Dag 6

Även idag hade gått superbra, han hade varit lite ledsen precis när han skulle sova, men det gick fort över och han hade sen somnat. Personalen tycker att det går jättebra för honom, så det känns ju skönt. Sista dagen imorgon nu sen en sista efterlängtad helg. Ångesten börjar krypa på att jag ska vara borta från honom hela veckorna. Kommer ju max träffa honom 2 timmar om dagen eftersom jag jobbar rätt sent. =/ Men men, sånt är ju livet! Och jag har ju tagit det här jobbet för att Emil ska slippa vara så mycket på förskolan, och det har jag ju lyckats med. På det 7 veckors schema jag lagt så snittar han 25timmar/veckan, och det är ju bra, så får vara glad för det. Men känns konstigt att träffa honom så lite =/
 
Nej, nu är det dags att sova, är helt olidligt trött, känns att vi somnade sent igår.
 
Natti!

Inskolningsdag 5 och fin besök

Igår var det dags för inskolningsdag 5 och det var då dags att sova på förskolan för första gången och det hade gått superbra. Han hade legat och vridit sig på madrassen en liten stund, men sen somnat snällt. Blir glad och stolt i hela mammahjärtat när jag fick höra det. =)
 
Efter förskolan så gick vi till lekparken en stund tillsammans med Carro och Ludde innan vi cyklade hem. Var första gången som vi cyklade med cykelkärran och det gick jättebra, så det känns skönt. Nu vet vi att det funkar i alla fall inför nästa vecka.
 
Medan Emil var på förskolan så hade Sandra och Minna kommit till stan på besök, och vi började med en lunch på stan. De var kvar på stan en stund till medan jag hämtade honom, därav en stund i lekparken innan vi cyklade hem. Väl hemma blev det en del lek och lite spanande på minikusinen. =)
 
När Emil lagt sig så åt vi god mat, kollade på bebiskläder och snackade en massa skit och när vi gick och la oss var klockan en aning för mycket...
 
Idag vid 9.30 var det dags att lämna Emil på förskolan igen, för näst sista inskolningsdagen. Ska alldeles strax åka ner och hämta honom, ska bli spännande och se om det gått lika bra att sova middag idag. Sen imorgon ska han också vara där 9.30-14 och sen räknas han som färdiginskolad... spännande. På måndag är Simon ledig, men då ska Emil vara på förskolan några timmar bara för att det inte ska gå för många dagar i mellan, och sen på tisdag börjar allvaret då vi båda ska jobba! Ahh, snart börjar allvaret. ;)
 
Nej, nu måste jag ta och ge mig iväg! Ha en fortsatt bra dag!

Egentid på stan

Idag var det dags för inskolningsdag nummer 4. och efter bara en halvtimme så var det dags för mig att säga hejdå till Emil och gå därifrån och komma tillbaka 2 timmar senare, när de hade ätit lunch. Och det hade gått så bra, inga tårar alls och han hade ätit bra. Våran duktiga kille!! Imorgon ska han sova middag på förskolan, blir spännande =)
Medan Emil var själv på förskolan så passade jag på att äta en tidig lunch på stan och köpa en höstjacka och en mössa åt Emil, skönt med lite egentid! =)
 
Efter att han hade sovit middag idag så gick vi ut på gården en stund i väntan på att Simon skulle komma hem från jobbet. Efter maten så stack jag ut och sprang 5km, var rätt tunga ben efter träningspassen i helgen, men de vaknade till efter en stund och tiden blev helt ok! Börjar komma igång med löpningen rätt bra nu, både fysiskt och psykiskt, känns så skönt! =)
Även Simon tog sig ut på en löparrunda ikväll, så vi båda känner oss väldigt nöjda med dagen =)
 
Imorgon får vi finbesök av Sandra och lilla Minna, ska bli supertrevligt! Tror att jag ska ta och lägga mig nu så att jag är pigg och utvilad imorgon =)
 
Natti! =)

Hemma igen

Efter en fantastisk helg i Dalarna så kom vi igår kväll hem igen. Åkte från mamma och pappa vid 19 när Emil skulle sova, och han sov gått i bilen hela vägen hem, och fortsatte sedan sova snällt i sin säng. Och ingenting hörde vi fören imorse 5.30, så jäkla skönt. För nätterna i helgen har inte varit så super bra, natten fredag-lördag så började han böka vid 3.30 (vaknade var 5e minut typ). 4.15 var han helt vaken och vi somnade sedan om vid 6.30-8. Natten mellan lördag-söndag så vaknade han strax innan 23 och var vaken till strax före 02. Suck!! Det är tur att jag har kunnat få sova lite på dagarna.
Inatt sov han ju dock hela natten, så han är väl inne i en period då det är lite känsligt vart han sover... Eller så var det bara en tillfällighet att vi var borta de här nätterna, och att han inatt sov för att han var helt utmattad :P
 
Dagarna har i alla fall varit underbara med fint väder, träning båda dagarna (en dag löpning och en dag cykel), staketbygge (i alla fall för Simon, Pappa och Fredrik), en massa utelek, kräftfiske, god mat och vin. Mamma och pappa har köpt en gungställning åt Emil som var mycket uppskattad!! Vi har varit ute nästan hela dagarna, är ju fördelen med att bo i hus =) Vi fick även en del kräftor med oss hem, som vi kan frossa i någon dag framöver, namnam!
 
Idag har vi varit iväg och storhandlat på förmiddagen, nu sover Emil middag och Simon har precis gått iväg till jobbet. När Emil vaknar ska vi äta lite hemmagjord äppelkräm till mellanmål (passade på att göra i helgen då mamma och pappa har en massa äpplen) och sen ska vi gå ner till Eskilsparken för att leka med Carro och Ludde. =)
 
Imorgon är det dags för förskola igen för Emil. =)
 
Hoppas att ni haft en härlig helg!
 
 

Inskolning dag 3 och pannkaksmiddag

Tredje dagen och det går fortsatt riktigt bra. Var med en stund i början och fick sedan gå ifrån och sätta mig där tillsammans med en annan förälder som också skolar in sin son. Vi satt där i över en timme innan vi blev uthämtade igen, och det var då dags för lunch. Allt hade gått jättebra, inga tårar och han hade lekt en hel del. Våran stora duktiga pojke!!
Lunchen var ju såklart inte några problem, Emil är nöjd såfort han får nåt att äta =) Efter lunchen gick vi hem och Emil fick sova middag.
 
På eftermiddagen/kvällen har vi varit hos Amelie och Zack och ätit pannkakor, Carro och Ludde var också där. Kom inte hem fören strax före 19, och nu sover Emil som en stock.
 
Imorgon ska vi ta tåget upp till Dalarna, då mamma fyller år imorgon. Simon kommer också, men tar bilen när han slutar imorgon vid 15.30. Är en lite dum tid för Emil att åka bil, och när vi ändå är lediga hela dagen så tar vi tåget istället =)
 
Ska ta och packa det sista nu, och sen slänga mig i soffan en stund innan läggdags. Gäller att lägga sig i tid för man vet aldrig när busungen tänker gå upp. Igår sov han ända till 7 (trodde inte det var sant när jag tittade på klockan), men idag var det återigen dags att gå upp 5.30.. Hoppas att han i alla fall kan börja sova till efter 6.
 
Hoppas att ni alla får en trevlig helg! =)

Inskolningsdag 2 och spinning

Det hade gått jättebra för Emil idag också på förskolan, de hade varit ute hela tiden och Emil hade sprungit omkring och tittat på alla barnen. Brydde sig inte så mycket om att han gick iväg från pappa ibland. Imorgon ska jag vara med igen och då ska jag tydligen gå iväg en stund, ska bli spännande.
Medan de var borta så fick jag en del gjort, dock så hann jag inte ner till stan, utan fick ta det när Emil sov middag istället.
 
På eftermiddagen efter att Emil sovit middag så gick vi ner till Eskilsparken en stund. Efter maten så har jag varit iväg på spinning, hade glömt hur jobbigt det var, men skönt nu efteråt! =)
 
Nej, dags att krypa i säng!
 
God natt!

Förskolestart

Igår var Emils första dag på förskolan, och det gick jättebra, han verkade tycka det var jätteroligt och var inte alls blyg. Han gick iväg på egna upptäcksfärder och lekte jättebra med alla leksaker som fanns där. =) Igår var ju dock mest information och idag börjar det mer på riktigt och då får Emil vara med i stora barngruppen. Idag är Simon ledig så han passar på att vara med Emil på förskolan och jag är hemma, sen tar jag resten av inskolningen, tror att det blir kanonbra. Idag ska de vara där mellan 9.30-11, och sen imorgon ska vi vara där 9.30-12 och då ska vi även äta lunch där, men gå hem och sova middag. Sen blir det ett uppehåll på 4 dagar och sen kör vi igång igen tisdag-fredag. =)
 
Jag ska passa på att göra lite nytta här hemma nu när jag fick egentid. Ska köra över lägenheten med damsugaren, och sen ska jag gå igenom alla Emils kläder i hans byrå och märka dem... sen funderar jag på att hinna ner till stan en sväng också, men det kanske jag får göra på eftermiddagen när Emil sover. Men bäst att sätta fart =)
 
Ha en bra dag!
 

Sista "sommarlovsdagen"

Igår var vi hem till Sofie i Torshälla på mammafika, var roligt att träffas igen, då det var rätt länge sen vi hade en träffa då vi var ett helt gäng. Amelie och Zack samåkte med oss, så att vi skulle kunna hålla barnen vakna på vägen hem =)
 
Idag är sista riktigt lediga sommarlovsdagen, för imorgon börjar vi inskolning på dagis, spännande ska det bli. Är visserligen bara en timme imorgon då det mest blir information, men ändå =)
 
Idag kommer Emils farmor på besök, det blir trevligt! I övrigt har vi inte så mycket planer, blir en sväng till affären på förmiddagen, eventuellt ett stopp i någon lekpark, men skulle kunna tänka mig att det är jäkligt blött överallt eftersom det regnade så mycket igår.
 
Vad ska ni hitta på idag?
 
Ha en bra dag!

Bra dag

Dagen har gått fort, men det beror nog på att vi varit iväg och gjort saker nästan hela dagen. Vid 9 imorse så gick vi ner till Carro och Ludde för lite lek, Amelie och Zack var där också... Blev några timmar av lek innan vi gick hem för att äta lunch och sova middag. Jag passade på att sticka ut och springa drygt 5 km, vilket gick förvånansvärt bra och det känns väldigt skönt att vara igång igen. =)
 
Efter att Emil vaknat så gick vi ner till stan en sväng tillsammans med Amelie och Zack. Uträttade några ärenden på stan innan vi gick hem till Amelie, där pojkarna fick leka en stund och Emil fick middag innan jag och Emil gick hem =)
Idag lekte Emil mycket bättre tillsammans med Ludde och Zack, och han höll sig inte alls lika mycket kring mig, jättekul att ses.
 
När vi kom hem så blev det lite lördagsmys i soffan medan vi tittade på Bamse. Emil fick lite melon att äta och tyckte det var roligt, han gillar verkligen Bamse, blev superglad när introt började =)
 
Efter att han somnade har jag ätit middag och sen hängt i soffan framför tvn resten av kvällen. Eftersom det är lördag och jag inte äter godis så fick kvällens snacks bli grönsaksstavar med dipp, namnam. =)
 
 
 
Nu blir det sova, imorgon em blir det mammafika i Torshälla =)
 
Natti!

Fredag

Fredagen är snart slut och helgen är på ingång. För min och Emils del är det en i stort sett oplanerad helg då Simon jobbar, så är det någon som är sugen på att komma och hälsa på eller bara att umgås några timmar så är det bara att höra av er =)
 
Idag vaknade Emil 4.50 så den här dagen har varit rätt lång, vi har nu påbörjat försöken att Emil bara ska sova en gång /dag, så vi fick vara väldigt aktiva på förmiddagen med 2 besök i lekparken för att han skulle hålla sig vaken på fm. Vid 11 så kom farmor och vi åkte iväg för att handla lite kläder åt henne, efter shoppingen så blev det lunch och kaffe hemma hos oss innan hon åkte hem igen.
 
När Emil vaknat så gick vi hem till Carro och Ludde för lite lek, där var också Amelie och Zack. Emil leker väl kanske inte så mycket med de andra grabbarna utan leker mest för sig själv, men han tycker även om att studera dem när de leker. ;)
 
Till middag åt vi tacos (Emil fick ris till sin köttfärs), och nu sover han sen några timmar tillbaka :)
 
Nu spelar Simon tv-spel och jag är lite lätt uttråkad, blir nog ganska snart sängen med en bok... Känns bara lite tråkigt att gå och lägga sig vid 21 en fredag =P
 
Hoppas att ni har en trevlig fredagskväll! :)
 
KRAM

Fint besök

Igår hade vi en väldigt mysig dag då Lillemor och Liv var på besök hela dagen. Blev en sväng på stan, lunch, en massa snack medan barnen sov middag (båda två sov faktiskt i mer än 1.5 timme, samtidigt ;) ) och självklart en massa lek med barnen. De lekte faktiskt förvånansvärt bra tillsammans /eller ja bredvid varandra, för att inte ha träffats på typ 3 månader, de kommer ju inte ihåg varandra... Måste ses igen snart, det var så kul att se dem tillsammans. Sen var det väldigt trevligt att träffa Lillemor igen, då det som sagt var ett tag sen sist.
 
Igår kväll efter middagen så stack jag ut på en kort löptur, blev ungefär 3km, men är första gången jag springer på över en månad så ville kolla läget med foten. Och peppar, peppar så gick det riktigt bra. Kände inget i foten igår, dock lite i ena knät. Och kände inte heller någonting igår kväll eller idag, så antar att den äntligen är ok =) Så blir nog ett nytt pass imorgon, och då lite längre. Men vi får väl se hur bra disciplin jag har. Har även anmält mig till ett spinningpass på lördag kl 10, men är 21a reserv, så får väl se om jag får någon plats =)
 
Idag har varit en väldigt bra dag, Emil har varit på strålande humör från det att han vaknade imorse tills han la sig ikväll, och detta trots att han bara sovit en gång, mot hans vanliga två gånger. Han har busat och skrattat och riktigt varit på topp, så dagen hade verkligen inte kunnat bli bättre! Älskar såna här dagar!
På förmiddagen åkte vi en sväng till jysk, babyproffsen och Willys. Emil har fått en potta och en ryggsäck att ha till förskolan. Tänk att det bara är 5 dagar tills han ska börja, våran lilla kille, när blev han så här stor? Och om 2.5 vecka ska jag börja jobba igen, på mitt nya jobb. Och nu är det inte bara jag som ska jobba som det var i våras när jag jobbade, utan nu ska vi jobba båda två, och samtidigt få hela vardagen att gå ihop, men hämtningar av Emil, matlagning och städning. Det kommer bli en utmaning, men blir nog bra bara man kommer in i det. Kommer ju dock vara otroligt trött den första tiden, speciellt med det nya jobbet. Men ser samtidigt jättemycket fram emot att få skola in Emil på förskolan, tror att han kommer att trivas jättebra, och han kommer utvecklas massor på så kort tid när han börjar där. Han kommer bli så stor =)
 
 
Nu ska vi titta lite serier och sen sova. Imorgon kommer min farmor hit och jag ska följa med henne och handla kläder, sen ska vi äta lite lunch här innan hon åker hem igen. På eftermiddagen så blir det lekdejt med Amelie, Zack, Carro och Ludde. =)
 
Trevlig kväll! =)
 
 

Shopping

Igår var jag och Emil hela dagen i Stockholm och shoppade med Sandra och Minna. Både Emil och Minna fick en massa nya kläder =) En väldigt trevlig dag, men man var rätt trött i benen när vi kom hem, speciellt eftersom det inte gick nån buss från stan så jag fick gå. =P
 
Idag på förmiddagen var vi och lekte med Amelie och Zack, Carro var där en stund och drack lite kaffe också efter att hon lämnat Ludde på dagis. Amelie skulle iväg till sjukgymnasten, så då var jag och Emil kvar och passa Zack.
 
Hemma igen så la jag Emil för att sova middag, men efter dryga timmen så vaknar han gallskrikandes, helt hysterisk var han. Verkade som att han hade ont i magen, stackars liten! Det lugnade ner sig lite efter en stund och vi tog då en promenad i vagnen, tänkte att Emil skulle sova en liten stund till, men han kom aldrig till ro ordentligt men det blev ju lite vila i alla fall. Blev en vända på stan innan vi tog bussen hem och medan vi inväntade Simon så lekte vi i lekparken på gården. =)
 
Det märktes ikväll att han endast sovit dryga timmen på hela dagen, för Simon berättade att han somnat på golvet strax innan sängdags, plutten!
 
Har passat på att städa och plockat lite nu ikväll, samt hängt tvätt och angripit högen med strykning. Nu tänker jag krypa i säng, så att jag är på topp imorgon för då får vi fint besök! =)
 
Natti!

Ledig helg med familjen

Fredag förmiddag så åkte jag och Emil ner till stadsbiblioteket på förmiddagen för att leka lite. På eftermiddagen när Simon slutat jobba så åkte vi ner till Amelie och Zack för att äta middag med dem. Åt jättegod kyckling och barnen fick leka av sig lite innan vi åkte hem och det var sovdags för Emil.
 
Igår lördag så gjorde vi inte så mycket alls på dagen, sen på kvällen så var jag ute och middag och drack ett glas vi tillsammans med Jenny, supertrevligt!
 
Idag var vi en sväng till tuna park på eftermiddagen för att köpa gummistövlar till Emil. Är ju bara drygt en vecka tills han ska börja på förskolan så gäller att köpa det sista nu. =)
Sen ikväll har jag och Simon ätit lite kräftor och druckit lite vin, nu spelar han tv-spel och jag ska strax sova.
 
Fr.o.m i fredags så kör vi en nyttig månad utan godis, läsk och annat onyttigt. Måste säga att det än sålänge går bra, var inte så jobbigt nu de första dagarna, trots att det var helg. Har ätit så otroligt mycket snacks och annat onyttigt hela sommaren, så nu är det slut med det! Ska försöka ta tag i träningen bara, önskar att min fot kunde få bli bra så att jag kan springa igen =)
 
Här är Emils nya stövlar =)
 
Hoppas att ni haft en bra helg!
 
KRAM
 

Kryssning till Helsingfors

I måndags så åkte jag, mamma och Emil på en kryssning till Helsingfors, vi bodde även en natt på hotell i Helsingfors så vi var borta måndag till torsdag. Hade supermysiga dagar med fint väder, god mat och god dricka. Emil var jätteduktig och skötte sig jättebra, blev lite knas med sömnen nån dag så han var lite trött, men annars var han på gott humör mest hela tiden. Han tyckte att det mesta var roligt, bland annat att springa i korridorerna eller uppe på däck var stora favoriter.
 
Lägger in några bilder från resan =)
 
Utsikt från båten
 
Åkte med den här båten på utflykt till Sveaborg.
 Sveaborg
 
Underbara dagar var det, kommer bära dessa dagar med mig länge! <3
 
 
 
 
 

Mysig dag!

Fick sovmorgon idag, vilket var välbehövligt, har varit riktigt trött ett par dagar nu... Vid 10.30 gick vi sedan ner till Eskilsparken för att träffa Bitte, Patrik, Agnes och Gustav, blev först lite lekparkshäng innan vi gick ner till stan för att äta lunch. Var ett tag sen vi sågs sist, så var trevligt att umgås lite. =)
 
På eftermiddagen har vi inte gjort så mycket, och nu är Simon nere på stan och äter middag med kompisar, Emil sover och jag sitter här. =)
 
Igår em var jag och Simone ute och gick 5 km i vilsta, testade då att jogga lite lätt också (visserligen bara 600m). Har inte sprungit nåt alls sen jag gjorde illa foten, men trodde att det skulle gå bra att springa på den nu. Och kände ingenting alls medans jag sprang på den, men under kvällen blev den lite svullen och jag hade ont i den igen, har även känt lite idag, men inte så mycket... Så är väl bara härda på =)
 
Imorgon kommer mamma hit och är här över helgen, sen på måndag så ska jag, hon och Emil åka till Helsingfors, ska bli supermysigt! =)
 
Nej, nu ska jag fortsätta med fotoalbumet, och sen sova!
 
KRAM

RSS 2.0