen gick jag över till Werra, skulle passa Molly en stund medan hon åkte och handlade. Var ute och lekte över en timme, sen blev det lite lek inne innan Molly var trött och jag la henne i hennes säng, hon somnade på typ 10 min, hon var nog rätt trött =P
Efter det så gick vi förbi Claire och Johan, skulle hämta en bok som hon hade som var min, men ville även inspektera hur dom fått det i nya lägenheten. Supermysigt har dom fått det, och jag tycker att det är toppen att ha henne så här nära. Blir mycket lättare att ses nu, båda var för lata för att åka till den andra på kvällarna, när vi hade världens jobbigaste backe imellan ;)

Nu ikväll har det blivit lite god mat, Idol och jordnötsringar, nu är det dock snart dags att sova. Imorgon ringer klockan 6.00, då jag ska jobba 7-14. Känns rätt segt, emn pengar blir det ju iallafall.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!

Kramkram

Praktiken på AKM slut =(

Ja, då var sista dagen på akutmottagningen gjord. Känns jättetråkigt, för det har verkligen varit jätteroligt, har varot bra personal och jag har fått gjort mycket. Fick mycket beröm av personalen idag innan jag gick hem, att jag var väldigt framåt, att jag tog för mig, samt att jag var duktig på att sticka. Dom sa även att dom hoppades att jag skulle komma tillbaka till dom och jobba nångång! =) Så det blir att söka dit när jag är klar sen! =)

Det är riktigt kul att få beröm, känner mig lite fånig, men var väldigt rak i ryggen när jag gick därifrån. =P Nu blir att ta nya tag och göra lika bra ifrån sig på HPÖ, där dom ska betygsätta mig med G eller VG. Denna praktiken är det bara VG som gäller, fick ju bara G förra, men nu har jag allt sikte inställt på VG, tycker ju att det är superkul med praktik, och känner att jag lärt mig massor på dessa 2 veckor. Har varit med om så mycket!

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, maten står på spisen. Sen blir det lite vila innan det är dags att åka ner till Almby Hemvård för ett nattpass. Måste ju ha lite pengar också, även om det känns som att jag redan gjort mitt för detta dygn. Men bara att bita ihop, blir roligt när lönen kommer! =)

Kramkram

LEDIG imorgon!

Shit, jag är helt slut, var rätt länge sen jag var så här trött. Men inte så konstigt kanske, har ju praktik på Akuten, och har "jobbat" 7/8 dagar, och i och med att allt är nytt så blir man ju så trött. Så det ska bli helt underbart med en ledig dag imorgon, ska ta en välförjänt sovmorgon, och sen blir det en sväng till IKEA för mig och Simon. Ska förhoppningsvis få låna Måna och H-I bil, får vi inte det så får det bli en annan gång, men lät inte helt omöjligt.. Så vi håller tummarna =)

Praktiken är fortfarande riktigt, riktigt skoj! Bara 2 dagar kvar nu, känns jättetråkigt. =( Men tur iallafall att jag ska ut på en ny praktik, och inte tillbaka till skolan! Är så roligt med praktik, känns att man verkligen börjar lära sig saker nu, man vågar ta för sig, och klarar väldigt mycket på egen hand. Tar prover och sätter en massa infarter utan problem. Känns helt underbart, har verkligen hittat rätt! =)

Nej, nu ska jag fundera på om jag orkar plugga lite, innan det blir sängen. Är som sagt mer död än levande =)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramkram

ÖREBRODAGEN 2009

Ja, då var det dags igen, Serum hade vunnit 3 år i rad, så det var dags att återigen kämpa för att pokalen skulle få stanna hos oss. =)
Laget kämpade toppenbra, tog sig till final, men slutade tyvärr som 2:a.  Men toppenbra kämpat!
Jag och Moa jobbade som sjukvårdare under dagen, det var rätt trevligt, var som tur inga allvarliga skador, och vi gick mest runt och njöt av den härliga stämningen! =) Vi plåstrade dock om ett sår och lindade en fot också, så lite nytta gjorde vi också! Och för detta fick vi biljetter till It´s så, och varsin ryggsäck, inte helt fel. =) Plus lunch.

Sen när finalen var avslutad var det dags att ta sig till systemet, tillsammans med alla andra studenter, var kanske inte det smartaste att gå dit direkt efter avslutade tävlingar, men gick rätt fort och sen tog jag bussen hem. Väl hemma blev det tacos med Simon, Sandra och Fredrik.
På schemat för kvällen stod inflyttningsfest hemma hos Pierre, och Anna var på besök, så blev en toppentrevlig kväll med utgång på Frimis. Var jättelänge sen jag var där, men det var riktigt trevligt. Efteråt blev det ett besök på BurgerKing, innan vi tog en taxi hem. För en gångs skull var det inte jag som var fullast, utan Simon =) Jag och Anna lyckades iallafall få med honom hem, så slutet gott, allting gott! =)

Nu har vi varit vakna några timmar, och vi ska snart åka ner till stan för att äta lunch på Java, innan det är dags för mig att bege mig till akutmottagningen. =) Trivs fortfarande jättebra, och det känns faktiskt kul att gå dit, trots att det är helg. =) Ska bli lite spännande att jobba lördagskväll, borde kunna hända rätt mycket spännande då! =)

Nej, nu ska jag ta och byta om och packa min nya ryggsäck ;), så jag är beredd att åka, så dom andra slipper vänta på mig. =)

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll, det ska jag ha! =)

Kramkram


Sockersugen!

Åh, var så hemskt sockersugen, så ställde mig och gjorde chokladbollar, mums!


Akutmottagningen på USÖ!

Ja, då är dom första 2 dagarna gjorda, och jag trivs kanonbra. Är full fart nästan hela tiden, så man är rätt uppe i varv när man kommer hem, men tiden går fort och jag lär mig jättemycket. Känner mig redan mycket säkrare på mig själv, och på att göra saker på egen hand. Har ännu inte hänt nåt jätteblodigt, inte där jag varit med iallafall, men har ändå varit väldigt intressant! =)
Imorgon börjar jag 7, blir att gå upp supertidigt, då bussen går 6.12, suck... sen praktik till 16, och sen blir det pubrunda. =) Blir nog rätt lugnt, och ingen utgång för mig, känner mig redan lite sliten, och har ingen lust alls att bli sjuk nu mitt i praktiken och så! Tycker jättesynd om Claire, hon är sjuk och kan inte gå på praktiken, hon är på Thorax, så det är kanske inte så smart att gå dit och sprida smitta. Men skit drygt att missa flera dagar som man måste ta igen sen!

Nu ikväll har Matilda och Fabian varit förbi en sväng, supermysigt då vi inte setts på rätt länge! =) Han är gooo!
Just nu är Fredrik här och hänger lite, han hade varit på gymmet (hör och häpna =P ) och behövde sen skriva ut lite papper, så då tittade han förbi, så trevligt så! =)

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, och sen blir det snart dags att sova. Ska ju som sagt upp rätt tidigt imorgon.. =)

Imorgon blir det nog inte så mycket skrivet då allt nog kommer gå i ett hela dagen, men ska försöka skriva igen på torsdag. Då blir det fortsatt rapport från min praktik på akutmottagningen. =) Är så häftigt, för man känner sig så viktig, även om man bara är praktikant! =)

Take Care! <3

Imorgon är det dags!!

Ahh, jag är lite nervös faktiskt.. det ska bli jätteroligt, men det finns ändå några fjärilar i magen ändå. Tänk om dom inte är snälla mot mig, tänk om jag gör bort mig.. =P Äh, det kommer säkert att gå strålande, spännande ska det bli iallafall! =)

Nu ska jag strax packa ihop min väska inför morgondagen, och sen väntar sängen! =)

God natt allihopa! <3


Enda skolveckan passerad...

... Nu är det 7 veckors praktik som gäller. Dock har dom ändrat på mina praktikplatser, så ska vara 2v på akutmottagingen på USÖ, följt av 5v på HPÖ (hud, plastik, öron). Lite besviken på att jag inte fick vara på läkargruppen, men tror att det här blir bra, och jag är rätt glad att slippa åka till lindesberg i 2v som jag skulle ha gjort från början. =) Ser iallafall väldigt mycket fram emot praktiken, det ska bli riktigt skoj! Så klockan 9 på måndag kommer jag stå nere på akutmottagningen och möta min handledare och de andra som ska vara där samtidigt. Wiie! =)
Har haft en vecka med rätt tråkiga föreläsningar den här veckan, har även haft några KTC-lektioner, och det är iallafall intressanta...

Nollningen är ju i full gång, och den är den största anledningen till att jag inte hunnit skriva här, det har varit lära känna kvällar med speed-dating, 5-kamp, togaparty, wolleybollturnering m.m. Togapartyt i onsdags var riktigt roligt, blev dock senare än planerat och även mer alkohol än jag tänkt.. Så på torsdagen blev det inte så mycket skola som det borde ha varit. =P

Har även en inneboende hos oss just nu, Sandra heter hon och har precis börjat läsa till sjuksköterska. Hon går i min brors klass... =) Hon har inte hittat nån bo, så hon bor här tills vidare. =) Det funkar kanonbra, hon är jättetrevlig, och att få lite extra pengar är ju aldrig fel. =)

Nej, nu ska jag kramas lite med simon, sen är det snart dags att åka till jobbet igen. Men ska försöka skriva lite mer imorgon!

Hoppas att alla har en trevlig lördagskväll, det ska jag ha, även om jag ska jobba! =p Känns faktiskt roligt att gå till jobbet, trivs så himla bra =)

ciao ciao!


RSS 2.0