Thailand!

JA! Idag har vi bokat en resa till Thailand tillsammans med Claire och Johan! Ska bli helt underbart roligt! Åker den 20:e januari och borta i 2 veckor, är precis efter våran examen, så då har man INGET plugg att tänka på, och förhoppningsvis klart med ett jobb =)

Idag har jag varit ledig, har inte gjort så himla mycket vettigt, var hemma hos Claire och bokade resan, och sen blev det gymmet.
Har blivit lite mer gjort nu ikväll, hade en massa äpplen som behövde göras något med...




... dom blev kräm.



Sen kom Måna hit med en massa trattkantareller till oss! <3 Tack snälla!! Så dom håller jag på att rensa nu framför tvn, hoppas att Simon ska komma hem snart och hjälpa till! På bilden är hälften av svampen, så är en del att rensa ;)



Så är väl lika bra att jag fortsätter! Ha en bra kväll allihopa! =)

Kram

Intressant dag!

Idag har varit en bra dag!!!

Den började med sovmorgon, sov bara till 9, men det kändes ändå helt underbart då man i 4 veckor gått upp 5.45. =) Efter en god frukost bestående av havregrynsgröt och en avvokado så gick jag iväg till gymmet. Vid 12 var det dags för möte med bland annat rektorn, några andra lärare samt 2 representanter från en läkarstudentförening. Läkarprogrammet ska starta här i Januari, och det är självklart en massa saker att diskutera, maten var himelskt god och bestod av en bufe av förrätter, varmrätter och en efterrätt. Samtalet var rlktigt intressant och eftermiddagen gick väldigt fort! Den avslutades med en rundtur på sjukhuset där vi fick reda på lite om de stora ombyggnader som ska ske. Blir nog väldigt bra =)

Innan jag åkte hem så gick jag in på Panduro och köpte mig en Cuttlebug, som jag har längtat. ( är en stans för bokstäver m.m.) Hade tänkt att jag skulle testa den ikväll, men fanns en hel del städning att göra, så får testa imorgon istället =)

Nu ska vi fortsätta se på filmen K-pax, och sen blir det sova, för imorgon så är det föreläsning klockan 8.15. =)

Natti!


Min cuttlebug =)


Alfabetet


MYSsöndag

Eftersom jag jobbat natt både fredag och lördag så har det ju inte blivit nåt helgmys alls, speciellt inte eftersom jag inte har varit hemma på hela helgen. Men vem säger att man inte kan äta god mat, se film, dricka vin och äta godis på en söndag kväll?? Det är iallafall så vi spenderar kvällen, och det är helt underbart att vara hemma hos Simon igen, helt otroligt hur man kan saknar någon så mycket bara efter några dagar, som man bor ihop med och träffar dagligen! Var iallfall väldigt härligt att komma hem! =)

Orkar inte skriva så mycket nu, ska fortsätta se "ensam mamma söker", och sen blir det att se klart den gröna milen.

Imorgon är jag ledig, ska bli fantastiskt skönt med sovmorgon!! Det ända tråkiga är att Simon börjar 7, men sånt är livet! =)

Hoppas att ni haft en mysig helg och att ni är laddade inför en ny vecka, det är jag =)


Först middag...


...sen mys med ljus och film





(tagen från ginza.se)


Puss

Sjöslaget bokat!

Ja, nu har vi bokat sjöslaget. Den 17-18 oktober bär det iväg och det kommer bli långt ifrån lugnt, iallafall om man ser hur det var när vi var iväg för 2 år sen. =)


Splash
Tagen från www.sjoslaget.se/2010/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag sovit typ hela dagen, gick inte upp fören efter 17, det var riktigt skönt, och välbehövligt eftersom jag skulle jobba en natt till!
Till middag blev det kalvstek och ugnsbakad potatis, supergott som alltid hemma hos momor. =) När maten smält undan lite så blev det en lite joggingrunda, för att piggna till lite, man kan behöva lite frisk luft när man har sovit hela dagen! Något som är lite jobbigt med att jobba natt så här på hösten och vintern är att man typ missar allt dagsljus när man sover på dagarna, och det kan man bli rätt knäpp av ;)

Imorgon blir det dock bara att sova till 13, lite lunch och sen tar jag bussen hem som går klockan 15. Är skönt att komma hem lite skapligt, och jag längtar efter att bara ligga och mysa i soffan med Simon. Veckan som har gått så har vi varit upptagna väldigt mycket på varsitt håll. Jag hade ju praktik 7-16, och han jobbade mycket kvällar, och sem på fredag morgon så åkte ju jag till Eskilstuna, så blev inte mycket tid vi sågs. Så det längtar jag verkligen efter, att bara få mysa, se på film och bara vara!

På måndag har jag ett möte som börjar med lunch och sen håller på hela eftermiddagen, men annars är jag ledig. Resten av veckan är fylld av föreläsningar, ska faktiskt bli rätt roligt med "vanlig" skola igen! =)

Nu ska jag gå och kolla till mina barn, och sen läsa lite i min bok, är väldigt väldigt lugnt, så tiden går rätt sakta.

Hoppas att ni har en trevlig helg! =)

kramkram

Stressiga dagar

Har blivit väldigt lite skrivet de sista dagarna, och det finns risk för att det kommer bli så i helgen med. Ska nämnligen till Eskilstuna i helgen för att jobba på neonatal igen, och kommer endast ha tillgång till dator på jobbet, så beror på hur mycket vi har att göra =)
Ska bli underbart att jobba där igen, har verkligen saknat jobbet på den 1.5månad som gått sen jag slutade mitt sommarschema.

Men innan jag ska jobba imorgon natt så ska jag på dagen leka med Linda och hennes barn, hon kommer och hämtar mig på stationen vid 10 så får vi se vad vi hittar på sen! =) Sen blir det middag och lite vila hemma hos mormor innan det är dags att åka till jobbet!

Den sista veckan har gått väldigt fort och har bestått av mycket plugg, möten och seminarie, plus praktik måndag-torsdag. Idag var sista dagen på praktiken, vilket som känns jättetråkigt då jag verkligen trivts på min praktik!
Men på måndag börjar en ny kurs och föreläsningar i en vecka med hela klassen, de sista som vi har tillsammans allihopa. För sen är det självstudier i en vecka, sen praktik i 3 veckor och sen det jobbigaste på hela utbildningen
---> C-uppsatsen, gillar verkligen inte att skriva uppsatser, men får ju skriva med Claire, så det ordnar sig säkert =)

Nu ska jag packa ihop inför imorgon och sen invänta Simon som är på jobbet. Blir nog lite film innan det är dags för sängen!

Hoppas att alla får en trevlig helg så hörs vi om inte tidigare, så på söndag!

Kramkram

GI-mat

Vi har bestämt oss för att vi ska äta lite nyttigare ett tag, så tänkte försöka äta en del GI-kost. Jag är inte ute efter att gå ner en massa i vikt, utan bara bli piggare och känna mig friskare, så jag kommer inte vara stenhård, utan absolut unna mig lite gott på helgen! Är mest en rolig grej, och kul att testa en massa ny god mat! Ikväll blev det "hoki med bulgursallad", fast vi bytte ut Hokifilén till Pangasusfilé. Var riktigt gott, kanske lite mycket rödlök för min smak, men annars jättegott! =)

Hoki med bulgursallad


Man är inte riktigt van vid den här typen av mat, så börjar känna mig lite småsugen. Simon har bakat bröd som står i ugnen, så blir snart en kopp te och en smörgås innan det är dags för sängen! =)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagen på praktiken var rolig, är så roligt att göra besök på egen hand, det känns verkligen att man är klar snart! Vilket såklart känns både läskigt och väldigt roligt! =) Inte långt kvar nu! =D

Imorgon blir det praktik igen, och sen på kvällen blir det att göra klart seminarieuppgiften. Hade tänkt göra den ikväll, men Simon är hemma och imorgon kväll så jobbar han, så då kan jag lika gärna göra den då! =)

Hoppas att ni haft en bra dag!

Puss o kram

JAG VANN!!

Har precis vunnit min första aktion på Tradera!! Så nu ska jag köpa en cuttlebug =D

Toppenmysig helg i Falun

Jaha, då var det söndagskväll igen, har nyss kommit hem från vallokalen där vi röstade i sista minut. Var inte hemma fören vid 19, så därför blev det lite sent. =P

I fredags fick jag sluta lite tidigare från praktiken, så blev lite shopping innan tåget mot Falun skulle gå. Gick in på HM och hittade en skjorta och en tröja, och det totala priset var bara 299, det tycker jag om =)







Väl framme i Falun så blev det tacos till middag, vidare under kvällen blev det en del vin, samt sällskapsspel. En riktigt rolig kväll!

På lördagen var man lite seg, men det gick snabbt över efter en ordentlig frukost, och sen bar det iväg till Torsång för att titta på ett hus som mamma o pappa var lite sugna på. Det var jättefint, men inte riktigt som dom hade tänkt sig, så blir nog att leta vidare!
Resten av dagen bestod för min och mammas del av scrapbooking, hon har köpt en cuttlebug (en stansmaskin för bokstäver m.m.) vilket var väldigt roligt, och nu har jag bestämt mig för att jag ska köpa en också. Så nu är jag med i en aktion på tradera för att köpa alfabet till stansen, för bara ett alfabet kostar i nyskick 1000kr, så där finns väldigt mycket pengar att spara om man köper på tradera. =)
På kvällen åkte vi ner på stan och åt middag på Mariannes, supergod mat, och då mamma och pappa har resturanghäftet så var det 2 för samma pris som 1, vilket gjorde att det blev en billig middag! Väl hemma så blev det en omgång plump, och sen tittade vi på slutet av Notting Hill som gick på tv, innan det blev sängen.

Idag blev det lite mer pyssel på förmiddagen innan jag och mamma åkte till gymmet när det öppnade vid 12. =)

Var en toppenmysig helg, hade inte varit hemma sen i april så var välbehövlig kvalitetstid! Längtar redan till nästa gång, men almenackan är rätt fulltecknad både för dom och för oss, så det lär nog dröja, men jag och mamma ska nog ha en pysselhelg i november! =) Göra julkort m.m.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon är det dags för sista veckan på min praktik på Rexområdet, är riktigt roligt och lärorikt, så känns tråkigt att det bara är en vecka kvar. Men är bara att göra det bästa av den här veckan! =)

Nu blir det snart sängen, känner mig rätt seg, trots att jag inte gjort många knop denna helg, men är väl pga av de 3 nätterna jag jobbade förra veckan, kanske inte jättesmart, men nu ska jag vara ledig den här veckan iallafall, och sen blir det jobb på 62C nästa helg! =)

Vad har ni gjort i helgen??

Kramkram

Sovarväder

Ja, det här är sånt väder som är perfekt när man har jobbat natt och ska sova halva dagen! =) Igår åkte vi bil ner till jobbet, men idag skulle Claires syster ha bilen, så vi fick gå hem. Claire kom på att vi skulle testa och gå motorvägen istället för den vanliga vägen förbi universitet, och det var kanske närmare, segt var det vilket som, för det regnade på oss.

Simon skulle ta en bild på oss alla 3, men bara jag och Claire kom med =P



En aning suddig, men den visar iallafall att det är blött =)


NU blir det SOVA! =D Vid 13 ska vi ner på stan med Claire.

Natti!

Nattjobb

Har nyss kommit hem från ännu en praktikdag, trivs riktigt bra på min praktikplats (som alltid), går med en suvuränt bra handledare, så det känns faktiskt rätt tråkigt att det bara är drygt en vecka kvar. Får göra en massa saker, och öva på att ta eget ansvar, en del iallafall =)

När jag kom hem så fixade jag frukost åt Simon som låg och sov, (han hade jobbat), och mellanmål åt mig och sen kröp jag ner i sängen en stund och myste lite samt åt mellanmål.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag sätta fart med min seminarieuppgift, skulle vara völdigt skönt att bli klar med den, eller iallfall så klar att jag bara har lite småfix imorgon. Behöver kika i en bok som Claire har, men tänkte att jag kan göra det inatt när vi ska jobba. För uppgiften ska vara klar imorgon, så vore skönt att få den färdig redan idag, för har lite annat att göra imorgon också.

Ja, ikväll blir det alltså nattjobb, alla ordinarie är ute och firar en som fyllt 60år, så inatt är det vikarierna som regerar i Almby, de nätterna brukar vara roliga =)

Nej, dags att sätta lite fart, så att det blir nån tid över på slutet att ta det lite lugnt och vila upp sig lite inför natten, det bästa vore ju om jag kunde sova lite, men får väl se om det blir tid till det, just nu känner jag mig rätt pigg! =)



Dags att återvända till böckerna! =)


Vad har ni haft för er idag?

Kramkram


Ledig förmiddag!

Ja, idag ska jag jobba kväll, vilket betyder att jag inte börjar fören 15.15. Jag firade detta med sovmorgon, dock så gick jag först upp en liten sväng vid 7 för att hämta Molly ute vid parkeringen, då vi skulle vara hundvakt idag. Men sen blev det att krypa ner i sängen igen och sova fram till strax efter 9. =)
Låg och myste i sängen fram till 10 ungefär och sen så blev det frukost och gymmet!

Efter träning var det dags att fixa lite lunch, och på menyn idag stod det pastasallad. mums.



Underbara Molly! =)


Nu är det dags för praktik!

Puss o kram

Godmorgon!

Ja, då var ännu en natt gjord. Dock har jag inte sovit så bra som jag brukar, har vaknat flera gånger, men därimellan har jag sovit rätt bra =)

Dagen igår var häktisk, men väldigt trevligt. Åkte hemifrån strax före 9, stannade sedan vid Tuna Park för att inhandla mig en ny telefon. Blev en HTC smart, är inte helt nöjd än, den är lite småknepig att förstå sig på, och det är ovant med pekskärm, men jag tror att jag kommer bli helt nöjd sen, den känns rätt bra =)



Bilden tagen från www.katshing.se



Sen stannade vi till hos mormor för lite lunch innan vi åkte vidare ut till Näshulta för kalas, Love har fyllt 8år och Theodor har fyllt 4år. Mysigt att träffa alla igen, var ett tag sen nu. Även Bitte och Patrik kommer förbi, och Bitte var riktigt tjock nu, ska ha en liten bebis planerad till den 4 oktober! SÅ mysigt! =)
Jag vill också ha en bebis, börjar vara galet sugen nu, men ska vara förnuftig och vänta lite till, är ju snart färdigutbildad =)

Vid halv 6 skjussade mamma oss till tåget, då vi skulle lämna bilen kvar hos Anders, den behöver fixas lite inför besiktningen som är den 28september. Är några rosthål, samt att den läcker olja, men Anders och Petri trodde att dom skulle kunna fixa det, så jag litar på dom =) Tycker ju om våran bil!

Nu ska jag ta och masa mig iväg till gymmet, och sen blir det att skriva på seminarieuppgiften. =)

Vad har ni haft för er i helgen?

Kramkram

Försöker vara aktiv...

...dock går det inte så bra som jag hade önskat. Jobbade ju inatt, vilket gick helt ok, dom var rätt snälla i Norrby, men var sjukt trött. Var länge sen jag var så himla trött under ett nattjobb. Vid midnatt var jag så trött så jag knappt kunde hålla ögonen öppna, och då skulle vi ut till Glanshammar på några besök, jag somnade i bilen påvägen tillbaka till stan =P

Sov till 15 idag, hade tänkt att jag skulle gå upp vid 14 iallafall, men var på tok för trött när klockan ringde, orkade inte ta mig upp ur sängen, så det blev att sova en timme till. Och tror att det var rätt smart, är ju bra om jag orkar vara vaken iallafall en liten stund ikväll när Simon kommer hem. Han jobbar till 21.30, men sen ska vi se film och ha det lite mysigt. Har köpte en massa frukt och grönsaker, så tänkte göra i ordning lite gott tilltugg tills han kommer hem. Vi har tänkt försöka vara lite nyttiga nu ett tag, så därför blir det ett nyttigt alternativ ikväll :)
När jag hade pallrat mig upp så stoppade jag i mig en macka och sen blev det gymmet. =)

Nu sitter jag och skriver lite på en seminarieuppgift från praktiken som ska vara klar på torsdag. Går väl inte jättebra, men lite framåt iallafall, vet inte riktigt hur jag ska skriva, så känns lite famlande just nu =P

Förresten så blev jag så glad när jag kom hem från jobbet imorse. Trots att Simon var ledig och kunde ha legat och sovit, så hade han gått upp och fixat frukost åt mig! Det är kärlek! <3

Sist men inte minst så vill jag säga ett STORT grattis till min älskade vän Anna som fyller år idag! Hoppas att du får en toppendag! <3


Älskar dig! <3



Nu ska jag fortsätta med min seminarieuppgift, iallfall fram tills 20 då det är Idol, tycker att det är rätt roligt att titta nu när det är uttagningar. En del kan ju verkligen inte sjunga!! Det kan inte jag heller, men jag skulle aldrig söka till Idol, för jag vet att jag inte kan! =)

Hoppas att alla får en trevlig helg!

Kramkram


Förlovade! <3

Ja, dom flesta som läser min blogg har väl vid det här laget fått reda på att jag och min älskade Simon har förlovat oss! Vi gjorde det under resan till Turkiet, och det var alldeles perfekt! <3<3


Min fina ring




Claire hade målat en tavla till oss i förlovningspresent! Hur fin som helst! Tusen tack vännen!









Jensens

Nyss hemkommen från stan. Har ätit middag på jensens tillsammans med Simon, Måna, Hans-Inge och Patrik. Patrik fyller år idag, så vi passade på att fira det med middag på stan. Var rätt länge sen vi sågs, så var väldigt trevligt! =)



Tagen från jensens.se



Hämtade Fabian från dagis vid 16 idag, då dagis stängde då, och Matilda inte slutade skolan fören vid 17.30. Så ställde upp som barnvakt några timmar. =) Har även börjat fundera lite på uppgifterna vi har på praktiken, men inte kommit igång nåt ordentligt än.

Brorsan åkte till USA i fredags, han ska vara där i 3 månader och det känns redan konstigt att han är borta. Kommer sakna honom!! Hade bestämt telefondejt tills ikväll, men måste ha missuppfattat tiden eller nåt.. Får ta det en annan dag!

Nu ska jag strax ta och krypa ner i sängen... Känner mig rätt seg och sliten, och mot det hjälper bara en sak. ---> SÖMN =)

Hoppas att alla har haft en bra dag!

Kramkram

Ny mobil?!?!

Jag måste köpa en ny mobil då min håller på att lägga av... Vet itne riktigt vad jag vill ha, tror inte att jag vill ha med pekskärm...

Funderar lite på en Sony Ericsson Hazel J20i






Bilden är tagen från annonsera.se





Vad tycker ni??

Fixar och donar

Nu har jag satt upp de nya gardinerna, samt städat ur garderoben där vi har lakan och handdukar. Har plockat ur allting och vikt det och sorterat så att det nu är lite ordning. Tråkigt, men riktigt bra blev det! =)


Nya gardinerna


Nya kuddar hade vi också beställt =)



Har även köpt 3 söta stenar som det står love, hope, home


Nu blir det sängen! =)

Natti!

Helg spenderad i Malmköping

Efter att praktiken var slut i fredags så packade jag och Simon in oss i bilen och åke mot Malmköping där vi skulle spendera helgen hemma hos min farmor och farfar. Var ett tag sen vi sågs, och jag behövde ändå åka till Eskilstuna för att hämta hem mina cyklar, så då passade vi på att tillbringa en helg hemma hos dom. Dom bor så mysigt lite utanför samhället i ett sommarstugeområde, fast dom bor där året runt! =)




På fredagskvällen blev det bara att ta det lugnt, satt och pratade en massa och god mat! =)


På lördagen så hade dom en del arbetsuppgifter som att måla vindskivor på taket m.m. Åt mig hade dom inte så mycket så jag slappade rätt mycket, var helt slut efter veckan som varit, så hade en del sömn att ta igen! Tog mig iallafall ut på en löparrunda, även om mina rundor nu för tiden inte är så långa. Rättare sagt så får jag för min sjukgymnast bara springa 20 minuter, men är väl bara att lyda, för jag vill ju bli bra!

Till middag så åt vi surströmming, precis lika gott som vanligt! =)

Efter maten (och även efter en dusch, vilket är välbehövligt när man har ätit surströmming och ska träffa folk som inte har varit med och ätit) så tog jag min lilla bil och åkte till Ärla för att träffa Linda. Var riktigt trevligt att träffas igen, är nån månad sen sist. Var där några timmar och drack te, pratade samt myste och lekte med hennes söta barn. Hon hade även 2 väldigt söta hundar som även dom fick lite gos! =)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag blev det lite mer jobb för Simon, för farmor har några fågelholkar sitter uppe precis i kanten av deras tomt, och dom behövde rensas och fixas i ordning inför nästa års fåglar!


Simon i full fart med att plocka ner en fågelholk




Gos med farmor och farfars hund prinsen! =)


Nu ska jag ta och sätta upp våra nya gardiner som vi hade beställt. =) Sen blir det sova tidigt så jag är laddad inför en ny vecka med praktik!
Simon är iväg och spelar badminton och tennis med Johannes, dom skulle spela till 22, så troligtvis så sover nog jag innan han kommer hem, men det visar sig. Skulle behöva somna tidigt! =)


Vad har ni haft för er i helgen??


Kramar


Back on track!

Halli hallå!

Har nu varit hemma några dagar nu, och det absolut värsta med att vara hemma i Sverige igen är KYLAN, är ju så satans kallt. Men kanske har lite med att göra vad man jämför med också, vi har haft mellan 30 och 40 grader dygnet runt nu i 2 veckor, så måste ju säga att det var en chock för kroppen att komma till denna höstkyla. För jag måste nog erkänna att hösten är kommen. =/ bläää

Semestern i Alanya var helt UNDERBAR! Finns inte så jättemycket att berätta då vi inte gjorde så mycket. Eftersom det var så himla varmt så blev det mest att ligga på stranden, alternativt i vattnet vilket har resulterat i en för mig väldigt brun hy. Sen om jag jämför med andra så är jag inte speciellt brun alls, men eftersom jag typ inte kan bli så brun, så är det här riktigt brunt! Dagarna ägnades alltså åt sol och bad, och kvällarna åt att äta kalasgod mat, dricka öl samt spela kort på balkongen.
Två utflykter gjordes, en till Malins hotell där hon jobbar som barnguide. Då hotellet var 5-stjärnigt samt hade all-inclusive så testade vi på att leva riktigt lyxliv för en dag, och allt gratis! Inte illa! =)
Den andra utflykten gjordes sista dagen, och det var en båtutflykt. Även den riktigt härlig! =)

Eftersom bilder brukar säga mer än 1000 ord, så tänkte jag istället nån dag här framöver lägga in lite bilder från resan, eftersom jag inte har så mycket mer att skriva.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tillbaka i verkligheten så har jag just nu praktik på Rex hemvård, och jag måste säga att jag hitills är väldigt nöjd med platsen. Kanske inte min mest spännande placering, men tror ändå att det blir bra! =)

Nu ska jag ta och gå över till Matilda en stund, sen blir det att sova tidigt, då kroppen ännu inte ställt in sig på det här med att gå upp klockan 6 =P

Ha det så bra!

kramkram

RSS 2.0