Kvällslyx


Lunch och en sväng på stan

Imorse tog vi en sovmorgon då vi varit vakna för mat många gånger under natten. När vi väl kommit upp blev det dags för frukost och sen promenerade vi ner till stan för att äta lunch med Jonas och Marie-Helene. Vi var dock lite tidiga så han en sväng på stan först, jag hade lovat Simon att köpa skyddsplast till hans nya mobil. Lunchen åt vi på cafe Kaka, och det var lika trevligt som vanligt =)
Efter lunchen blev det en sväng till på stan innan vi gick hemåt, blev en onepiece inhandlat åt Emil =)
 
Kvällen har varit lite smågnällig då Emil inte sov så mycket på eftermiddagen, så han var bra trött och grinig innan det blev dags för sängen.
 
Nu blir det lite slappande i soffan innan det blir dags för sängen för oss också! Imorgon blir det först en promenad med Sofie och Cornelia på förmiddagen, och sen vid lunch blir det fika med mammagänget ute i Torshälla.
 
Ha en trevlig kväll!

Måndag

Jaha, då var det ny vecka då. Natten till idag var helt ok, han fortsatte vakna ett par gånger till under kvällen, men efter han fått lite mer mat vid 23.30 så somnade han ordentligt och sov då till klockan 3. Får hoppas att det går åt rätt håll nu =)
 
Idag har jag och Emil varit i Malmköping och hälsat på hos min farmor. Vi fikade, pratade, åt lunch, spelade alfapet och sen hjälpte jag henne med lite saker hon behövde hjälp med, var en mycket trevlig dag!
 
Nu sover Emil, ska alldeles strax väcka honom, och snart så borde Simon komma hem från jobbet. Han skulle ev åka ner till stan för att köpa skyddsplast till sin nya mobil, men jag ska till stan imorgon så sa att jag kunde köpa det åt honom då... Tycker han ska komma hem och umgås med oss istället =)
 
Blää, jag har verkligen ingen aning vad jag ska laga för middag idag, har så fruktansvärt dålig fantasi... =/ Får se om Simon har något roligt förslag...
 
Nej, nu ska jag ta och väcka lilleman så att han somnar bra ikväll sen.
 
 

Hemma igen efter helg i Dalarna

Har tillbringat helgen hemma hos mamma och pappa i Dalarna. Har varit en lugn och skön helg där vi bara tagit det lugnt. Har även fått en del avlastning med Emil som är väldigt orolig på kvällarna och nätterna och inte sover så mycket, och i helgen har det varit värre än någonsin. Natten mellan lördag och söndag blev det nästan 4 timmars sömn för mig och inatt blev det lite mer, men mest pga av att vi la oss tidigt, fick ställa tillbaka klockan en timme, plus att mamma tog Emil imorse så jag fick sova en stund till. Är ju skönt nu när Emil kan äta gröt till frukost, då måste ju inte jag alltid upp o mata =)
 
På dagen igår var jag och mamma in till Hedemora en sväng, jag skulle byta en bok, och sen blev det lite mer saker inhandlat, bitringar till Emil tex. =)
Idag var jag och mamma på en långpromenad med Emil i vagnen på förmiddagen och sen åt jag och pappa surströmming till lunch innan jag och Emil åkte hemmåt. Både pappa och jag konstaterade igår att vi bara ätit en gång i år, och då de hade en burk hemma så tyckte vi att det var en utmärkt lunch =)
 
Sen vi kom hem har vi inte gjort så mycket, Simon jobbar kväll, så jag och Emil har mest myst i soffan. Emil somnade vid 7, och har än sålänge bara vaknat 3 ggr, där jag två gånger lyft upp och vaggat honom och en gång där det räckte att stoppa in nappen och klappa lite. Jag hoppas att han snart somnar ordentligt och att vi får en bättre natt inatt. Tror att nätterna som var var extra oroliga pga att han kände av att vi inte var hemma, och eftersom han varit orolig och sovit dåligt flera veckor så gjorde väl inte en ny sovplats saken bättre. Får hoppas att det blir bättre nu när vi är hemma igen. =)
 
Tog även hem min bärbara dator som mina föräldrar haft en tag, vi tyckte att vi klarade oss med bara Simons dator men nu börjar den krascha, så då tog jag hem min igen. Och jag måste erkänna att jag gillar min mycket bättre =)
 
Nu ska jag ta och packa upp det sista innan Simon kommer hem, och sen blir det snart sängen, man vet ju som sagt inte hur natten blir.
 
Hoppas att ni haft en trevlig helg!
 
KRAM

Nappar

Köpte söta nappar åt Emil idag :)


Stolt mamma

Nu ligger inte Emil längre kvar där man lägger honom, utan han förflyttar sig nu ålande bakåt. Är så roligt att se och jag är en väldigt stolt mamma! <3
 
Annars har det inte hänt så mycket idag, natten var inge vidare då Emil var väldigt täppt och hade svårt att sova. Han hade även lite feber på förmiddagen så vi blev hemma idag också. Planen hade varit att äta lunch med Simon och Sanna på stan, men det får bli en annan gång istället. På eftermiddagen har älsklingen dock varit feberfri, så jag hoppas att han är på bättringsvägen.
Jag och Emil skulle egentligen åkt hem till mamma och pappa imorgon em, men vi får väl se hur Emil mår. Har han feber imorgon så blir vi nog hemma.
 
Har precis lagt Emil och trodde att han somnade, men hör att han ligger och "snackar" =) Än sålänge är han nöjd, så då får han väl hållas =)
 
Ha en fin kväll!
 
KRAM

Sjukstuga och 5-månaders besök på BVC

Jag har sedan i söndags varit jätteförskyld, men mår idag mycket bättre. Hade gärna gått på fika hemma hos Amelie och Zack idag tillsammans med de andra mammorna, men eftersom jag hade lite ont i halsen imorse så tänkte jag att det är väl lika bra att vara hemma idag också, så att jag inte smittar de andra bebisarna. Sen fick Emil feber här på förmiddagen, så hade inte kunnat gå iallafall. Hans feber skulle kunna bero på tänder, men kan ju även vara så att han blivit smittad av mig, så bäst att vara hemma och avvakta.
 
Igår var det dags för nytt besök på BVC. Han väger nu 8640g och är 64,7 cm lång. Nåt som är säkert är att jag har gått om mat till honom iallafall, det kan man inte klaga på. Är så glad att amningen har fungerat så bra och att den fortfarande gör det. Hoppas att det fortsätter fungera bra nu och att det går smidigt att trappa ner amningen samtidigt som man trappar upp vanlig mat =)
Det var även dags för vaccination igår, men denna gången klarade han sig väldigt bra, fick lite feber tidigt på kvällen, men vid sängdags var den borta och han var inte heller speciellt gnällig, så skönt att slippa alla biverkningar efter, är jobbigt nog att se honom så ledsen när de sticker honom. Nästa BVC-besök är vid 6 månader och det är då dags för ett nytt läkarbesök =)
 
Kanske borde ta och passa på att göra lite nytta när han ändå sover, vet ju inte hur resten av dagen kommer vara om han nu är sjuk. Antingen så sover han mer eller mindre hela dagen, eller så är han vaken och gnällig. Det visar sig, men jag kanske borde få i mig en macka då jag fortfarande är hungrig efter frukosten, och sen ska jag fortsätta gå igenom bröllopsbilderna =) kanske bjuder på några flera senare...
 
Ha en fin dag! Kram

Rent och fint

Jag ligger i soffan under en filt och ser på tv och Simon är duktig och putsar fönstrena i vardagsrummet :)


Då var det över

Ja, äntligen är helgen över och en ny vecka har nu börjat. Begravningen var som väntat frukstansvärt jobbig, men väldigt vacker. Har fortfarande inte fattat att han är borta, och jag saknar honom varje dag.
 
I lördags var det dopförberedelser som stod på schemat. Mamma kom in till Eskilstuna och hjälpte mig att ställa upp bord och stolar i lokalen samt att duka m.m. Sen på kvällen kom Emelie på besök. Hon skulle sjunga på dopet dagen efter och hon kom redan på lördagen så att vi skulle hinna umgås lite :) Blev en lugn kväll med god mat, onyttigheter och en massa snack! =) Dock var alla tre väldigt trötta och det blev sängdags hyffsat tidigt.
 
Igår var det dags för älskade Emils dop. Allt flöt på bra och allt var väldigt lyckat. Han fick även en massa fina presenter. Tusen tack till alla inblandade! <3 
Själva dopet var väldigt trevligt, men måste erkänna att det är såå skönt att allt är över nu. Har varit lite väl mycket sista tiden och det ska bli skönt att pusta ut nu, och bearbeta allt.
 
Ídag blir våarn älskling 5 månader, helt ofattbart! Kan inte förstå att vi "bara" haft honom i 5 månader, samtidigt som tiden gått så otroligt fort! Är så fantastiskt att följa hans utveckling, är så häftigt vad fort han lär sig! =) Nu äter han en portion mat om dagen (antingen en portion gröt eller en portion mat) , och vi ska snart börja ge både en portion gröt och en portion mat. Han börjar bli så stor, om en månad är han liksom ett halvår, helt sjukt!
 
Ska strax ta och gå och lägga mig då jag dragit på mig en förskylning. Simon jobbar kväll idag så jag sov halva förmiddagen, men trots detta har eftermiddagen varit lite småjobbig. Emil har nog tyckt att jag har varit tråkig. =P
 
Imorgon fm är det dags för ett nytt BVC besök och även dags för den andra vaccinationen. Hoppas att han inte blir lika påverkad som förra gången!
 
Hoppas att ni har en trevlig måndagskväll!
 
KRAM
 

Jag önskar att den här dagen är över!

Idag är det farfars begravning, vill bara att dagen ska vara över!


En ny dag!

God Morgon!
 
En ny dag idag, och jag hoppas att det blir en bra dag! Gårdagen slutade ju inge vidare med mer än 1.5 timme av magknip. Slutade med att jag tog med mig Emil ner i våran säng och efter en stund somnade vi båda två.
Imorse vaknade han när Simon gick upp och följde då med honom upp en liten stund, men sen när Simon skulle gå somnade vi om och vaknade inte fören strax efter 8. Låg kvar och myste en stund innan vi gick upp.
 
Jag har nu ätit lite frukost och Emil ligger på fårskinnet och leker. Måste ta tag i disken och sen borde jag baka en omgång kakor. Är ju dop på söndag och har inte gjort mycket alls. =/ Som tur är så gör Kristina både tårtor och bullar, så det slipper jag tänka på, är så tacksam!
 
Vid 13 idag blir det fika hemma hos Elin så gäller att jag får lite gjort nu på förmiddagen, sen efter det blir det lite mys tillsammans med Simon innan han ska iväg på innebandyträning. Nu börjar Emil låta lite missnöjd på golvet så är väl bäst att jag leker lite med honom!
 
Ha en fin dag!
 
KRAM

Finbesök

Har idag haft finbesök av Lillemor och hennes underbara dotter Liv hela dagen. Vi har pratat en massa och myst med våra små guldklimpar.
 
Natten till idag var inte jättebra, Emil har börjat vakna flera gånger för att äta, han har ju under en tid endast ätit en gång/natt, så hoppas att detta bara är en period han är i. Han har de senaste dagarna dessutom sovit väldigt lite på dagarna, igår endast 45 min på hela dagen, och idag kanske ca 2 timmar sammanlagt, vilket är väldigt mycket mindre än vad han brukar sova. Det gör ju att han är supertrött på kvällen och däckade igår redan 18.30, vilket resulterade i att han imorse 5.45 var pigg och ville gå upp.. suck.
Så ikväll är det jag som ska lägga mig tiidigt, då jag inte orkar med dagarna annars. Hinner ju inte vila nåt på dagarna heller när han inte sover så länge.
Idag somnade han vid 7, men vaknade efter ca 45 minuter med magknip och är fortfarande vaken och är ledsen..
 
Så fort han somnar så ska jag med sova, är såååå trött!!
 
 

Loppisfynd

Har idag varit på barnloppis, här är fynden vi gjorde :)


Egentid

Emil och Simon har pappa-son mys på stan vilket innebär egentid för mig. Jag har ägnat den egentiden åt att tvätta, vikt in kläder och åt att städa. Kanske inte det roligaste att göra när man har egentid, men det går så mycket fortare när man är själv, men med lite musik är det helt ok. Snart kommer dock mina prinsar hem och då ska vi åka till malmköping för att hälsa på farmor.
Hoppas att ni har en härlig lördag!


Fredagskväll

Hade laddat upp med godis och dricka inför vårat fredagsmys som vi skulle ha framför X-factor när Emil somnat.  Men eftersom vi nu för tiden har en krångelunge vid läggdags, han somnade typ nyss och då har vi hållt på sen strax efter 7.... Och visst sju kanske är lite tidigt, men han är så grymt trött redan vid sju och somnade i mitt knä, han sov även när jag la in honom i sängen, men efter ca 10 minuter vaknade han igen och ville INTE somna om igen... För mig får han gärna vara uppe lite längre än till sju men han är så trött så han bara gnäller och gråter och då är han inte så rolig att ha uppe =P
Men tror att han fortfarande beror på att han är stressad efter hur vårt liv varit de senaste veckorna, och ännu är ju inte allt över. Ett par veckor till av känslostormar, sen kanske vi kan återgå till någon sorts vardag.
 
Idag har varit en härlig dag, jag och Emil gick upp strax före 8 och efter frukost promenerade vi ner till jobbet. Skulle kolla in det nya systemet som de har börjat med så att jag inte är helt vilsen när jag ska jobba igen.. Har dock inget pass inbokat än så vi får väl se när det blir, men är faktiskt lite sugen =)
 
Efter lunch var det promenad med Sofie och Cornelia som stod på schemat, har ju varit riktigt underbart väder idag, lite kallt kanske, men väldigt friskt och härligt att vara ute i, så länge man har ordentligt med kläder på sig =)
 
Nu ska jag strax passa på att sova, är supertrött och behöver verkligen sova. Hoppas att ni har en mysig fredagskväll!
 
KRAM

Nybyggarna

Sitter och tittar på programmet nybyggarna. Sitter med gåshud på armarna och är så imponerad av vilken insats Anders för hemlösa.
 

Morgonpigg...

... Iallafall så har Emil börjat vakna vid 5.30 och vill inte inte somna om. Dock är han inte speciellt pigg utan skulle behöva sova några timmar till men kan inte komma till ro och ligger och knölar. Detta resulterar i en trött mamma.
Idag somnade han igen vid 8, eftersom han fortfarande var supertrött, men då var det för sent för mig att gå och lägga mig och sova en stund till då vi ska iväg på fika vid 10-tiden..
 
Skulle verkligen behöva ta tag i att städa lägenheten idag, det är typ saker överallt och det finns ett stort behov av att damsuga och damma. Men det får jag ta tag i på em, för nu ska jag ta och väcka min skatt så han hinner få i sig lite mat innan vi ska möta upp Elin och Lenora för att promenera hem till Fia.
 
Hoppas att ni har en fin dag!
 
KRAM
 
 

Glädje och sorg

Lördagen var både glädjen och sorgens dag på samma gång. Det var äntligen dags för vårat bröllop och det blev precis så underbart som det kunde bli. Tyvärr så gick även min farfar bort efter en tids sjukdom. Så dagen var väldigt upp&ner men på lite längre sikt så kommer det vara glädjen och det vackra som koms ihåg från just denna dag! <3
 
Bjuder på några bilder från bröllopet
 
'
 
 
 
Den underbara bröllopstårtan som Sandra och Måna gjort!
 
Kommer upp fler bilder sen när jag fått de bilder som Sandra tagit (bröllopsfotografen)
 
 
Kommer fler bilder när jag fått de bilder som Sandra tagit (hon var inte bara tårtbakare utan även bröllopsfotograf)
 
Trevlig kväll!
 
KRAM

RSS 2.0