Långledig

Ska strax ta och lägga mig, har precis varit ute till bilen med lite packning inför imorgon, så har jag inte så mkt att släpa på när vi ska iväg. :)

När jag stämplade ut från jobbet idag så stämplade jag ut för 4 dagars ledighet och det känns helt fantastiskt! Känner att jag behöver lite ledighet just nu så det kommer lägligt :)
Ledigheten kommer att spenderas hemma hos mamma och pappa, först bara jag och Emil och sen på fredag kväll kommer även Simon! :)

Nej, sova var det! :) god natt! 

Födelsedagsfirande i dagarna 4

Vilken bra helg vi har haft, eller ja, ända sedan i torsdags :) alla våra nära och kära har varit på besök för att fira Emil och han har fått så mycket presenter så hälften hade räckt :p men han är så nöjd med allt och vet som jag skrivit tidigare inte riktigt vad han ska leka med av allt roligt :) 

Idag hade vi ett litet kalas för våra kompisar och deras barn, och eftersom vädret fortsatte vara bra så höll vi till ute på gården. Vi fikade och sen lekte barnen i lekparken, jättetrevligt var det! :)
Idag körde vi på lite nyttigare fika:


Och sen varsin glass på det! :)

Efter att alla åkt hem så blev det en joggingrunda för min del, har inte sprungit sen vårruset i onsdag, så tyckte det var dags nu. :p men blev ett rätt lugnt pass, kroppen kändes lite seg... 

Efter middagen så gick vi ner till vallokalen för att rösta. Emil gick både dit och hem, sitta i vagnen är ingen höjdare längre utan görs bara när man verkligen måste :p

Nej, sovdags nu, en ny vecka väntar imorgon, dock bara en 3-dagars vecka för min del =)

Hoppas att ni haft en trevlig helg! :)






Kalas

Idag har vi haft kalas för med Emil med släkten. En trevlig dag har vi haft med full fart, och en massa fina presenter har Emil så klart fått. Nu har han så mycket nya leksaker att han knappt vet vad han ska leka med. :) 

Hela förmiddagen gick åt till att göra Emil födelsedagstårta, men blev riktigt nöjd med resultatet, iallafall då det var första gången jag gjorde nåt liknande :)

Gårdagens förberedelser: 

Resultet: 


Nu sover Emil och Minna är påväg att somna, och vi vuxna sitter med lite gott att dricka i soffan, lite lätt slitna allihop. 
Imorgon är det dags för sista "kalaset", fika med kompisar och deras barn. Håller tummarna för att vädret fortsätter vara bra då vi tänkte hålla till ute i lekparken :) 

Hoppas att ni har en trevlig helg! :)

Emil 2år

Vilken fantastisk dag vi har haft. Har spenderat den på parken zoo tillsammans med Emils farfar och han sambo Siv. vädret har ku varit fantastiskt och Emil har varit på strålande humör hela dagen, märks hur mycket han gillar att vara på Zoo. 

Började dagen med paketöppning i våran säng, han har nu förstått hur han ska göra för att öppna paketen mer eller mindre själv och han blev mycket glad över innehållet. En av presenterna från oss var en dockvagn. :)

Efter dagen på parken zoo följde Leif och Siv med hem till oss och åt middag och såklart fick han mer paket :) leksaksverktyg och kläder fick han av dem :) han blev riktigt glad för presenterna och ville inte gå och lägga sig när det var dags, han hade ju så mycket kul att leka med :) 

Efter att Emil lagt sig så har jag varit och handlat inför helgen :) nu sitter jag med en öl och lite chips, helt slut efter en lång dag. En aning bränd har jag blivit också :p 

Vi satt på balkongen en stund förut jag och Simon och pratade om hur fort tiden har gått. Om hur mycket vi längtade efter Emil innan han kom och hur lyckliga vi är som har honom. Och hur fantastiskt det är att se honom växa upp och se honom lära sig nya saker. För han lär sig verkligen nya saker varje dag, och ibland känner man sig väldigt löjlig när man tänker på hur stolt man kan bli för att han går och slänger bananskalet när han har ätit upp bananen utan att vi behöver be honom eller när han nästan klarar av att göra en kullerbytta själv. Känslan i kroppen när man tittar på honom är så himla fantastisk! Finns ingen större kärlek. <3

Tänk att det var Emil som låg därinne! <3

Nu blir det sängen, godnatt! :)







Vårruset

Igår var det dags för vårruset i Västerås. Är nöjd med mitt lopp, även om jag hade kunnat springa bra mycket fortare om det inte varit för alla människor som gick överallt. Att det ska vara så svårt för folk att placera sig i rätt startgrupp. Väljer man startgrupp "löpare" så kan man väl inte börja med att gå. Så mycket svordomar blev det de första kilometrarna. Men sen kom jag in i min löpning så slutresultatet är jag ändå nöjd med. Tiden blev 25,33 men min klocka stannade på 4,7km så tror inte att det är 5km, så runt 26.30 kanske om det varit exakt 5km... Men det roliga var att jag kände att mitt mål att springa under 25 inte är omöjligt om jag kan springa på hela tiden... Nästa gång ska jag springa i tidtagningsklassen så att jag får starta längre fram! :)

Har semester idag, för idag är det ingen vanlig dag... :) <3

Tandläkarbesök

Började nya veckan med ett besök hos tandläkaren. Lagade ett hål och drog ut en visdomstand... Gick rätt bra och jag har klarat mig utan att få någon ordentlig smärta. Har molvärkt så jag har tagit alvedon, men ingen ordentlig smärta. Flexade dock hem från jobbet lite tidigare då jag började känna mig lite konstig i kroppen, var väl spänningarna som släppte skulle jag tro.. När jag kom hem så tvärslocknade jag och sov drygt 45 minuter... 

Ikväll har det blivit lite bakande, jag bakade en omgång kakor till kalaset i helgen och Simon bakade ananaspaj till ikväll. Lite födelsedagsfirande så här kvällen före då Simon jobbar kväll imorgon.... 


Nu blir det sängen, är helt slut. 

God natt! 

Underbara väder

Äntligen är värmen här, sånt här väder vill jag ha hela sommaren :)

Började dagen med en härlig långsam löprunda på 10km i den härliga solen! Och det hade inte hunnit bli så varmt då jag gav mig ut redan strax före 9. Var en riktigt härlig runda med feel-good känsla. :)




Vid lunch kom Fredrik som skulle spendera helgen med oss och när Emil sovit middag så åkte vi ner till rothoffsparken och tillbringade helgen där. Var en mysig eftermiddag med mycket lek och bus. Syndes hur kul Emil tyckte det var att leka med morbror :)

När vi kom hem blev det middag och sen badade Emil och Fredrik.
Efter att Emil somnat så har jag och Fredrik druckit några öl och nu ser vi filmen modig. :) snart dags att sova, det känns att man varit ute hela dagen. :p




Fredag!

Äntligen fredag och äntligen helg! Och helgen har inletts på bästa sätt med fint väder, trevligt sällskap och god mat hemma hos Simone och hennes familj! Ett glas vin ihop med det gjorde ju inte saken sämre, även om vi inte fick så mycket tid att prata :p


Ska springa vårruset i Västerås på onsdag nästa vecka, och igår fick jag nummerlappen, vad har jag gett mig in på?? Gillar ju inte tävlingar!! :p



Nu kom Simon hem så ska vara social med honom en stund, sen dags att sova. Ny dag imorgon :) 



Badhuset

Idag spenderade vi förmiddagen i badhuset. Tro det eller ej, men det var premiär för Emil. Har tänkt så många gånger att vi ska gå dit, men sen har det aldrig blivit av. Flera gånger har han blivit sjuk när vi väl har tänkt att åka dit.
Men idag blev det äntligen av och Emil älskade det. Han var inte ett dugg rädd, utan bara for runt. Inte ens när vi åkte vattenrutschkana och han hamnade under vattnet blev han rädd. Vågorna var också spännande :) nu ser vi fram emot sommaren och en massa bad utomhus! 

På eftermiddagen så har jag bakat bullar, både kanelbullar och vaniljbullar. Bara 2 veckor kvar tills det är dags för kalas! :) har även börjat planera för tårtan. 

Nu ser vi finalen av mästarnas mästare och sen blir det sängen. Ny vecka imorgon.

Hoppas att ni haft en trevlig helg! 


Myshelg med familjen

Blev lite ändrade planer för helgen. Skulle åkt till Sandra och Magnus i Uppsala, men pga olika anledningar så bestämde vi oss för att vara hemma istället. Väldigt tråkigt på ett sätt, men ändå skönt då jag har en del saker som borde bli gjorda! Måste börja baka inför Emils födelsedag tillexempel, inte länge kvar nu innan våran lille "bebis" blir 2 år!! Tiden går alldeles för fort! 

Igår var vi på middag hemma hos Katta och Macke och deras tjejer! Supergod mat, mycket trevligt sällskap och glada och nöjda barn. Vad kan man mer begära? :) Emil höll ut ända till efter 22 då vi cyklade hemåt, men då somnade han innan vi hann ut från deras gata. Så roligt att se hur bra barnen leker ihop.. Eller ja, Emil är väl inte med och leker så mycket utan leker mest bredvid dem, men på slutet lekte de verkligen tillsammans en lång stund, speciellt Emil och Viola, så kul att se. :)

Imorse slog Emil på stort och sov till strax innan 8, så skönt! :) 

Idag har vi inte gjort så himla mycket. Jag har sprungit 13km vilstaskogen. Väldigt lugnt och sakta, var helt underbart härligt, precis vad jag behövde. Sen har det blivit en storhandling och lite tvättande. Nu sover Emil och vi ser Eurovision. Men tvivlar på att jag kommer orka se klart, men känner mig än sålänge hyffsat pigg! 

Imorgon förmiddag blir det badhuset :)

Hoppas att ni har en trevlig kväll! 





Tungt pass

Sitter i soffan och slappar efter ett stenhårt pass med baby runners team Eskilstuna. När passet var slut orkade jag knappt gå, då har man nog tagit i! :)

Måste berätta nåt gulligt som Emil gjort idag. När jag kom hem från jobbet så visade han att dem hade bäddat ner hans docka i gåvagnen, och sen sa han:  Sch!! Minna sover! (Minna är hans kusin)


Sötnos!! :)

Nu blir det sängen, imorgon blir det förskolan för Emil efter 4 lediga dagar :)

God natt! 




Valborg och en ny träningskompis

Är några dagar sen jag skrev, och sen sist har det varit Valborg. Den firade vi i Örebro tillsammans med en massa fina människor. Hade egentligen inte planerat något, utan började i måndags kolla runt om det var nån som var ledig. Och härligt nog så var både Måna och Hans-inge, Patrik och Linnea, och Sandra och Minna lediga, plus vi, så då sammanstrålade vi allihopa i Örebro :) vädret var ju inte det bästa, så vi var inte ute så länge, men fortsatte sedan hänga hemma hos Patrik. Supertrevlig kväll och Emil var vaken till efter 22, han var på härligt humör. :) påvägen hem såg vi fyrverkerier, men det var ingen höjdare. Han tyckte nog att det var häftigt med färgerna på himlen, men tyckte det var läskigt när det smällde... 


1:a maj så gick jag och Emil upp redan 5.45, trots att han somnat så sent, men han var hyffsat pigg ändå :) 
Hängde kvar i Örebro under dagen innan vi på eftermiddagen åkte hemåt :)

I fredagskväll så kom mamma till Eskilstuna då vi skulle gå ut och äta tillsammans med Bitte. Började med att ta ett glas vin hemma hos mig innan vi åkte ner till stan och åt middag på pitchers :)

Igår var jag och mamma ner på stan en sväng på förmiddagen för lite shopping. På em kom mormor över på fika och middag :) 
På eftermiddagen blev det även en premiärjoggingtur med min nya gps-klocka! Intervallträning stod på schemat och oj vad smidigt det var med en sån klocka! Nu ser jag fram emot fler intervallpass :) och vanliga joggingpass också såklart! Väldigt smidigt när man kan se vilket tempo man ligger på hela tiden, lättare att justera farten då :)

Igår kväll när Emil somnat så plockade jag och mamma fram scrapbookingsakerna och pysslade :) 

Hoppas att ni har en härlig helg! :)


















RSS 2.0