Bra start på helgen

Ja då var det fredag igen då, tyvärr så jobbar Simon hela helgen, men kommer bli en bra helg ändå. :)

Idag har vi tillbringar eftermiddagen och kvällen hemma hos Simone, Micke och Agnes. Barnen lekte och vi pratade en del, även om jag fick leka rätt mycket också då Emil inte varit på strålande humör... Eller ja han har snarare varit en liten gnällspik... Gråtit för minsta lilla, inte riktigt likt honom... Han kunde liksom stå mitt på golvet utan att nån var i närheten och bara börja gråta.. Jag hoppas att han inte håller på att bli sjuk igen...

Nu sover Emil och jag dricker ett glas vin och äter lite chips... fångarna på fortet är på tv...




Imorgon ska vi ev hem till katta och flickorna på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi träffa min mamma och mormor, de kommer på middag :) 
Simon jobbar kväll idag, dag imorgon och kväll på söndag.. Så vi får iallafall lördagskvällen tillsammans. 

Hoppas att ni har en trevlig kväll :)


Onsdag

Började inlägget med att skriva rubrik och döpte inlägget till torsdag... Tyckte det kändes lite konstigt men det dröjde sedan en liten stund innan jag kom på varför, det är ju onsdag idag... 

Idag har vi varit tillbaka i vanlig vardag igen, både jag och Simon har jobbat och Emil har varit på förskolan. Blev bara en dag på förskolan för Emil denna veckan då Simon är ledig imorgon och jobbar kväll på fredag... 

Ikväll har jag faktiskt suttit och pysslar en stund, var några veckor sen sist, ångrar att jag inte tar mig tid lite oftare :)
Nu sitter jag och äter lite kvällsmat och sen blir det sängen. Fick sms av Simon för en stund sen att han skulle gå ut och ta en öl med några kollegor efter jobbet, så när han kommer sover nog jag. :) jag hoppas att Emil sover bra inatt, för natten som var sov han jätteoroligt under ett par timmar. Var då och då jätteledsen, men var liksom inte kontaktbar, så tror att det är nattskräck som spökar... 

Imorgon jobbar Simon dag så då är planen att få till en kvällsjogg, ser mycket fram emot detta då det var flera veckor sen jag joggade sist... Har ju bara blivit en massa skidåkning, förstående nog ;)

Nu ska jag äta upp och sen sova! God natt :)




Mora

Min minisemester i Mora blev precis så underbar som jag hade tänkt mig. Fick 81 härliga kilometer skidor i benen, 4 nätters god sömn, 1,5 bok läst och flera glas gott vin och en massa egentid, samt kvalitetstid med mina föräldrar. Var verkligen precis vad jag behövde, att bara få ägna mig åt mig själv några dagar. Men när jag satt på tåget hem på söndagen så skrek såklart hela kroppen efter mina fina pojkar, så jäkla härligt att få krama om dem igen.
 
Och lite extra kvalitetstid  har jag fått med Emil igår och idag då han varit förkyld så vi har varit hemma. Men idag mår han mycket bättre så imorgon så blir det förskola igen. Idag var jag på jobbet på förmiddagen, eftersom Simon jobbar kväll och var riktigt kul att komma till jobbet igen, efter att inte varit där på nästan en vecka... Det är väl ett gott tecken? :)
 
Idag på eftermiddagen så gick vi ut en sväng eftersom han mådde typ helt bra, och lite frisk luft är ju aldrig fel. Så var ute och busade i snön lite, drog han lite i pulkan men det är bara roligt en stund. Sen ville han åka rutschkana och gräva snö med hink och spaden =)
 
Nu ikväll så somnade han som en stock och jag har mest hängt i soffan... Nu ska jag strax sova så jag orkar upp imorgon, snart kommer nog Simon hem också!
 
Ha en trevlig kväll!

Semester

Igår kväll tog jag tåget upp till mamma och pappa för att sen åka med pappa upp till Mora imorse. Han jobbar idag, men jag passade på att åka 17km skidor på förmiddagen i det underbara vädret. Visst, det är en aning kallt, termometern visade -15 när jag åkte ut, men solen skiner, spåren är super och det är sååå vackert. 

Nu har pappa precis åkt tillbaka till jobbet efter att ha varit här och ätit lunch, och jag tänkte nog sova en stund. När han slutat jobbet så blir det lite mer skidåkning. :) gäller ju att passa på när man har tillgång till såna fantastiska spår :)







Besök i Stockholm

Vi har haft en riktigt bra helg! I fredags eftermiddag så tog jag och Emil tåget ti Stockholm för att sova över hos Lillemor och Liv. Emil tycker att det är roligt att åka buss och tåg så resan gick jättebra, även om han började vara lite trött på tåg när vi bytte från tunnelbanan till tvärbanan, men det berodde nog mest på att han var trött på att sitta i vagnen. 

Väl framme åt vi middag och sen lekte barnen en stund innan det var läggdags.  Läggningen tog en stund men till slut sov båda barnen och resten av kvällen ägnades åt vin och tjejsnack! Och efterrätt passade vi även på att äta när barnen sov :) fick jättegod päronpaj! 


Var så trevligt att ses igen och ha möjlighet att bara sitta och prata. Mycket värdefullt! <3

På lördagen så blev det lek hemma på förmiddagen innan vi tog oss ut för att äta lunch och sen blev det lite shopping och fika medan barnen sov middag. Sen var det dags för mig och Emil att ta oss hemåt.. Den tågresan var inte riktigt lika lyckad, men det berodde mest på att tåget var fullt så Emil var tvungen att sitta i vagnen hela tiden, vilket inte var så uppskattat! Men hem kom vi! 
På kvällen blev det pizza, lite godis och häng i soffan. Planen var att äta när Emil  somnat, och så han inte somnade fören vid 21.30 (såklart) så blev det lite sen middag.. 

Idag blev det 11km skidåkning på förmiddagen för min del och pulkaåkning för Simon och Emil :) på eftermiddagen har Simon jobbat och jag och Emil har varit inne och lekt och myst. 
Kvällen har jag spenderat framför tvn, och nu blir det snart sängen. Ny arbetsvecka imorgon.. Dock vara 3 arbetsdagar för mig då jag har semester torsdag och fredag. Då blir det skidåkning i Mora i dagarna 4, hoppas att det inte blir allt för kallt bara! :)

Hoppas att ni haft en härlig helg! :)

Gruppträning

Igår var jag på gruppträning för löpning för första gången. Var riktigt roligt att träna tillsammans med en massa andra tjejer och fokuset kommer att ligga på intervaller och styrketräning vilket är det jag behöver inkludera mera i min träning så det är ju perfekt! =)
 
Den här veckan på jobbet så är jag i gipsen för att lära mig gipsa lite grann och jäklar vad roligt det är, men oj så svårt!! Mer än halva veckan har gått och jag har mest insett hur svårt det är och hur mycket jag har att lära, men jag njuter verkligen av att vara där =)
 
Hade en massa saker jag hade tänkt göra efter att Emil somnade ikväll, men har knappt gjort nåt alls, det var väldigt bekvämt i soffan... Men ska ta ett ryck med strykningen innan det är dags att sova.... Imorgon kväll blir det troligtvis gym med Simone och sen på fredag eftermiddag så ska jag och Emil åka till Stockholm för sleep-over hos Lillemor och Liv, ser mycket fram emot detta!
 
Hoppas att ni har en trevlig kväll!

Weekend i Mora!

Igår när Simon kom hem från jobbet strax efter 15 så packade vi in oss i bilen och strax efter 15,30 var vi påväg mot Mora. Den 4-timmar långa bilresan gick superbra, Emil var så nöjd och glad hela tiden, trots att han inte sov någonting. Vi gjorde ett middagsstopp på mc Donalds i Falun... När vi började närma oss Mora hade vi en mycket trött pojke eftersom klockan var över 20. Han piggnade dock till en stund när han fick träffa mormor och morfar :) så innan han somnade hann klockan bli 21.30, och ändå vaknade han strax efter 5 idag... Men egentligen är han trött, men inte så lätt att sova när pappa snarkar... Nu leker han en stund och sen är planen att ta en promenad om en stund så kanske han kan sova en liten sväng till... Tror att dagen blir lite roligare då...  

Så nu sitter vi alla 3 på stugans golv och leker med bilar :) jag är skapligt pigg faktiskt då vi la oss samtidigt som Emil...  

Senare idag blir det skidåkning i Orsa :) 

Ha en bra dag! Kram 





Första intervallpasset

Lämnade Emil på förskolan imorse, han satt och studsade i vagnen på vägen dit :) så glad var han över att komma iväg till förskolan :)

Efter jobbet och middagen så blev det nån timmes lek med Emil innan han somnade. 
Efter det var det dags för träning, och första intervallpasset på väldigt länge stod på agendan! 
Blev totalt 7km, varav tre stycken kilometers intervaller med lite mer tempo i, och de andra i powerwalk/sakta jogg. Och en sak är säker, kroppen är inte van att öka farten, men ska försöka lägga in dessa pass regelbundet nu och se om det blir nån förändring :)


Nu har jag precis ätit havregrynsgröt med äpple och kanel, nu blir det sängen! :)



Sötsug

Vardag igen nu, tycker faktiskt att det är ganska skönt. Trivs ju på mitt jobb, så känns inge tråkigt med att helgerna är över. 
Dagen på jobbet flöt på väldigt bra, tyckte att tiden gick väldigt fort. Emil har varit hemma med Simon idag som ännu inte fick gå till jobbet igen efter magsjukan, så jag hade bara att gå raka vägen hem efter jobbet och till ett dukat bord också. Jag har det rätt bra :)
Men imorgon är allt som vanligt igen då både Simon ska jobba och Emil ska till förskolan. Så idag fick Emil lägga sig lite tidigare än han gjort under ledigheten, då han de senaste dagarna sovit till runt 7, och det går ju inte imorgon då vi ska vara på förskolan vid 7 :)

Nu ikväll har jag varit riktigt sötsugen, och då vi nu bestämt oss för att försöka dra ner lite på onyttigheterna, så får jag försöka komma på andra tankar.. Planen är att försöka hålla helt nyttigt i veckorna, och sen unna sig lite onyttigt en dag i helgen, sen träning ihop med det. 
För att stilla suget ikväll så blev det en tallrik avokado och keso istället, vilket är nästan lika gott det :) 


Nu ska jag sätta mig och pyssla en stund. :)


Inte som planerat...

Nej, helgen blev väl inte riktigt som planerat då Simon under natten blev magsjuk. Både jag och Emil har klarat oss än sålänge, och eftersom vi nu klarat oss så här länge så tycker jag att vi borde klara oss nu...

Planen för imorgon var att vi skulle ha åkt till Leos lekland tillsammans med Katta och hennes flickor, men nu är Simon sjuk och de har fått förhinder så då blir det nog inget lekland. Har ingen lust att åka dit själv... Så vi får väl se vad vi hittar på istället :) 
På eftermiddagen så ska jag iallafall springa med Simone, sen ska jag försöka städa lite :) sen på tisdag är det ju arbetsdag igen. 

Ska snart ta och sova, eftersom nu när Simon är sjuk så får jag ta Emil på morgonen så gäller att sova när man kan :) sov middag nästan två timmar idag när Emil sov. 

Hoppas att ni har en trevlig helg!





Fredag

Måste säga att jag gillade den gör veckan. Först jobba en dag, sen vara ledig 2 dagar för att jobba torsdag och fredag och nu är det en 3-dagars helg :)

Planen var att gå till gymmet idag mellan jobbet och hämtningen av Emil... Men fick jobba över lite, så då skulle det ha blivit så stressigt, så hoppade över det. Sprang ju ändå 10km igår, så gjorde ju inget att vila, skulle ju bara gymmar för att fördriva tiden :) tog istället en promenad på knappa 4km. 

När Simon kom hem från jobbet så åkte jag iväg och storhandlade, inte så superkul att göra en fredagkväll kanske, men skönt att ha det gjort :)

Efter att Emil somnat så har det blivit häng i soffan. Har ätit lite färska räkor och druckit ett glas vin. Nu känns det som att jag snart är redo för sängen, är så sjukt trött och då jag lovat Simon sovmorgon imorgon så är det väl bäst att jag somnar skapligt så att jag inte är ett vrak imorgon :p

Hoppas att ni har en trevlig kväll :)










2013

Tänk att ännu ett år har gått, att det nu är 2014. Kan inte riktigt fatta vart tiden tar vägen, Emil blir ju liksom 2år i år, helt galet! Tänkte att jag skulle skriva några rader om året som har gått, inte så mycket, men kanske några av de lite större händelserna...
 
I början av året var jag och Simon på vår bröllopsresa, några månader efter själva bröllopet. Det var en superhärlig resa till Bad Gastein i Österrike. En massa skidåkning blev det, men även god mat, öl, klarblå himmel och solsken (i alla fall en dag) och ostörd nattsömn. Emil var under dessa dagar hos mina föräldrar, och inte gick det nån nöd på honom inte. Det var nog vi föräldrar som tyckte det var jobbigast! =)
 
I Mars gick Simon på 3-månaders föräldraledighet och jag gick tillbaka till jobbet på akuten. Första 1,5 månaden kantades av sjukdomar av alla de slag, bland annat de första två omgångarna av feberkramper. Sista 1,5 månaden av Simons ledighet höll de sig friska och njöt av all ensamtid de fick! :)
 
I maj fyllde Emil 1 år vilket firades stort av all släkt och vänner. Själva födelsedagen tog mamma semester och vi tillbringade dagen på parken Zoo vilket uppskattades mycket av Emil.
 
Drygt en vecka senare (30 maj) så föddes Emils kusin Minna, nästan den beräknade dagen. Underbaraste, sötaste lilla Minna. Emil tyckte till en början bara att hon var något konstigt som bara låg där, och han blev väldigt svarsjuk så fort mamma höll i Minna. Men ju äldre hon blir desto mer fascinerad av henne är han och snart kommer de kunna ha så roligt tillsammans!
 
Under sommaren var jag återigen mammaledig och sommaren bjöd på en massa underbara tillfällen. Vädret var ju helt fantastiskt så den mesta tiden spenderades i lekparken, och vissa dagar på stranden. Under Simons semester så passade vi på att träffa alla i familjen. Firade midsommar i Dalarna med min familj, tillbringade sedan några veckor i Örebro (uppdelat på några tillfällen). Emil tog sitt premiärdopp utomhus i Tisaren tillsammans med farmor! Under sommaren så lärde även Emil sig att gå, och oj vad stor han blev helt plötsligt.
 
I augusti kom nästa stora förändring, det var nu slut på föräldraledigheten och Emil skolades in Stensborgsgatans förskola. Inskolningen gick otroligt bra och Emil trivdes från första stund. Han tyckte på en gång att det var roligt att vara där och det var endast under en kort period under hösten som han blev ledsen vid lämningen, annars så har han enbart varit glad över att komma dit. =)
I samband med att Emil började förskolan så var det ju även dags för mig att börja jobba, och den 2a september började jag jobba på ortopedmottagningen. Trivs verkligen kanonbra, är ett väldigt annorlunda jobb mot akuten, men jag känner att jag börjar komma in i det rätt bra nu =)
I samma veva som jag fick mitt nya jobb så skrev Simon på för en fast tjänst på kirurgen.
 
Har under hösten kommit igång väldigt bra med träningen och då framförallt löpningen. Har hittat en ny underbar träningskompis och vän i Simone, och hon är den som ska ta åt sig äran för att jag verkligen har tagit tag i träningen. =)
 
Annars har det inte hänt så himla mycket under hösten, det har tagit mycket kraft och energi att komma in den här nya vardagen, och Emil har under hösten varit sjuk flera gånger i väldigt hög feber och feberkramper.
 
Året avslutades med en underbar julhelg tillsammans med alla dom vi älskar, och nyår firades ju som jag skrev i inlägget innan med min fina familj!.
 
Önskar er en väldigt god fortsättning och jag hoppas att vi får ett underbart år 2014.
 
 
 
 
 
 
 

1a januari

Nu är jag och Emil hemma igen, efter ett par mysiga dagar hemma hos mamma och pappa. Igår kväll blev det supergod mat, ett par glas vin och sällskapsspel fram till tolvslaget. Emil somnade totalt slut vid 20.15 efter att natten innan bjudit på lite för lite sömn. Han sov igenom fyrverkerier och allt, trots att pappa och Ola sköt raketer ute på tomten bara några meter från hans fönster :)

Och trött var han nog, för idag tog vi en rejäl sovmorgon, iallafall för att vara Emil. Förrutom ett kort uppvak vid 5 då han fick lite välling (var inte sugen på att gå upp då) så sov han ända till 9.10!!!! Döm om min förvåning när jag vaknade strax före 9 och Emil fortfarande sov. Så skönt!! 

Efter att vi kom hem idag strax efter 16 så har Emil busat en massa med pappa och nu sover han gott. Imorgon är det vardag igen för oss allihop, ska vara på förskolan vid 7... 

Hoppas att ni haft en härlig nyårshelg! :)

RSS 2.0