Sjukstuga

Ja, har haft ett besök av febern igen denna vecka, men denna gång klarade vi oss utan kramper tack vare att vi direkt började ge Alvedon/ipren var 3e timme. Så fort han stiger upp över 39 grader visar han tendens att krampa  =( Men väntar nu på EEG utredning i alla fall, så ska bli så skönt att kunna utesluta epilepsi.
 
 Idag har han varit feberfri hela dagen, så vi hoppas att det är över för den här gången =) Och nu väntar en ledig helg för hela familjen. Skulle åkt till Uppsala och hälsat på Sandra, Magnus och Minna, men pga sjukdomarna i veckan så stannar vi hemma och tar en lugn helg. Blir ev en sväng till ikea någon av dagarna, i alla fall om Emil fortsätter må bra och om vi får sova på nätterna. Har varit lite sisådär med sömnen i veckan så är lite halvslitna föräldrar ;) men det ska vi ta igen i helgen.
 
Har inte gjort så mycket ikväll efter att Emil somnat. Efter att jag fixat i ordning i köket så har jag mest degat i soffan, tittat på "i huvudet på Gunde Svan". Gillar verkligen det programmet =)
 
Nej, nu ska jag ta och sova så jag orkar upp till jobbet imorgon. Snart kommer Simon hem från jobbet också.
 
God Natt

Underbara helg

Jag och Emil har spenderat helgen i Örebro då Simon jobbat hela helgen. Åkte igår morse efter frukost och vi började med ett besök hos Emils farfar och sambo och sen blev det lunch och en shoppingtur på stan med Måna. Tanken var att Emil skulle sova i vagnen medan vi åt lunch, men det blev inte riktigt så. Men lunch fick vi i oss och när han nån timme senare somnade så passade vi på att shoppa. =) Emil fick en superfin overall av Måna. <3
 
Kvällen spenderades med god mat, vin och en massa snack hemma hos Måna och H-I tillsammans med Patrik och Linnea. Mycket trevligt! Dock var klockan en aning för mycket när vi kom i säng så kan ju säga att jag var lite trött när Emil tyckte att det var dags att gå upp vid 4.45. Suck, gillar inte det här med att ställa om klockan... Men med en powernap på en timme (för min del) på förmiddagen och 1,5 timme på eftermiddagen så har jag överlevt dagen. :)
Även Emil var liite trött på fm och tvärdäckade vid 11.30 och sov sen 3 timmar. Under hans sovstund  så passade jag och Fredrik på att äta en lunch på stan. Trevligt, inte ofta vi ses själva och har tid att prata.
 
Sen på eftermiddagen när Emil vaknade så åkte vi hemåt till Simon som då slutat jobba. =) Medan dem åt middag så stack jag ut på en joggingrunda. Tanken var att jag skulle springa runt 4km, då jag kände mig lite sliten av för lite sömn, men efter en stund så rullade det på bra och slutade med att jag sprang 7km. Riktigt nöjd.
 
Nu blir det sängen. Imorgon ny vecka!
 
Min och Fredriks lyxlunch =)
 
God natt!
 

Feber

Veckan som gått har varit rätt jobbig. När vi kom hem från Stockholm i söndags så sov Emil middag, och när han vaknade han 39.4 i temp. Senare på kvällen så krampade han (han har feberkrampat tidigare), och då det var en envisare kramp än tidigare fick vi ge stesolid för att den skulle ge sig och vi åkte sen ambulans in till sjukhuset. Där fick vi var kvar över natten och han krampade sedan 2 ggr till... Den höga febern höll i sig ganska många dagar och inte fören i torsdags började vi se nån ordentlig vändning. Men då gick det som tur var ganska fort och redan i fredags mådde han nästan som vanligt. Häftigt vad fort det kan vända med de små =)
 
Helgen har ju dock varit lugn eftersom både Emil och vi vuxna är lite slitna, blev dock en sväng hem till Agnes som hade kalas igår. Hon fyllde 3 år förra veckan, och nu var det dags för kalas för kompisarna =) En jättefin tårta hade hon också! =)
 
 
 
Idag på förmiddagen så var vi ute en stund tillsammans med Simone och lilla Agnes, men eftersom det var ganska så kallt så blev vi inte ute så länge..
Nu sover Emil middag men är dags att väcka honom strax, och sen kommer pappa snart hem =)
 
Hoppas att ni haft en trevlig helg!
 
KRAM
 
 

Bilder från förra helgen

Veckan som gått har varit riktigt jobbigt, skriver mer om det imorgon. Men förra lördagen så åkte jag och Simon till Stockholm för att fira vår första bröllopsdag. Blev en mysig, lyckad helg! <3








Fredag!

Numera är fredag veckans bästa dag! Att sluta 12.45 och veta att man är ledig hela helgen är underbart!
Har idag utnyttjat em på bästa sätt. När jag slutade så stack jag till gymmet i väntan på att kunna hämta Emil strax efter 14 (han sover fram till dess). När jag hämtat honom så gick vi direkt till Eskilsparken där vi åt mellanmål och lekte. Var ju härligt väder, och jag älskar att kunna vara ute och leka med honom efter jobbet... Eftersom jag de övriga vardagarna slutar 17 så blir det inte så mycket tid kvar efter att man ätit middag, dessutom är det nästan mörkt den tiden nu.. =/ Så gäller att passa på när man har möjligheten. =)
 
Igår var mamma förbi en stund på kvällen, och var så kul att se hur glad Emil blev när hon kom. Eftersom det ofta går flera veckor, nån månad i mellan att de ses så är han ju ofta blyg i början, men nu hade det bara gått 4 dagar, så var så kul att se hur glad han blev. Hon fick en jättekram. Sen när hon skulle gå så fick hon en kram och en slängpuss.
Sen imorse när Simon skulle gå till jobbet så fick han en kram (han har tidigare inte kramat på "beställning") och sen sa han "hedå pappa". Första gången han satte ihop två ord så där tydligt... Han pratar ju inte så mycket riktiga ord än, så är ju så roligt när man ser att det kommer nya ord och sätt att prata. Älskade unge!
 
Imorgon ska vi till Stockholm för att fira bröllopsdagen (i efterskott) och mormor ska vara barnvakt. Nu ska jag ta en omgång med strykhögen, sen blir det sängen!
 
Hoppas att ni får en trevlig helg!
 
KRAM
 
 

Glädje!

Igår var det efter en veckas sjukdom dags för Emil att gå till förskolan igen. Och ingen var gladare än Emil för det. Han har gått och hämtat sin ryggsäck han alltid har till förskolan flera gånger varje dag.. Så när vi väl kom dit så var det en mycket glad pojke. Och han som brukar bli lite ledsen när vi går, gick bara rakt in, vände sig om efter en liten bit, sa "hedå" (hejdå) och vinkade och fortsatte sedan in. :) 
Så stolt mamma jag blev då! Log hela vägen till jobbet. 

Nej nu är det dags för sängen! Imorgon är det fredag! :)

1 år

Kan inte fatta att det redan har gått ett år! För just precis ett år sedan så hade jag den konstigaste dagen hittills i mitt liv. På samma gång så var det en av de absolut lyckligaste dagarna, och den utan tvekan sorgligaste dagen!
 
Den 6e oktober 2012 gifte jag mig med min underbara man Simon! Bröllopet var så fint, allt gick så bra, och ja det var en lycklig dag.
 
Men samma dag dog min farfar, och sorgen är så stor! Jag kan fortfarande inte fatta att du är borta! <3
 
En minst sagt omtumlande dag!
 
Simon har jobbat hela helgen så vi kommer fira våran bröllopsdag nästa helg istället i Stockholm, vilket jag ser mycket fram emot! <3
 
Du är min för evigt!
 
 

Helgen

Jag och Emil kom på eftermiddagen hem efter att ha spenderat helgen hemma hos mamma och pappa. Emil har varit sjuk så har inte gjort så mycket, men var ändå trevligt att komma iväg lite, alltid lika mysigt att "komma hem" några dagar.
 
Igår var jag och pappa ute och sprang en sväng, blev 9,5 km, vilket är längsta passet sen innan jag blev gravid med Emil. Pinsamt nog. Har verkligen inte kommit igång, men nu är det dags!! Var ett bra pass, även om det inte gick så snabbt. Framförallt så var det skönt att se att kroppen faktiskt orkade springa en mil. Dock hade jag i natt ganska ont i ena knät, och jag känner av det lite idag med, men inte lika mycket som i natt, så hoppas att det inte kommer fortsätta så. Har tidigare haft problem med knäna, fick avbryta träningen inför mitt 3e Stockholm Marathon pga knäna, så jag hoppas detta bara var nåt tillfälligt.
 
Har sen vi kom hem inte gjort så mycket, Emil sov bara 1 timme på dagen, så han har varit rätt trött. Och ändå hade han lite svårt att komma till ro.
 
Ska snart ta och sova, ny vecka väntar imorgon!
 
Hoppas att ni haft en bra helg!
 
 

RSS 2.0